Bemelegítés - A-csoport, 16. forduló

Hat meccs, két élőkép és egy csúcsrangadó - ma délután megkezdődik az NBI/A-csoport 16. fordulója. Nézzük, mire számíthatunk!

MAFC (12., 3-10) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (4., 9-4), szombat - 16:00
Játékvezetők: Györffy P. A., Gál J., Vida B. (Faidt)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_90

A MAFC-tól távozott Fekete Csaba és Szabó Tibor is, a csapat pedig a hazai pályán, utolsó másodpercben elszenvedett vereség után pihenőn volt hét közben. A Falco remek játékkal és Dukics vezérletével győzte le a sérültekkel küzdő Jászberényt, majd a sorból kidőlő Majsztorovics helyére leigazolta Zoran Krsztanovicsot. Az ő beépülése természetesen kérdéses, de így is nagy csatát láthatunk majd a palánk alatt Dukics és Toutziarakisz között. Utóbbi viszont már nem egymaga húzza a fővárosiakat, Parrish Brown 20 pontos átlagot szállít és Lakosa is termel, a Falco néha hiányos védekezése ellen alighanem jól érzik majd magukat. Mindkét félnek nagy szüksége van a győzelemre, a szombathelyieknek a Kaposvárral folytatott harcho, a MAFC számára pedig a kiesés elől menekülés miatt van nagy tétje - különösen hazai pályán. A vendégek nem számíthatnak Doyne-ra sem, aki szintén lesérült, az ő pótlását pedig egyelőre még nem oldották meg.


Egis Körmend (11., 3-10) - TLI-Alba Fehérvár (7., 7-7), szombat - 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Cziffra Cs., Török R., Fodor A. (Forrai)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_92

Az Alba nem kezdte jól 2015-öt, hiszen kikaptak a Jászberénytől, hét közben viszont Kalve bemutatkozása okán kiütötték a sereghajtó ZTE-t. Ma jóval nehezebb dolguk lesz, hiszen a Körmend közel sem azt a szintet képviseli, mint amit a mérlege mutat, Richards 40 pontjával pedig tükörsimán verték a Nyíregyházát. Itt is égető szüksége van mindkét félnek a győzelemre, a Körmend még elindíthatja a felzárkózást. Mindkét csapat új légióssal támad, a palánk alatt a Richards-Csorvási harc döntő lehet, de a dobógépek formáján is sok fog múlni. A valós tét mellett igazi presztízsharc is várható, amit az MTE TV jóvoltából élőképen is követhetünk.


Pécsi VSK-PANNONPOWER (6., 7-7) - Marso Nyíregyháza KK (10., 4-10), szombat - 18:00
Játékvezetők: Pálla Z., Jurák K., Kulcsár T. (Benczur)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_94

A Pécs bravúrgyőzelmet aratott a Kecskemét ellen, de ahogy Halász Ákos mondta, ez semmit sem ér, ha a Nyíregyháza ellen nem nyernek - Kolaricsék hét közben simán kikaptak Körmenden. Mindkét fél elég rövid kispaddal rendelkezik, de a kezdőcsapatok erősek - a vendégek legnagyobb előnye az MVP-jelölt Hujdurovic, hiszen igazi kezdő centere nincs a hazai csapatnak, így rá építve fűzhetik támadásáaikat. Ugyan a légiósokkal telepakolt csapatból kiemelhető még Taylor, de a PVSK védekezése a mezőnyembereket általában le tudja szedni a pályáról. Szerkezetileg Budimir is jelenthet előnyt a hazaiak számára, az ő semlegesítése is komoly feladat lesz az NYKK számára.


Zalakerámia ZTE KK (13., 1-13) - Jászberényi KSE (9., 5-9), szombat - 19:00
Játékvezetők: Kapitány G., Szabó G., Lövész Cs. (Várhalmi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_91

Nehéz helyzetben van a Jászberény, hiszen Csabay és Soós biztosan kihagyja ezt az összecsapást, viszont Dramicsanyin és Ware sem 100%-os még - hogy ők játszhatnak-e, az csak a találkozó előtt derül majd ki. Ugyan a ZTE-nél is vannak gondok, de az új légiósokkal és a frissen megszerzett Fekete Stefannal mindenképpen kötelező számukra a győzelem, ha nem akarnak kiesni a szezon végén - otthon, a komolyan megtizedelt Berény ellen jó esélyük van erre. A Lekli-Tamir-Ilics trió a palánk alatt mindenképpen "apríthat", hiszen még Dramicsanyinnal együtt is gyengék itt a vendégek - a ZTE ugyan csúnyán kikapott az Albától, ennél mindenképpen több van Milos Sporar csapatában. A találkozóról a Zalasport élőképpel jelentkezik!


Atomerőmű SE (1. 12-2) - Kaposvári KK (5., 9-5), vasárnap - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Hegedûs T., Makovsky Sz. (Fekete)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_93

A kissé átalakuló Paks parádés győzelmet aratott hét közben, hiszen az otthon régóta veretlen listavezető Sopront játszották le Wise-ék. Ugyan a Kaposvár könnyedén legyőzte a hiányosan kiálló Szegedet, még az új irányító, Branden Frazier sem tud rajtuk akkorát dobni, hogy az ASE ellen esélyes legyen a gárda. Az atomvárosiak rotációja sokkal mélyebb és kezdőjük is minőségibb - számukra a kulcs az lehet, hogy kordában tartsák az MVP-címért is elinduló Nik Raiviót, aki sorozatban hozza a húsz pont feletti meccseket. A két gárda őszi meccséből kiindulni nem lehet, teljesen más csapatokat láttunk még akkor, és bár a somogyiak támadójátéka nagyon rendben van, gyenge védekezésük nem biztos, hogy elegendő lesz a liga egyik topcsapatának otthonában. Ettől függetlenül illik rangadónak tekinteni a találkozót.


KTE-Duna Aszfalt (3., 11-2) - Soproni Sördögök (2. 12-2), vasárnap - 20:00
Játékvezetők: Vígh P. dr., Földházi T., Frányó P. (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_95

A forduló igazi csúcsderbije lesz az utolsó, a Pakstól kikapó Sopron látogat az otthon még veretlen, de Pécsen kapituláló Kecskemét otthonába. Két bombaerős csapatról beszélünk, a vesztes pedig lépéshátrányba kerül az élen - az SKC-nek nagyon rosszul jönne, ha rögtön januárban kikapna mindkét riválisától, a KTE viszont a pécsi kisiklás után nem hibázhat. Érdekes lesz látni a palánk alatti küzdelmet, hiszen Barovics tavaly még Sopronban szerzett sok örömet, most viszont a hazaiak kezdő centere és Poscsics ellen fog meccselni leginkább. Szintén fontos lesz a Kinney-Thomas párharc, és bár a Kecskemét védekezése is kemény, Ruják András nagyon sokat tehet azért, hogy a hazaiak hátvédei ne sziporkázzanak. Boriszov szerepe lehet még kérdés, bár a Paks ellen talán visszafogottabb volt, az ő jó játéka ma is döntő lehet, akárcsak a túloldalon Djeraszimovicsé. Mindkét fél nagyon ki lesz hegyezve, hiszen sorsdöntő találkozó következik.

Szabadnapos: Naturtex-SZTE-Szedeák

Foto, Slide - Tóth Zsombor (sakc.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus