Bemelegítés - A-csoport, 17. forduló

Ma, a Kecskemét-Paks televíziós rangadóval kezdődik a Férfi NB I A-csoportjának 17. fordulója, melyben további egy találkozót pénteken, két-két összecsapást pedig szombaton, valamint vasárnap bonyolítanak. A találkozókhoz készített beharangozókat az alábbiakban olvashatjátok, és megtalálhatjátok az internetes közvetítések helyét, Fullcourt-linkeket is.

KTE-Duna Aszfalt (2., 12-4) - Atomerőmű SE (1., 14-2), csütörtök - 20:00 (SportKlub)
Játékvezetők: Földházi T., Papp P., Farkas G., (Benczur)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1796
 
Rangadóval indul a forduló, melyen a tabella első két helyezettje feszül egymásnak. A hazaiak helyzete nem egyszerű, ugyanis játékmesterük, Wittmann Krisztián biztosan nem léphet pályára, azonban a legutóbbi fordulóban Pongó Máté remekül helyettesítette, kérdés, hogy mire megy majd a Vaughn - Kovács duó ellen. Egy esetleges vendég győzelem azt jelentené, hogy a paksiak gyakorlatilag bebiztosítják alapszakaszbeli elsőségüket. Ha viszont Ivkovics mester fiai győzedelmeskednének, akkor egyrészt felzárkóznának az ASE-ra, másrészt lélegzetvételnyi előnyhöz jutnának üldözőikkel szemben. Nagy csatára, színvonalas rangadóra van kilátás.
 
Pécsi VSK-PANNONPOWER (10., 5-11) - Kaposvári KK (5., 9-7), péntek - 18:00
Játékvezetők: Vígh P. dr., Gorka Sz., Gál J., (Faidt)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1795

Nagy lehetőséget szalasztottak el a pécsiek, akik győzhettek volna a Falco otthonában a legutóbbi játéknapon, most azonban könnyen megragadhatják a javítás lehetőségét. A Kaposvár hullámzó teljesítményekkel rukkolt elő a mögöttünk álló fordulókban, legutóbb az Alba otthonában szenvedtek tükörsima vereséget. Ha a Chism - Hendlein duó érvényesíteni tudja dominanciáját, akkor joggal számíthatnak győzelemre a somogyiak szurkolói. Ha kicsit kegyes lesz végre Fortuna a pécsiekhez, akkor nem elképzelhetetlen, hogy meglepetést szolgáltassanak. Idén már többször bizonyították, hogy az egységesség, a lelkesedés sokszor a gyengébbnek tartott keretből is többet tud kihozni az esélyesebb csapatok ellen.
 
Marso-Nyíregyházi KK (12., 2-13) - Sopron KC (4., 10-6), szombat - 18:00
Játékvezetők:  Györffy P. A., Jakab L., Menyhárt F., (Bodrogváry)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1798
 
Nincs egyszerű helyzetben Sitku Ernő együttese, ugyanis hiába szerezték meg az elmúlt fordulóban első hazai győzelmüket, véráldozattal járt a siker, mivel Sims-Edwards több mint egy hónapra vált harcképtelenné, hüvelykujjának törése miatt. Továbbá az a Sopron érkezik hozzájuk, akik a Körmend otthonában, szoros csatában bukták el a nyugati rangadót. Az NYKK légiósának pótlását ezen a találkozón még biztosan házon belül oldják meg, ezért borítékolható, hogy több hazai játékostól is extrára lesz szükség ahhoz, hogy megnehezítsék az SKC dolgát. Sabáli Balázs fiainak mindenképpen szükségük van az idegenbeli sikerre ahhoz, hogy tartani tudják a lépés az Albával a dobogó alsó fokáért vívott harcban.
 
Zalakerámia-ZTE KK (11., 5-11) - FORTRESS Jászberény (7., 6-9), szombat - 18:30 (ZalaSport)
Játékvezetők: Pálla Z., Bognár T., Tóth K., (Forrai)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1800

Ismét azért száll harcba a zalai együttes, hogy megszakítsák a régóta húzódó negatív sorozatukat, ugyanis legutóbbi öt fellépésükből egyet sem tudtak nyerni. Jimenez mester új impulzusokat adhat a kék-fehérek játékosainak, akik szeretnék kárpótolni szurkolóikat az elmúlt hetek kudarcaiért. A Jászberény azért (is) veti magát az ütközetbe, hogy begyűjtse első idegenbeli sikerét, a bajnokságban szereplő csapatok közül utolsóként. Az egyik csapat biztosan megszakítja rossz sorozatát, ám hogy melyik, az valószínűsíthető, hogy szoros csatában fog eldőlni, melyet a ZalaSportnak köszönhetően élőképes közvetítésben követhetünk figyelemmel.
 
Alba Fehérvár (3., 11-5) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (9., 6-10), vasárnap - 17:00
Játékvezetők: Benczur T., Szabó G., Fodor A., (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1797

Jól hangolt a hétvégi fellépésére az Alba, mely a nagyszerű teljesítményt produkáló Supola vezetésével múlta felül a Szegedet. A Falco nem igazán nyerni jár idegen környezetbe, ugyanis eddigi hét mérkőzésükből mindössze egyszer tudtak nyerni vendégként, ráadásul az elmúlt hét történései nem hatottak a lehető legjobban a felkészülésükre. Egy bravúros sikerrel ott lehetnének a rájátszást érő utolsó hely közelében, az Alba viszont nem engedheti meg magának, hogy mindkét vasi alakulat ellen veszítsen hazai pályán, s azt sem, hogy komoly lépéshátrányba kerüljön a Paks-Kecskemét kettőssel szemben.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 6-10) - EGIS Körmend (6., 9-7), vasárnap - 18:30  (MTE TV)
Játékvezetők: Kapitány G., Frányó P., Balog Gy., (Várhalmi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1799
 
A forduló záró találkozóján ha nem is lép egyértelmű esélyesként pályára a vendég együttes, de nagyobb sansz mutatkozik az ő sikerükre, mint a vendéglátókéra. A Körmend legutóbbi hat mérkőzését megnyerte, ezért szerencsés esetben az ötödik helyre is odaérthetnek a forduló zárásakor, melyre bő egy hónappal ezelőtt kevesen számítottak. Még Farkas Attila nélkül, ám a betegségéből felépülő Zsarko Rakocseviccsel indulnak harcba - a montenegrói center két hét kihagyással együtt is remek formát mutatott a Sopron ellen. A szegediek számára jó emlékű az őszi mérkőzés, ugyanis akkor Williams extra játékával - aki hét közben nem játszott az Alba ellen - hatalmas meglepetést szolgáltattak azzal, hogy saját csarnokában győzték le a Hencsey-legénységet. A hazaiak szerdán nagy pofonba szaladtak bele az Alba otthonában, ezért saját otthonukban kettőzött erővel veselkednek majd neki a javításnak. Szoros találkozóra van kilátás, s ha a piros-feketék kezdőcsapata hozza az elmúlt időszakban mutatott játékát, akkor pár pontos győzelemre biztosan lehet sanszuk Horváth Ákosék ellen, akik biztosan nem adják olcsón a két bajnoki pontot.

 

Slide: bckormend.hu
Fotó: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus