Bemelegítés - A-csoport, 12. forduló

Közelítünk az alapszakasz feléhez a Férfi NBI/A-csoportban. A hétvégi mérkőzések beharangozóit, Fullcourt-linkjeit az alábbiakban megtaláljátok.

MAFC (9., 3-7) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (8., 4-6), szombat - 16:00
Játékvezetők: Benczur T., Pozsonyi L., Sallai I., (Bodrogváry)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_69

Jön-e sorozatban a negyedik hazai siker? Erre a kérdésre keresik a választ a MAFC szurkolói, akik az elmúlt hetekben elégedetten távozhattak csapatuk otthonából, ugyanis két hosszabbításos és egy ZTE felett aratott tükörsima győzelem után lép pályára csapatuk a hétvégi fordulóban. Parrish érkezése jótékonyan hatott a csapatjátékra és a gárda moráljára egyaránt. A legnagyobb fejlődésen Hunter esett át, aki jóval magasabb színvonalon játszik, mint tette a bajnokság kezdeti szakaszában. A Pécs magabiztos vezetésről kapott ki a Kaposvár vendégeként, minden bizonnyal Halászék azonnal feledtetni szeretnék ezt a kudarcot. Az eddigi utolsó negyedüket leszámítva gyakran nyert igazolást, hogy csapatként nagyon jól működik a Csirke-legénység, s ha végig koncentrálni tudnak, akkor győzelmi esélyekkel lépnek fel a forduló nyitómérkőzésén. Az elmúlt mérkőzések tapasztalatai viszont azt mutatják, hogy nem adja könnyen a győzelmet saját csarnokában a MAFC.


Kaposvári KK (5., 6-4) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (4., 7-3), szombat - 18:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Szabó G., Vida B., (Major)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_67

A Kaposvár hatalmas fordítást mutatott be a legutóbbi fordulóban saját csarnokában, és győzött a Pécs ellen, ám intő jelekből bőven kijutott a találkozón a kék-fehéreknek. Nem tehetik meg, hogy meglengetik a győzelem lehetőségét a sárga-feketék előtt, mert elfordulhat, hogy élnek is vele Perlék, és az kellemetlenül érintené a somogyországi csapatot.  Ha jó periméter-védekezéssel játszanak majd Fekete mester tanítványai, és nem engedik tempós, ritmusos játékot játszani a Falcót, akkor sokkal nagyobb esélyük lesz a győzelemre, mint a vendégeknek. A soproni vereség ellenére biztosan sok szurkoló kíséri majd el Kaposvárra a szombathelyieket, bíztatásuk sokat érhet a győzelemre hajtó Kálmán-legénységnek.


Naturtex-SZTE-Szedeák (7., 5-5) - Egis Körmend (12., 2-8), szombat - 18:00
Játékvezetők: Földházi T., Hegedűs T., Radnóti M., (Szabó)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_71

A Körmend az utolsó másodpercben vesztette el keddi EC mérkőzését és került távol a továbbjutástól, pedig közel állt a győzelemhez. A hosszú, buszos utazás, valamint a vereség biztosan nem hatott jótékonyan a csapatra, de hogy jót is írjunk, az új irányítóval, Burgess-szel egyértelműen jobban mutatott a piros-fekete csapat, mint az elmúlt időszakban bármikor. A Szeged egy könnyed szerdai győzelemmel hangolt a hétvégi mérkőzésre. A ZTE gárdáját már az első negyedben leszakították, így könnyen spórolhatott Lazics mester a húzóemberekkel, adhatott lehetőséget a fiatal játékosoknak. Bizonyára jót is tett önbizalmuknak a hétközi siker, szükség lesz rájuk, amikor majd a kezdők helyére be kell állniuk. A Balaban – Richards párharc érdekessége az lesz, hogy a két ponterős magasember közül melyik tudja majd jobban limitálni ellenfelét védő oldalon. A körmendiek keddi játéka alapján kijelenthető, hogy ha azon a teljesítményen még tudnak javítani, akkor jóval nagyobb eséllyel pályáznak az idegenbeli sikerre, mint eddig bármikor.


Zalakerámia-ZTE KK (13., 1-9) - Atomerőmű SE (3., 8-2), szombat - 19:00
Játékvezetők: Kapitány G., Balog Gy., Gelencsér Gy., (Várhalmi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_70

Az ASE nagyot küzdött, de a hosszabbításban nem tudta kiharcolni a győzelmet a hétközi EC mérkőzésen a Güssing otthonában. Várhatóan könnyebb dolguk lesz a hétvégi bajnokin, ugyanis jóval jobb és mélyebb kerettel rendelkeznek, mint ellenfelük, mely nyolc vereségből álló negatív szériát tud magáénak. Kimondottan nehéz helyzetből várja a mérkőzést a hazai csapat. A hétközi, szegedi mérkőzésen lehetőségeikhez mérten próbáltak helytállni a kék-fehérek, ám így is nagy különbségű vereséget szenvedtek. Az átalakítások, sérülések negatív szériával párosulnak, melyet aligha az ASE ellen fognak megtörni Gáspárék.


TLI-Alba Fehérvár (6., 5-4) - Marso-Nyíregyháza KK (10., 3-7), vasárnap - 18:00
Játékvezetők: Török R., Gál J., Praksch P., (Faidt)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_68

Csütörtök este sem tudott javítani idegenbeli mérlegén az Alba, ugyanis a Kecskemét felülkerekedett Szekély Norbert tanítványain. Hamar javíthatnak azonban mérlegükön a forduló záró napján. Simon Balázsék győzelmi esélyeit jócskán növeli az a tény, hogy csarnokuk nehezen bevehető az ellenfelek számára, továbbá az NYKK még nem nyert mérkőzést a Bujtositól távol, valamint sorozatban hét vereséget szedtek be Szavicsék. Hatalmas bravúrt jelentene, ha a Sitku-legénység épp most törné meg rossz sorozatát, amellett, hogy alaposan leszakítanák a fehérváriakat az élmezőnyről. Az Alba minden bizonnyal érvényesíteni fogja a papírformát, és otthon tartja a két bajnoki pontot.


KTE-Duna Aszfalt (2., 8-1) - Jászberényi KSE (11., 3-7), vasárnap - 18:30    
Játékvezetők:  Papp P., Kapitány G., Varga Z. dr., (Farkas Z.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_66

Ellentmondást nem tűrően menetel Sztojan Ivkovics együttese, mely a bajnokság legjobb formában lévő alakulata, hét mérkőzés óta nem talált legyőzőre. A vendég jászberényiek bármennyire is szeretnének meglepetést okozni, még annak tükrében is hatalmas meglepetésnek számítana, ha nyerni tudnának, hogy Ware visszatért a játékba, továbbá a Vasastól kölcsönbe érkező Fekete Viktor mélyítheti majd a rotációjukat. A KTE-nek azért is fontos a kötelezőnek gondolt győzelem begyűjtése, mivel továbbra is ott szeretnének maradni a listavezető Sopron nyakán.


Szabadnapos: Soproni Sördögök (1., 9-1)

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus