Bemelegítés - A-csoport, 11. forduló

Már ma este elkezdődik a férfi NBI A-csoportjának 11. fordulója - a bajnokság legjobb formában lévő együttese, a Kaposvári KK az új vezetőedzővel felálló Falco vendége lesz. A küzdelmek egy mérkőzéssel pénteken, majd négy találkozóval szombaton folytatódnak. A legérdekesebb ütközet talán a tabella éllovasának, az ASE-nek a jászberényi vendégjátéka lesz, de hogy mi várható még a fordulóban, azt nézzük kicsit részletesebben is!

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Kaposvári KK, szerda - 18:30

Játékvezetők:  Kapitány G., Boros T., Surányi G., (Várhalmi)

Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1761

Hamar új vezetőedzőre lelt a szombathelyi együttes. Bencze Tamás szombat esti távozása után hétfőn már az új mester, Andeljko Mandics vezényelte a közös gyakorlást az Aréna Savariában. Sok ideje nem volt, hogy ismerkedjen játékosaival, ugyanis ma este már tétmérkőzés vár Will Tamásékra. Más sportágakból vett tapasztaltok is azt mutatják, hogy az edzőváltás után általában győzelem következik, amikor az új mester debütál, erre azonban nem vehetnek mérget a sárga-feketék. Az ok egyszerű: a legjobb formában lévő magyar csapatot fogadják. A Kaposvár sorozatban hét mérkőzést nyert meg, s Hrvoje Puljko nélkül is magabiztosan menetelnek. Persze úgy nem nehéz, hogy a hátvédek (Fodor, Hinnant) és a magasemberek (Hendlein és Chism) is kiegyensúlyozott, minőségi játékot hoznak. A vasi rangadón mutatott játékhoz képest előre kell lépnie a szombathelyieknek, ellenkező esetben a somogyi alakulat tovább nyújtja remek sorozatának hosszát.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Sopron KC, péntek - 18:30

Játékvezetők:  Vígh P. dr., Pozsonyi L., Minár L., (Benczur)

Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1762

A Szeged utoljára november 22-én lépett parkettre, szükségük is volt a pihenőre, ugyanis előtte hat nap leforgása alatt három bajnokit játszottak, sorrendben a Falco, a Jászberény és a Paks ellen. A jászsági alakulat otthonában fontos győzelmet arattak, melyből kiindulva bizakodva várhatják az SKC elleni fellépést. Érdekesség, hogy a szegediek idegenben 50% feletti mérleget tudhatnak magukénak (az ASE és a Kecskemét mellett), míg hazai parketten csupán egy győzelmet számlálnak, négy vereség mellett. A Sopron egyike annak a három csapatnak, mely még nem tudott idegen környezetben győzni, ideje lenne már megtörni ezt a rossz sorozatot a Sabáli-legénységnek. Főleg azért lenne fontos az SKC számára, hogy elvigye a két bajnoki pontot, mert abban az esetben nem szakadnának le a tabellát vezető négyestől.

Inkognito Fashion Körmend BC - MARSO-Nyíregyházi KK, szombat - 18:00 (MTE TV)

Játékvezetők: Cziffra Cs., Frányó P., Gorka Sz., (Schäffer)  

Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1763

A Körmend annak ellenére, hogy sok hibával játszott (21 eladott labda), s kulcsjátékosai közül csak Rakocsevics nyújtotta a megszokott teljesítményt, tisztességgel helytállt a Triumph együttesével szemben a hétközi EuroChallenge fordulóban. Valószínűsíthető, hogy hazai pályán nem játszanak kétszer egymás után ennyi hibával. Nem is engedhetik meg maguknak a pontatlanságokat, ugyanis szükségük van a győzelemre, ha feljebb akarnak zárkózni a tabellán, mely a Magyar Kupa nyolcas döntője szempontjából is nagy jelentőséggel bír. Szombatra minden bizonnyal feljavulnak, s esélyeshez méltóan behúzzák a mérkőzést. Az NYKK nagy pofonba szaladt bele az elmúlt játéknapon a Kaposvár otthonában. Szombaton újabb idegenbeli fellépés vár rájuk, mely valószínűleg nem lesz könnyebb egy fikarcnyival sem. A Magyar Kupa tagságra hajtó hazaiak bizonyára a lehető legnagyobb különbséggel szeretnék felülmúlni Horváth Imre tanítványait. Hiába érkezik lassan feléhez a pontvadászat, a nyíregyháziak még mindig csak keresik a lehető legjobb játékukat, ahogy azt is, hogy miként működhetnének legsikeresebben.

Pécsi VSK-PANNONPOWER - Alba Fehérvár, szombat - 18:00

Játékvezetők:  Földházi T., Hegedűs T., Jakab L., (Bukta)

Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1766

A Pécs fontos győzelmet könyvelhetett el a múlt hétvégén, a ZTE felett diadalmaskodtak, így lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak a tabella utolsó két együttesével szemben. Hiába a javuló forma, a hétvégi ütközetet nem várhatják esélyesként, ettől függetlenül láttunk már példát arra, hogy az esélytelenebbnek hitt csapat megszorongatta, legyőzte a bajnoki címvédőt. Egy-két kiugró, extra teljesítmény bravúrt érthet a Csirke Ferenc által vezetett alakulatnak. Az Alba számára nem úgy sikerült a hétközi EuroCup-mérkőzés, mint várták, így duplán szeretnének bizonyítani a magyar bajnokin. Egy hete nagy fölénnyel verték közvetlen riválisukat, a Kecskemétet, ám az a siker csak akkor ér valamint, ha győzni tudnak a Lauber Dezső Sportcsarnokban is.

Zalakerámia-ZTE KK - KTE-Duna Aszfalt, szombat - 18:30

Játékvezetők: Ádám J., Török R., Szabó G., (Major) 

Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1764

A meglepően jó szezonkezdet után komoly mélyrepülésbe kezdett a ZTE, sorozatban ötödik vereségüket könyvelték el múlt szombaton a Pécs vendégeként. Plumb kiesése nagy érvágásnak bizonyult, s az a tény sem könnyíti meg Völgyi mester dolgát, hogy a Safford-Lekli-Boston trió mögött gyakorlatilag nincs stabil kiegészítőember. A Kovács-Kámán-Gáspár hármastól várható lenne, hogy megbízhatóan támogatják a vezéreket, ám tőlük csak fellángolások érkeznek. A Kecskemétnek is van oka helyrerázni renoméját, ugyanis nagy különbséggel kaptak ki az Alba otthonában, ahol még az átlagnál (40%) is gyengébb dobóformát mutattak. Nagyon észnél kell lenniük, hisz a kék-fehérek szeretnék feledtetni az utóbbi hetek vereségeit.

FORTRESS Jászberény - Atomerőmű SE, szombat - 18:30

Játékvezetők: Benczur T., Farkas G., Fodor A., (Bodrogváry)

Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1765

A Jászberény kedden nem tudta megszerezni az első győzelmét az EuroChallengeben, míg a Paksnak egy rosszul sikerült negyed okozta vesztét Nagyváradon. Igazi rangadót vívnak majd a felek a forduló zárótalálkozóján. Kérdés, hogy Földi mester milyen kerettel vág neki a találkozónak, valamint hogy az EC mérkőzésre el sem utazó Szabó Zsolt tudja-e vállalni a játékot a vendégeknél. Az ASE a második leghosszabb győzelmi sorozattal rendelkező csapat a bajnokságban, ám hiába vezetik a tabellát, ha jó védekezéssel rukkol elő a hazai alakulat, akkor szoros csatára kényszeríthetik a Paksot. Nehéz megjósolni, hogy ki nyerheti a játéknap rangadóját, az azonban bizonyos, hogy vagy a bajnokság első, vagy a középső traktusa sűrűsödni fog, attól függően, hogy a vendégek, vagy hazaiak javára írják a két bajnoki pontot a lefújás után.

 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus