Bemelegítés - A-csoport, 15. forduló

Kedden újabb forduló veszi kezdetét a Férfi NBI/A-csoportban, benne a Sopron - ASE rangadóval.

Falco-Trend Optika KC Szombathely (4., 8-4) - Jászberényi KSE (9., 5-8), kedd - 18:30
Játékvezetők:  Benczur T., Török R., Balog Gy. (Major)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_84

Az egy légióssal kiálló jászságiak végletekig kiélezett mérkőzésen győzték le az Albát, s vélhetően hasonló bravúrra készülnének Szombathelyen is, ha bevethető lenne Dramicsanin. Fájó tény a vendégek számára, hogy ő is feliratkozott a maródiak listájára. Kemény próba lesz számunkra a mérkőzés, mivel eddig Horváth Ákosék csak egyszer nyertek idegenben öt vereség mellett. Felemásra sikerült a december a szezont 5-0-val kezdő szombathelyiek számára, ugyanis a soproni és a kaposvári nagy arányú vereséget követően győzelemmel zárták az évet, 15 ponttal győzték le az Alba együttesét. Ahol befejezték, ott kezdik az évet, az Aréna Savariában, mely akár jó ómen is lehet Will Tamáséknak. A szombathelyieknek kedvezhet a gyors játék, mivel a JKSE rotációja sokkal vékonyabb, mint a hazaiaké. Bár abban az esetben, ha ismét hat jászberényi játékos jut tíz pont fölé, akkor okozhatnak kellemetlen meglepetést a vendégek.

Kaposvári KK (5., 8-5) - Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 6-7), szerda - 18:00
Játékvezetők: Pálla Z., Boros T., Praksch P. (Páli dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_86

A Szeged lehetőségeihez mérten jó ideig tartotta magát a listavezető Sopron ellen, amely végül felülkerekedett a Lazics-legénységen. Az év első túrája sem lesz egyszerű a szegediek számára, hiszen a somogyországi alakulat eddig öt győzelem mellett csak egyetlen vereséget jegyez saját csarnokában. A Kaposvár majdnem megégette magát a MAFC vendégeként, és újabb nagy fordítást hozott össze a Pécs elleni, hazai pályán megnyert találkozó után. Adott lesz a feladat a Hendlein – Spica duónak, ugyanis a bajnokság legjobb középjátékosát, Balabant kell majd hatástalanítaniuk. Persze amennyiben a Fodor – Jancsikin – Raivio hármas olyan teljesítménnyel rukkol elő, mely eltünteti a szegedi center kimagasló játékát, akkor könnyebb lesz a hazaiak sikerhez vezető útja.

Egis Körmend (12., 2-10) - Marso Nyíregyháza KK (10., 4-9), szerda - 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők:  Kapitány G., Söjtöry T., Surányi G. (Parádi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_87

A Sitku-legénység hosszú idő után tudott újra mérkőzést nyerni, szombat este, a ZTE vendégeként első idegenbeli győzelmét könyvelhette el a gárda. A légiósok közül Taylor jobban játszott, mint Garner, persze lehet, hogy utóbbi a sorozatterhelés hatására lendül majd játékba. A Körmend új edzőt kapott Déri Csaba személyében, kérdés, hogy a mester milyen új impulzusokkal tud majd szolgálni a csapat számára, mennyiben lesz más a vasiak játéka az eddig tapasztaltakhoz képes. Érdekes színfoltot adhat a mérkőzésnek, hogy a szezont Körmenden kezdő, ám most már az NYKK-t erősítő Marko Kolarics milyen teljesítménnyel válaszol majd korábbi kenyéradójának, továbbá, hogy a piros-feketék új játékosa, Will Walker miként debütál majd, hiszen ő első magyarországi szezonjában a NYKK-t segítette. Sokszor elmondtuk már, de ez már tényleg az utolsó szalmaszál a rájátszásért folytatott sprint megkezdéséhez a hazaiaknak, innen már nem bukhatnak mérkőzést saját csarnokukban. Ha semlegesíteni tudják vagy Hujdurovicsot vagy Szavicsot, akkor behúzhatják a mérkőzést.

Pécsi VSK-PANNONPOWER (6., 6-6) - KTE-Duna Aszfalt (2., 11-1), szerda - 18:30
Játékvezetők: Papp P., Farkas G., Gorka Sz. (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_89

A Kecskemét utolsó tétmérkőzését közel három héttel ezelőtt vívta hazai pályán a ZTE ellen, melyen komoly erőkifejtésről nem igazán lehetett beszélni. Ennél sokkal keményebb lesz a pécsi kirándulás, ahol elsősorban a palánk alatti csatában kell a fölényét érvényesíteni a vendég együttesnek, mely az utolsó kilenc mérkőzésén nem talált legyőzőre, és saját csarnokától távol is csupán egyetlen vereséget könyvelt el. Minden bizonnyal a hétközi játéknapon nem a helytállásból, hanem a győzelem megszerzéséből szeretnének vizsgázni Csirke Ferenc tanítványai. A hazaiak a hétvégi fordulóban 35 percen keresztül nagyon jól tartották magukat az ASE otthonában, ismét kemény csatára késztették a bajnokság élmezőnyébe tartozó paksiakat. A KTE ellen sem lesz könnyű a győzelem megszerzéséért folytatott harc, de a Pécs hazai környezetben bárkire veszélyes lehet, amennyiben a légiósok mellett Halásztól, Harazintól, Bírótól vagy Hortitól bejön egy-egy, esetleg több extra teljesítmény, akkor komolyan meglephetik dobogós ellenfelüket.

TLI-Alba Fehérvár (7., 6-7) - Zalakerámia-ZTE KK (13., 1-12), szerda - 19:00
Játékvezetők:  Földházi T., Minár L., Gyuris P. (Szaniszló)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_85

Újabb komoly érvágást kapott a ZTE, ugyanis a szombati bajnoki második percében megsérült a csapatkapitány, Gáspár Dávid, aki a mérkőzés végén két mankó "társaságában" jött ki az öltözőből. Nélküle tovább szűkült a zalaiak amúgy sem mély rotációja, s ha a Mohácsi-Dzambics-Darling trió összesen nyolc percet pihent az NYKK elleni derbin, akkor nem nehéz megjósolni, hogy ez alkalommal sem lesz másként. Az Alba fájdalmas vereséggel távozott szombaton a Jászberény otthonából, mivel nagyon elrontották Székely mester fiai az első negyedet. A gárda önbizalma és lelki egyensúlya szempontjából fontos lenne, hogy minél jobb játékkal múlják felül soros ellenfelüket, a tabellán elfoglalt helyezésükről nem is beszélve. A zalaiak számára a legfontosabb, hogy végig küzdjenek, amennyire tudják, nehezítsék meg a fehérváriak dolgát.

Soproni Sördögök (1., 12-1) - Atomerőmű SE (3., 10-2), csütörtök - 18:00 (Duna World)
Játékvezetők: Cziffra Cs., Jakab L., Tõzsér D. (Gencsev dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_88

Országos nyilvánosság előtt rendezett rangadóval zárul a forduló, melyen a bajnoki tabellát vezető Sopron fogadja a harmadik helyezett ASE együttesét. A második fordulóban nagy csatát vívtak egymással a felek a Paks csarnokában, ahol hosszabbítás után Rujákék vonulhattak le győztesen a parkettről. A visszavágás vágya minden bizonnyal fűti a Dzunics-legénységet, de kérdés, hogy a beépítendő új légiósokkal (Wise és Evans) mire mennek majd a hazai pályán még veretlen és nyolcas győzelmi szériában lévő Sopron ellen. A Sabáli tanítványok számára nehezen indult a szegedi mérkőzés, de Boriszov vezetésével behúzták a találkozót. Ennél nagyobb csatára kényszerült a Paks saját csarnokában a Pécs ellen, de az ASE az utolsó öt percben már egyértelművé tette a győztes kilétét. Nagyon valószínű, hogy a rangadó is a végletekig kiélezett lesz, és csak a végjátékban derül majd ki, hogy a Sopron tovább erősíti-e vezető pozícióját, vagy a Paks megtöri az SKC veretlenségi sorozatát.

Szabadnapos: MAFC (11., 3-10)

Slide és Fotó: sakc.hu - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus