Bemelegítés - A-csoport, 2. forduló

Ismét pénteken rajtol a Férfi NBI/A-csoport játékhete, méghozzá a Kecskemét-Pécs összecsapással. A forduló rangadóját szombaton rendezik, melyen a Paks fogadja a Sopron együttesét. A találkozók beharangozóit, valamint a Fullcourt-linkeket alábbiakban megtaláljátok.

KTE-Duna Aszfalt (1-0) – Pécsi VSK - PANNONPOWER (0-1), péntek – 18:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Hegedűs T., Minár L., (Bukta)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_7

A Pécs nagyon sokáig vezetett az ASE ellen, s mindössze egyetlen támadáson, kosáron múlt, hogy győzelemmel kezdhessék a szezont. Nem így történt. Ennek ellenére nem valószínű, hogy letargia uralkodna a baranyaiak öltözőjében. Tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy következő vendéglátójuk nem játszott jól a nyitófordulóban, és csak nagy nehézségek, hosszabbítás után tudta győzelemre hozni első találkozóját. Csirke Ferenc tanítványainak abban az esetben lehetnek győzelmi reményeik, ha védekezésben nagy nyomás alá helyezik a kecskeméti játékosok, s nem engedik, hogy belőjék magukat a mezőnyemberek kívülről. Ivkovics mester bizonyára felhívta játékosai figyelmét arra, hogy nem elég, ha nyerik a lepattanózást és bíznak abban, hogy Rakics és Karahodzsics lehozza nekik a mérkőzést. Amennyiben Kinney vállalni tudja a játékot, akkor más lehet ennek a találkozónak a képe, mint a múlt heti mérkőzésé.

Atomerőmű SE (1-0) – Soproni Sördögök (1-0), szombat – 18:00
Játékvezetők: Kapitány G., Farkas G., Török R., (Major)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_11

​Nem egyszerű a Paks helyzete, mivel a Pécs ellen kiállított Szabó Zsolt eltiltását tölti, így rá biztosan nem számíthat Dzunics mester. Továbbá kérdés, hogy milyen hatással bír a csapatra a nagy csatában megnyert szezonnyitó. Valószínű, hogy nem követik el ugyan azt a hibát, mint tették a múlt héten, ha megtennék, akkor a Sopron rendelkezik olyan játékosállománnyal, hogy ne engedje ki kezéből a magabiztos vezetést. Kérdés, hogy ilyenre lesz-e példa. A forduló rangadóján nehéz megjósolni, hogy ki az esélyes. Bizonyos, hogy az ASE számára előny a hazai közeg, de a Thomas-Boriszov duó ponterős játéka esetén komoly feladatot kell majd megoldani támadásban a Dzunics-legénységnek.
 
Jászberényi KSE (0-1) – Falco KC Szombathely (0-0), szombat – 18:00
Játékvezetők:   Benczur T., Gál J., Jakab L., (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_8

Nehezebb feladata aligha lehetne most annak a Jászberénynek, mely az első forduló kudarcát saját közönsége előtt debütálása alkalmával szeretné kijavítani., ugyanis a jó felkészülést produkáló, alaposan megerősödő Falcót látják vendégül. Pikantériát ad a mérkőzésnek, hogy Bencze Tamás volt csapatával néz szembe. Elvileg ez előny lehetne a jászságiak számára, hisz alaposabban készülhetnek az ellenfélből, de a sárga-feketék kerete sok lehetőséget tartogat magában, az összes tényezőre nem lehet egyszerre hatékony megoldást találni. A szombathelyiek biztosan erőltetni fogják a gyors játékot, értelmetlen pontgyártásba nem szabad belemenniük a hazaiaknak, mert rohanásban jobb a Falco. Bár vendégként lép pályára a Kálmán László által vezetett alakulat, mégis nagyobb esélyük van a győzelemre, mint Horváth Ákoséknak.
 
Marso-Nyíregyháza KK (1-0) - Egis Körmend (0-1), szombat – 18:00
Játékvezetők: Földházi T., Tőzsér D., Vida B., (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_10
 
Ellentétes lélektani helyzetből várják a találkozót a csapatok. A Körmend a rendes játékidő utolsó pillanataiban harcolta ki a hosszabbítást Kecskeméten, a hosszabbításban pedig alulmaradt. A hazaiak saját közönségük előtt győzelemmel kezdtek, mivel Hujdurovic remek egyéni teljesítményének köszönhetően kiütötték a ZTE-t. A vasiaknak a támadójáték mellett lepattanózásban kell javulniuk, ha szeretnék megszerezni első győzelmüket. Ezzel párhuzamosan Hujdorovic semlegesítését is meg kell oldani a Mitchell-legénységnek, hisz láthattuk, hogy egymaga is képes eldönteni egy mérkőzést. Az NYKK épp jó lepattanózásával kompenzálta az átlag alatti külső dobáshatékonyságot. Nagy lesz a nyomás a Savic-Wise-Vukolic-Hujdurovic négyesen, hogy mindannyian meghatározó teljesítményt hozzanak, mert Sitku mester rotációs lehetőségei végesek. A Körmendnek nagy szüksége van egy hangulatjavító, önbizalom-növelő győzelemre, amihez alapvető, hogy pontosabb támadójátékkal rukkoljanak elő, mint az első fordulóban. 
 
Zalakerámia-ZTE KK (0-1) – Alba Fehérvár (1-0), szombat – 19:00
Játékvezetők: Pálla Z., Söjtöry T., Boros T., (Parádi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_9

A Zalaegerszeg sérülésektől hátráltatva szerepelt Nyíregyházán és szaladt bele 40 pontos vereségbe. Kérdéses, hogy milyen kerettel vághatnak neki az Alba elleni ütközetnek, ám az biztos, hogy nem lesz könnyű feladat megszerezni az első győzelmet. Előfordulhat persze az is, hogy a hazaiak olyan dobóformával rukkolnak elő, mint a Göcsej Kupa döntőjében. Kromah és Melvin feltartóztatása lesz a kulcs a ZTE szempontjától, viszont az ő esetleges limitálásuk nem garancia a győzelemre, maximum a szorosabb eredményre. Az idegen környezet ellenére is az Alba a találkozó esélyese, de a szurkolói által hajtott ZTE egy remek napot kifogó légióstrióval megtréfálhatja a Tenter-legénységet.
 
Naturtex-SZTE-Szedeák (0-1) – Kaposvári KK (1-0), vasárnap – 18:00
Játékvezetők: Vígh P. dr., Pozsonyi L., Sallai I., (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_12

A forduló záró mérkőzésén is inkább a vendég csapat felé billen a mérleg nyelve, ha az esélyességről beszélünk. Múlt héten bizonyította a somogyi alakulat, hogy Fodor Márton nélkül is képesek hatékonyan, ponterősen játszani. Igaz, az ellenfél a MAFC gárdája volt, de ha a kitűzött céljaikat el szeretnék érni, a Szeged ellen is győzniük kell idegenben. Nikola Lazics fiai egy félidőn keresztül tartották a lépést a Sopronnal, s biztos, hogy ahogy akkor, úgy vasárnap is a Csirics-Balaban-Jereminov hármas végzi majd a munka dandárját, ám a kaposvári hátvédek könnyen szétzilálhatják a hazaiak védővonalait. A keretek erőssége között lévő különbség miatt Kaposvár sikert jósolunk.
 
Szabadnapos: MAFC

Foto - kosarlabda.ase.hu
Slide - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus