Bemelegítés - A-csoport, 13. forduló

Csütörtökön televíziós mérkőzéssel veszi kezdetét a Férfi NBI/A-csoport 13. fordulója. A beharangozókat az alábbiakban találjátok.

KTE-Duna Aszfalt (2., 10-1) – Zalakerámia-ZTE KK (13., 1-10), csütörtök - 18:00 (Duna World)
Játékvezetők: Pálla Z., Jurák K., Kulcsár T., (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_76

Nehéz időszakot kell átvészelnie a zalai gárdának, hiszen a sérülések, a hiányzó játékosok, a nagy arányú vereségek demoralizáló hatással vannak a csapatra. Gáspárékra fokozottan igaz, hogy teher nélkül játszhatnak, ami akár egy kiugró meglepetést is hozhat magával, főleg úgy, hogy országos nyilvánosság előtt játsszák a találkozót. A hazai pályán veretlen és nyolcas győzelmi szériát magáénak tudó Ivkovics-legénység azonban aligha teszi meg azt a szívességet a kék-fehéreknek, hogy elkönnyelműsködi a találkozót. Várhatóan a KTE könnyen érvényesíti a papírformát és otthon tartja két bajnoki pontot.


Falco-Trend Optika KC Szombathely (5., 7-4) - TLI-Alba Fehérvár (6., 6-5), csütörtök - 18:30
Játékvezetők: Benczur T., Jakab L., Boros T., (Gencsev dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_73

A forduló egyik rangadóját ez a két csapat játssza majd csütörtök este. A sárga-feketék legutóbbi két mérkőzésüket elvesztették, s minden bizonnyal győzelemmel szeretnék búcsúztatni a 2014-es esztendőt az Aréna Savariában. A szombathelyiek top csapatok közül aligha várhatnának jobb ellenfélre, mint az Alba, ugyanis Simon Balázsék eddig öt idegenbeli fellépésükből csupán egy alkalommal hagyhatták el győztesen a parkettet. Ha a vendégek felveszik a Falco stílusát és belemennek egy gyors tempójú, sok hibával tarkított játékba, abból szinte biztosan rosszul jönnének ki a kék-fehérek. A hazai pálya előnye miatt a Kálmán-legénység esélyesebb a győzelem megszerzésére.


Pécsi VSK-PANNONPOWER (8., 5-6) - Naturtex-SZTE-Szedeák (7., 6-5), péntek - 18:30
Játékvezetők: Cziffra Cs., Frányó P., Szabó G., (Fekete)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_74

A Lazics tanítványok a legutóbbi fordulóban Csirics vezetésével legyőzték a Körmendet, mellyel 4-1-re alakították mérlegüket, ami az utolsó öt mérkőzésüket illeti. A pécsi túra alkalmával is főleg Balaban és Csirics játékára kell támaszkodniuk, hiszen a magas posztokon roppanthatják meg legkönnyebben a Pécset, bár a Horti - Harazin páros biztos nem adja meg magát könnyen. A hazaiak nem állnak nagy szerelemben Fortunával, kis szerencsével jóval előkelőbb helyet foglalhatnának el a táblázaton. Közvetlen riválisuk legyőzésével helyet cserélnének és megszilárdítanák helyüket a baranyaiak a legjobb nyolc között. Amennyiben hatékony védekezéssel, kevés pontos találkozóra késztetik a szegedieket, akkor jóval nagyobb sanszuk lesz arra, hogy a két bajnoki pontot otthon tarthassák.


Marso-Nyíregyháza KK (10., 3-8) - Jászberényi KSE (11., 3-8), szombat - 17:00
Játékvezetők: Földházi T., Pozsonyi L., Fodor A., (Pázsitka)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_78

Az iménti párharchoz képest a táblázaton lejjebb foglalnak helyet a mérkőző felek, de náluk is nagy téttel bír a bajnoki. A nyírségiek nyolc, míg a berényiek három vesztes mérkőzés után szeretnének javítani. A Sitku-legénység a bajnokság első összecsapásai óta nem nyert hazai pályán, míg Horváth Ákosék arra hajtanak, hogy végre megszerezzék első idegenbeli győzelmüket. Hujdurovic semlegesítése, vagy inkább limitálása sok problémát megoldhat a Jászberény számára. Ha ezt a feladatot meg tudják oldani Bencze Tamás tanítványai, akkor reménykedhetnek a sikerben. Ellenkező esetben megszakítja rossz szériáját az NYKK és újabb, negyedik sikerét ünnepelheti a Bujtosiban.


Soproni Sördögök (1., 10-1) – MAFC (9., 3-8), szombat - 18:00
Játékvezetők: Papp P., Hegedűs T., Rácz Zs., (Szaniszló)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_75

A Sopron a szerda esti mérkőzésén száz pont fölé jutva nyert, húzóembereinek nem kellett mindent kiadniuk magukból a siker érdekében. Ez a győzelem és az újabb hazai találkozó könnyen lehet, hogy egy kiütéses győzelemben domborodik majd ki. A legutóbbi fordulóban megszakadt a MAFC hazai sorozata, három sikeresen megvívott bajnoki után a Pécs legyőzte a Timbus-legénységet saját csarnokában. Lakosáék abban bízhatnak, hogy a kaposváriakhoz hasonlóan náluk is ülnek majd a külső dobások, mellyel - amennyire egy jóval esélyesebb csapat ellen lehet - tudják tartani a lépést a Sördögökkel. A piros-feketék számára egyértelműen a tisztes helytállás lehet a cél a jelenlegi listavezetővel szemben.


Atomerőmű SE (3., 9-2) - Egis Körmend (12., 2-9), szombat - 18:00
Játékvezetők: Györffy P. A., Gorka Sz., Gál J., (Benczur)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_77

Győztes észtországi túrát tudhat maga mögött a Körmend, de a bravúr mégsem jött össze Ferenczéknek, elmaradt a továbbjutás az EC-ben. Talán az utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodhatnak bele ezen a hétvégén, ugyanis győzniük kell az ASE vendégeként, másként vért kell izzadniuk a bajnokság második felében, ha be szeretnének jutni a legjobb nyolc közé. Ebből a szempontból nagyon jól jött, hogy a szegedi vereség után a Tartu otthonát győzelemmel tudták elhagyni. A zalaegerszegi vendégjátékot szűkebb kerettel is tükörsimán tudta le az ASE. Ahogy a hétvégi fordulóban, úgy a hétközi találkozón sem lépett parkettre a Kovács-Medve-Eilingsfeld hármas. A keddi EuroChallenge-mérkőzésen Tóth és Körtélyesi is összeszedett egy-egy sérülést, kérdés, hogy ezek a problémák mennyire nehezítik tovább Dzunics mester feladatát, mely az imént említett hármas hiányában, valamint Roberson elküldése után nem a legegyszerűbb. Ha sok hiányzóval vágnak neki a piros-kékek a mérkőzésnek, akkor komoly lehetőség kínálkozik a vasiak előtt, hogy javítsanak a bajnokságbeli renoméjukon.

Szabadnapos: Kaposvári KK

Slide - kosarlabda.ase.hu (Fekete Zsuzsanna)
Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus