Bemelegítés - A-csoport, 19. forduló

Szombaton rajtol a Férfi NBI/A-csoport 19. fordulója, benne a Falco-Körmend vasi rangadóval.

MAFC (12., 3-13) - KTE-Duna Aszfalt (3., 12-3), szombat - 16:00  
Játékvezetők: Cziffra Cs., Hegedűs T., Surányi G. (Hartyáni)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_111

Két nagy különbségű vereség után próbálna talpra állni a MAFC, azonban ez a kihívás nem lesz sétagalopp Timbus mester fiainak, mivel az élmezőnybe tartozó Kecskemétet fogadja. Persze el lehet mondani, hogy több csapatot is megtréfált már saját csarnokában a MAFC, de két egylabdás mérkőzést is vesztettek, szintén hazai környezetben. A KTE nem szerepel rosszul idegenben, ugyanis 4-2-es győzelem-vereség mutatóval rendelkezik a tabella 3. helyezettje. A hazaiak biztosan mindent elkövetnek majd, hogy meglepetést okozzanak, de pontosan ennyire, ha nem fontosabb a Kecskemét számára a két bajnoki pont begyűjtése.


Naturtex-SZTE-Szedeák (7., 8-8) - Atomerőmű SE (1., 14-2), szombat - 18:00  
Játékvezetők: Vígh P. dr., Frányó P., Rácz Zs. (Bernáth)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_109

A MAFC vendégeként begyűjtött sima győzelem és a Falco felett aratott siker lendületével várja Paksot a Lazics-legénység. Az újabb bravúr eléréséhez nem kisebb tettet kellene végrehajtani, mint felülkerekedni a listavezetőn, mely már hét mérkőzés óta nem talált legyőzőre. Az ASE az elmúlt közel két hétben csak egyetlen tétmérkőzést játszott, amikor hazai környezetben legyőzte a MAFC-ot. A szegedieknél a Csirics – Balaban kettős ismét kulcsszerepet játszhatnak majd, főleg ha olyan kiemelkedő támadójátékkal rukkolna elő, mint a szombathelyiek ellen. Ezzel a paksiaknak is okozhatnak nehéz perceket, de a Dzunic mester által vezetett vendégek mélyebb rotációja könnyebben hozhatja meg a sikert az ASE-nak, mint az extra egyéni teljesítmények a vendéglátóknak.


Jászberényi KSE (10., 5-12) - Soproni Sördögök (2., 14-3), szombat - 18:00  
Játékvezetők: Kapitány G., Gál J., Jurák K. (Farkas J.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_112

A hétközi fordulóban, hazai pályán meglepően sima vereséget szenvedett a Sopron az Albától. Ilyenkor szokták azt mondani, hogy kettőzötten fontos, hogy a hétvégi kötelező feladatot megoldja a Sabáli-legénység és legyőzze soros vendéglátóját, a Jászberényt. Nem csak a szerdai kudarc kijavítása okán, hanem azért is fontos lenne a siker a kék-fehéreknek, hogy a Paks ne tudjon jobban ellépni tőlük. Nehéz a JKSE helyzete, mely klasszikus center nélkül vívja sorra a találkozóit. Ennek tükrében nehéz lesz Poscic limitálása a hazaiak számára, csak abban bízhatnak, hogy a külső mezőnysor – ahogy a Körmend ellen is – jó ideig meccsben tartja majd őket. A két csapat kerete és rotációs lehetőségei közötti differencia miatt a Sördögök a mérkőzés esélyese, s várhatóan hozzák a kötelezőnek mondható győzelmet.


Kaposvári KK (6., 9-8) - TLI-Alba Fehérvár (8., 8-9), szombat - 18:00   
Játékvezetők: Pálla Z., Gorka Sz., Minár L. (Várhalmi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_113

Egy lejtmenetben lévő és egy gödör mélyéről felfelé induló gárda összecsapását rendezik Kaposváron, ahol az Alba vendégszerepel. Fekete Ádám fiai hárommérkőzéses nyeretlenségi szériában vannak, legutóbb nagy meglepetésre a Nyíregyháza vendégeként kapituláltak, méghozzá úgy, hogy egyetlen percig sem akadt esélyük a győzelem megszerzésére. A rossz sorozat megszakítása hazai pályán sem lesz egyszerű Hendleinék számára, ugyanis az Alba erősen pozitív hangulatban érkezik majd Kaposvárra - Székely Norbert csapata a hétközi játéknapon lelépte az addig csak egyetlen hazai vereséggel rendelkező Sopront. A székesfehérváriaknak úgy kellett ez a siker, mint egy falat kenyér, s lehet, hogy épp ez adhat számukra nagy lökést, hogy feljebb zárkózzanak a tabellán. A szerdai győzelem azonban csak akkor ér sokat, ha szombaton újabb idegenbeli diadalt könyvelhetnek majd el.


Falco-Trend Optika KC Szombathely (4., 11-5) - Egis Körmend (9., 6-10), vasárnap - 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Földházi T., Török R., Sallai I. (Bukta)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_108

Vasárnap kora este rendezik a 72. vasi rangadót. A vendég körmendiek számára nagyon jól sikerült a főpróba, meggyőző fölénnyel diadalmaskodtak a ZTE együttese felett. Bár Sonyák és Ferencz betegséggel küzdött a hét folyamán – előbbi a csütörtöki meccset kihagyta -, Richards-ot pedig húzódás hátráltatta, várhatóan lehető legerősebb összeállításában lép parkettre a piros-fekete alakulat, mely sorozatban négy győzelmet tudhat maga mögött. Idegenbeli mérlegükön azonban van mit javítaniuk Ferencz Csabáéknak (1-7), ha tovább szeretnének zárkózni a tabellán előttük helyet foglaló csapatokra, továbbá a Falco által elrontott csarnokavató miatt is szeretnének visszavágni.

A Falcó a hétközi fordulóban meglepő vereséget szenvedett a Szeged otthonában, méghozzá úgy, hogy több mint száz pontot kapott a sárga-fekete gárda. Perlék nem engedhetik meg maguknak, hogy újabb vereség kerüljön a nevük mellé, ugyanis akkor már vészesen közel kerülne hozzájuk a Pécs. Az biztos, hogy nem lesz elég a sikerhez, ha hazai oldalon csak kezdők teljesítenek jól, legfeljebb abban az esetben, ha pontszegény találkozóra kerül sor és a védőjáték dominál mindkét csapatnál. A vendéglátók számára Richards semlegesítése és a külső dobások levédése lesz az elsődleges feladat, míg a Körmend számára Martinics játékból való kivonása és a gyorsindítások megakadályozása vár megoldásra. Ahogy szokták mondani, egy rangadón, főleg a Falco – Körmenden bármi megtörténhet.


Zalakerámia ZTE KK (13., 2-16) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (5., 10-7), vasárnap - 20:30
Játékvezetők: Györffy P. A., Makovsky Sz., Balog Gy. (Benczur)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_110

Sorozatban négy győztesen megvívott találkozó után tovább nyújtaná jó sorozatát a Pécs. A sereghajtó elleni győzelem többek között azért lenne fontos Csirke Ferenc tanítványainak, mert akkor szerencsés esetben teljesen felzárkóznának az előttük lévő Falcóra. A Pécs elmúlt hetekben mutatott csapategységét látva biztosan azon lesznek, hogy minél hamarabb ellépjenek ellenfelüktől. Nagy pofonba szaladt bele az ősrangadón a ZTE, melyben jól mutatkozott be az új szerzemény Panics, ennél több pozitívumot azonban nem lehet találni a kék-fehéreknél, bár örömteli tényként hathat számukra, hogy nem gyarapodott a sérültlista náluk. Jelenlegi helyzetükben hiába játszanak hazai pályán Mohácsiék, a Pécs formája, mutatott játéka alapján esélyesebb a győzelem megszerzésre.

Szabadnapos: Marso Nyíregyháza KK (11., 5-12)

Foto - Jene Sándor (kezdo5.hu)
Slide - Tóth Zsombor (sakc.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus