Bemelegítés - A-csoport, 18. forduló

Szerdán indul és csütörtökön a Körmend-ZTE televíziós rangadóval zárul a Férfi NBI/A-csoport 18. fordulója.

Naturtex-SZTE-Szedeák (7., 7-8) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (4., 11-4), szerda - 18:00
Játékvezetők: Papp P., Jakab L., Fodor A. (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_102

A Falcónak ugyan nem kellett vért izzadnia saját csarnokában a ZTE ellen, de a kék-fehérek több energiát vettek el a szombathelyiektől, mint azt sokan előzetesen gondolták. Krsztanovics és Covington teljes mértékben nem tudják pótolni Doyne és Majsztorovics hiányát, persze amíg érkeznek a győzelmek, addig ez kisebb probléma a sárga-fekete alakulat számára. A hazaiak Csirics parádés játékával könnyen fektették két vállra a MAFC gárdáját a hétvégi fordulóban. Kulcsfontosságú lesz a szerdai mérkőzés végkimenetelének szempontjából, hogy a Jereminov-Csirics-Balaban hármas milyen teljesítménnyel rukkol majd elő. Szinte hagyományosnak mondható, hogy parázs, szoros összecsapást vívnak egymással a csapatok Szegeden. Nehezen megjósolható, hogy mire mennek majd a szombathelyiek Balaban semlegesítésével, valamint a hátvéd poszton fellépő előnyükkel. A szélesebb rotációs lehetőségek miatt a Falco a találkozó esélyese.


Atomerőmű SE (2., 13-2) - MAFC (12., 3-12), szerda 18:00
Játékvezetők: Pálla Z., Kulcsár T., Praksch P. (Páli dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_104

A hazai pályán jellemzően meglepően erős MAFC meglepően simán maradt alul a Szeged ellen a szombati játéknapon. Erre a találkozóra hatványozottan igaz, hogy amennyiben csak egyetlen játékostól érkezik átlag feletti teljesítmény, akkor még a tisztes helytállástól is távol lesznek a piros-feketék. A légiósok mellett legalább egy, de inkább két extra performansz kell a magyaroktól, hogy meccsben lehessenek a fővárosiak a jelenlegi második helyezettel. Az ASE utoljára másfél hete játszott tétmérkőzést, amikor magabiztosan lépték le a Kaposvár együttesét. A sérülésektől sújtott keretnek minden bizonnyal használt a megszokottnál hosszabb pihenő, s ez a tény mélyítheti a hazaiak rotációját. Szabó Zsolték minden bizonnyal tovább nyújtják győzelmi sorozatukat és tarják majd helyüket az élbolyban a forduló után is. Hatalmas meglepetést jelentene, ha a MAFC meg tudná szakítani idegenbeli rossz szériáját és legyőzné az ASE-t.


Marso-Nyíregyháza KK (11., 4-12) - Kaposvári KK (5., 9-7), szerda - 18:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Szabó G., Vida B. (Schäffer)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_107

A Kaposvár egymás után két sima vereséget gyűjtött be, előbb a Paks otthonában, majd saját közönségük előtt a Kecskemét ellen. Ezzel közvetlen riválisuk, a Pécs felzárkózott rájuk, így Fekete Ádám tanítványainak hozniuk kell a hétközi fordulóban a sikert, hogy megőrizzék jelenlegi pozíciójukat és új lendületet vehessenek. Az NYKK a zalaegerszegi győzelme óta három vesztesen megvívott mérkőzést tudhat maga mögött, továbbá a Bujtosiban utoljára tavaly október 21-én nyertek mérkőzést. A közel negyven pontos soproni vereség után javítana renoméján a hazai gárda, melyhez azonban a csapatvédekezés hatékonysága mellett vagy a kezdőjátékosok mindegyikétől átlag feletti teljesítmény szükséges, vagy az kell, hogy a cserejátékosok tehermentesítsék előbbieket. Ha a Kaposvár rátalál korábbi önmagára, akkor nem foroghat veszélyben a somogyországiak győzelme.


Pécsi VSK-PANNONPOWER (6., 9-7) - Jászberényi KSE (10., 5-11), szerda - 18:30
Játékvezetők: Földházi T., Török R., Frányó P. (Faidt)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_105

Ellentétes hangulatban várják a mérkőzést a felek, ugyanis a Jászberény egy vereséggel záruló körmendi, míg a Pécs egy sikeresen megvívott fehérvári túrát tudhat maga mögött. A vendégeknél bár Ware már játékba került, de látszik rajta, hogy még messze áll a 100%-os állapotból. Az erőnléti tényezők, a játékosok fitten tartása fontos szerepet játszhat a találkozó kimenetelével kapcsolatban, ugyanis a JKSE a második félidőben már láthatóan fáradt Körmenden, míg a pécsiek épp a végjátékban húzták be a győzelmet az Alba otthonában. A csapategységben rejlő erő és a hazai pálya előnye hazai sikert jósol. Több extra egyéni teljesítményre lesz szükségük a vendégeknek, ha győztesen szeretnének távozni a Lauber Dezső Sportcsarnokból.


Soproni Sördögök (1., 14-2) - TLI-Alba Fehérvár (8., 7-9), szerda - 19:00
Játékvezetők: Györffy P. A., Farkas G., Söjtöry T. (Major)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_106

Egyre mélyebbre csúszik a bajnoki tabellán a székesfehérvári együttes, rendkívül nehéz feladat előtt áll a hétközi fordulóban, mivel a hazai környezetben rendkívül erős Sopront kellene legyőznie, hogy elindulhasson felfelé. A Körmend és a Pécs ellen egyaránt a végjátékban bukott el az Alba, s ezek a kudarcok minden bizonnyal negatív hatással bírtak a csapatmorálra. Persze mindezt feledtetni tudnák részben, ha legyőznék a Sopront, ehhez azonban Sabáli Balázs tanítványainak is lesz hozzászólása, hiszen ők továbbra is harcban akarnak lenni a Pakssal az első helyért, meg akarják tartani jelenlegi listavezető pozíciójukat. Ha a fehérváriak hagyják, hogy a Sördögök irányítsák a játékot, nem próbálják ráerőltetni a hazaiakra saját akaratukat, akkor nem lesz esélyük a bravúrra. A hazai pálya előnye miatt és a csapatok jelenlegi formáját nézve a Sopron jóval esélyesebb a győzelem megszerzésére, mint az Alba.


Egis Körmend (9., 5-10) - Zalakerámia ZTE KK (13., 2-14), csütörtök - 18:00 (Duna World)
Játékvezetők: Benczur T., Boros T., Tõzsér D. (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_103

Országos nyilvánosság előtt rendezik meg a forduló záró összecsapását, melyen 114. alkalommal feszülnek egymásnak a legrégebbi múltra visszatekintő párharc résztvevői, a Körmend és Zalaegerszeg. A ZTE-nek nagyon jól jött, hogy több mint egy hetet készülhetett a rangadóra, Sporar mester dolgozhatott az új játékosok beépítésén és a csapatmorál javításán. A játékoscserék és a hosszú kudarcsorozatot megtörő győzelem nem oszlatta el a kék-fehérek gondjait. Az elmúlt mérkőzéseken kimagasló formában játszó Leklire vár a feladat, hogy megállítsa a még nála is jobban teljesítő, s a legutóbbi három forduló legértékesebb játékosának járó címet begyűjtő Richardsot.  Mindig elmondjuk az ősrangadó kapcsán, hogy másodlagos a csapatok tabellán elfoglalt helyezése, de jelen esetben a Körmend jóval esélyesebb a győzelemre, s számukra kötelező a győzelem megszerzése. Meglepően hatna és alaposan kimerítené a bravúr fogalmát, ha az eddig mind a kilenc idegenbeli mérkőzését elveszítő ZTE győzni tudna a Szentélyben.

Slide: Tóth Zsombor - sakc.hu
Fotó: Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus