Bemelegítés - A-csoport, 17. forduló

Szombat délután négy mérkőzést rendeznek a Férfi NBI/A-csoport 17. fordulójában - a találkozók beharangozóit az alábbiakban találjátok.

MAFC (12., 3-11) - Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 6-8), szombat - 16:00
Játékvezetők: Kapitány G., Szabó G., Minár L. (Várhalmi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_97

A december elején szerzett magabiztos győzelmek után három vereséggel folytatta szereplését a Szeged. Nem indult jól az új év Lazics mester tanítványainak, s a MAFC ellen sem vár rájuk könnyű mérkőzés, főleg annak tükrében, hogy eddigi hét idegenbeli fellépésükből csak kettőt nyertek meg. Két egypontos hazai vereséget próbálna feledtetni a Timbus-legénység, mely győzelmi esélyt szalasztott el a Kaposvár és a Falco ellen is. Sorozatban négy vereséget szedtek be a piros-feketék, akik arra törnek, hogy a hétvégén véget vessenek a negatív szériának és újra távolodni kezdjenek a kiesőzónától. Ha ismét szoros találkozóra kényszerülnek Lakosáék, akkor biztosan nem lépnek már bele harmadjára ugyan abba a folyóba.


Egis Körmend (10., 4-10) - Jászberényi KSE (9., 5-10), szombat - 18:00 (MTE TV)  
Játékvezetők: Pálla Z., Farkas G., Praksch P. (Faidt)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_98

A múlt héten négy nap leforgása alatt annyi meccset nyert a körmendi együttes, mint az első 14 forduló során összesen. Az Alba felett aratott siker - melyet Burgess utolsó másodperces kosarának köszönhettek – a győzelem tényén felül további lendületet adhat a vasiaknak. A Jászberény fontos találkozót bukott Zalaegerszegen, s tovább nehezíti Bencze mester feladatát, hogy meghatározó játékosai mérkőzésről-mérkőzésre minimális pihenő mellett teljesítenek. Nehéz lesz a palánk alatti helyzet megoldása a vendégek számára, ugyanis az elmúlt két fordulóban sziporkázó Richards és a hozzá csatlakozó Török-Farkas-Tóth trió szerepel majd a körmendi oldalon. A hazai pálya, a keretek közötti különbség miatt egyértelműen a Körmend a mérkőzés esélyese.


Kaposvári KK (5., 9-6) - KTE-Duna Aszfalt (3., 11-3), szombat - 18:00   
Játékvezetők: Földházi T., Papp P., Jakab L. (Bodrogváry)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_100

Az elmúlt két fordulóban egyaránt vereséget szenvedő Kecskemét helyzetét tovább nehezíti, hogy egyik legjobb játékosuk, Djeraszimovics biztosan nem lép pályára a kaposvári mérkőzésen - ennek ellenére még maradt bőven rotációs lehetősége Ivkovics mesternek. Fodor Mártonéknak nem sikerült jól a paksi túra, viszont hazai mérlegük (6-1) tükrében joggal bízhatnak abban, hogy győzelemmel feledtetik a legutóbbi vereséget és továbbra is üldözhetik az előttük helyet foglaló Falcót. Ha nem esnek bele abba a hibába a hazaiak, hogy hagyják komoly előnyt kiépíteni ellenfelüket, akkor szoros csatát, rangadót vívhatnak a KTE-vel.


Soproni Sördögök (2., 13-2) - Marso Nyíregyháza KK (11., 4-11), szombat - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Török R., Rácz Zs. (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_101

Kötelező feladat vár a Sabáli-legénységre, saját közönségük előtt nem lehet más elvárás, mint a győzelem megszerzése a nyírségi gárda ellen. Poscic számára érdekes lehet a találkozó, ugyanis korábbi magyarországi állomáshelye Nyíregyháza volt. Az ő és Hujdurovics párharca komoly csemegét jelenthet majd a szurkolók számára, akik várhatóan ismét megtöltik az MKB Arénát. Amennyiben az SKC továbbra is üldözni szeretné a Paksot, akkor kötelezően hozniuk kell ezt a hazai mérkőzést is.


Szabadnapos: Atomerőmű SE (1., 13-2)


Már lejátszott mérkőzések:

Falco-Trend Optika KC Szombathely (11-4) - Zalakerámia ZTE KK (2-14) 92-80

TLI-Alba Fehérvár (7-9) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (9-7) 79-84

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus