Bemelegítés - A-csoport, 12. forduló

Szerdán a Kaposvár - Kecskemét mérkőzéssel megkezdődik a Férfi NB I A-csoportjának 12. fordulója, elindul az alapszakaszbeli "visszagágók" köre. A hétvégén nyugati rangadót játszik a Falco és a ZTE, a Körmend pedig a Jászberényt fogadja. Ezen, valamint a további három mérkőzés felvezetőit alábbiakban olvashatjátok.

Kaposvári KK - KTE-Duna Aszfalt, szombat - 18:00 (SportKlub)

Játékvezetők: Vígh P. dr., Papp P., Tõzsér D., (Páli dr.)

Fullcour-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1768

Hosszú veretlenségi sorozat végére tett pontot a Kaposvár, pontosabban a Falco, ugyanis Szombathelyen szakadt meg a somogyi alakulat remek sorozata, azzal, hogy újra nyerni tudott a Falco. A vendégeknél Hinnant vállalja a játékot, ellentétben Puljkoval és Dáviddal, akik továbbra sem bevethetőek. A Zalaegerszegen kapituláló KTE-nek mindenképpen javítania kell, ám nem lesz könnyű dolguk, hisz a nehézségek ellenére a Kaposvár szeretné megőrizni jó hazai mérlegét.

Marso-Nyíregyházi KK (12., 1-10) - Atomerőmű SE (1., 12-1), csütörtök - 18:00

Játékvezetők:  Györffy P. A. , Gál J., Rácz Zs., (Bernáth)

Fullcour-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1767

Első kontra utolsó. Joggal lehetne erre a mérkőzésre az országos kettes jelzőt aggatni. A hazaiak idei játékát jól jellemezte a körmendi mérkőzés. Három légiósuk és Hall húzta a szekeret, s kvázi két extra teljesítménynek köszönhetően tudtak meccsben maradni. A Paks már biztosan nem juthat tovább az EuroChallenge küzdelmeiből, így már csak a hazai frontra kell koncentrálniuk. Várhatóan szeretnék feledtetni a keddi vereséget, erre már nagyon korán, csütörtök este lehetőségük lesz. Nagy meglepetés lenne, ha az ASE nem tudná elhozni a két bajnoki pontot a Bujtosiból.

Falco-Trend Optika KC Szombathely (11., 3-8) - Zalakerámia-ZTE KK (7., 5-6), csütörtök - 18:30

Játékvezetők: Benczur T., Ádám J., Szabó G., (Valovics dr.)

Fullcour-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1769

Csütörtök este rendezik a forduló egyik rangadóját, mely várhatóan hatalmas csatát fog hozni. A Falco-ZTE meccsek rendre parázs hangulatban telnek, holnap sem lesz ez másként. A vendégeknél már játszhat a Plumb pótlására érkező Vernon Teel, így az elmúlt fordulókhoz képest jóval erősebb kerettel állhat ki Völgyi Péter együttese. A szombathelyiek sikeresen üdvözölték új edzőjüket, kérdés, hogy a lendület -és a vékony rotáció- kitart-e még az ünnepekig, s tud-e javítani mérlegén a sárga-fekete alakulat. Ha a védekezésük rendben lesz, akkor joggal számolhatnak győzelmi reményekkel Will Tamásék.

Inkognito Fashion Körmend BC (8., 5-7) - FORTRESS Jászberény (6., 5-6), szombat - 18:00 (MTE TV)

Játékvezetők: Kapitány G., Török R., Bognár T., (Várhalmi)

Fullcour-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1770

Több száz kilométeren és hosszú órákon át tartó utazás, valamint egy vereség áll az elmúlt napok mérlegén a körmendieknél. A hétvégi szoros, Nyíregyháza elleni győzelem után kikaptak kedden, a Medgyes otthonában, ezzel elvesztették esélyüket, hogy továbbjussanak az EC-ben. Jászberényben nyitották a szezont, ahol szoros meccsen szenvedtek vereséget, érhető, hogy fűti Ferencz Csabáékat a visszavágási vágy. Ám a jászságiak helyzete sem könnyű, ugyanis sorozatban három vereséget könyvelhettek el a magyar bajnokságban, s azt végképp nem lehet biztosra venni, hogy a körmendi katlanban törik meg ezt a negatív szériát. Szoros mérkőzésre van kilátás, melyen a hazai pálya előnye, jobb formája miatt a Körmend az esélyesebb, s győzelem esetén előzhetné közvetlen riválisát.

Sopron KC (5., 7-4) - Alba Fehérvár (2., 8-3), szombat - 18:00

Játékvezetők: Benczur T., Hegedűs T., Frányó P., (Gincsai dr.)

Fullcour-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1771

Még a hétközi EuroCup mérkőzés előtt állunk, így nehéz jósolni, hogy mire lehet képes az Alba. Az biztos, hogy Kemp személyében a legjobb játékosukat veszítették el, ám láthattuk, hogy a Pécs otthonában is volt annyi erő az együttesben, hogy nyerni tudjanak. A Sopron hazai mérlege makulátlan, hátvédjei jó formát mutatnak, ha a magasemberek közül nem csak Barovics hoz ponterős játékot, hanem segítségére lesz Dénes, Tóth, vagy épp Trepák, akkor lehet rá esélyük, hogy a PVSK-hoz hasonlóan ők is megcibálják a bajnok bajszát, adott esetben akár tovább szaporítsák hazai győzelmeik számát.

Naturtex-SZTE-Szedeák (9., 4-7) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (10., 3-8), szombat - 18:00

Játékvezetők: Földházi T., Balog Gy., Sallai I., (Bukta)

Fullcour-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1772

Nem a legjobban sikerült Horváth Ákos szegedi bemutatkozása, ám nem csak ő, hanem a csapat is javíthat a PVSK ellen, mely feladat nem a legegyszerűbb lesz. A pécsiek a legutóbbi fordulóban hosszabbításos találkozóra késztették a bajnoki címvédő Alba Fehérvár együttesét. Rossz előjel náluk, hogy a Green helyére érkező Mortellaro is megsérült, így magas poszton nehéz helyzetet kell megoldnia a fekete-fehér színeket képviselő alakulatnak. Furcsa módon a Szeged idegenben veszélyesebb az ellenfelekre, mint odahaza, alighanem ezen a tényen szeretnének változtatni Csorvásiék, s valószínűsíthető, hogy sikerrel is járnak.

Slide - Fekete Zsuzsanna

Fotó - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus