Bemelegítés - A-csoport, 20. forduló

Szombaton hat mérkőzést rendeznek a Férfi NB I A-csoportjában, így teljes, a 20. fordulóval közeledünk az alapszakasz végéhez. Az összecsapások közül kiemelkedik a Kaposvár-Körmend mérkőzés, melyről élőképes közvetítést is láthattok. A találkozók felvezetőit, valamint a Fullcourt-linkeket alábbiakban megtalálhatjátok.

Kaposvári KK (5., 11-8) - Egis Körmend (6., 11-8), szombat - 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Pálla Z., Török R., Boros T., (Forrai)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1814

Mindkét csapat számára a csütörtöki nap jelentette a végállomást a Zsíros Tibor Magyar Kupa Nyolcas Döntőjében, így több mint egy hetük maradt a feleknek a regenerálódásra, valamint arra, hogy felkészüljenek a szombati rangadóra. Nem kisebb dologról dönthet ugyanis ez a találkozó, mint arról, hogy melyik együttes juthat be a felsőházba, s melynek kell az alsóházban folytatni a küzdelmeket, legjobb esetben a hetedik helyért. A vendégek többek között az őszi, Körmenden elszenvedett vereségért (77-78) szeretnének visszavágni Fodor Mártonéknak. Kérdés, hogy az egyaránt szolidabb rotációs lehetőségekkel bíró együttesek közül melyik kapja el jobban a fonalat. Ha a Chism-Hendlein duó mellett a Hinnant-Fodor kettős is elemében lesz, akkor aligha számolhatnak sikerrel a vendégek, ám ha a Török Rollandot továbbra is nélkülözni kényszerülő körmendieknél nem csak a légiósok és Ferencz Csaba, hanem Farkas, Grebenár és a többiek is komolyabb részt vállalnak magukra a csapat eredményességéből, akkor a somogyországi győzelem után a piros-feketék számára már nyitva fog állni az ajtó, csak be kell lépniük a felsőházba.
 
Falco-Trend Optika KC Szombathely (8., 7-12) - Marso-Nyíregyházi KK (12., 4-15), szombat - 18:00
Játékvezetők: Györffy P. A., Gorka Sz., Németh Cs., (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1815

Eseménydús két hét áll a Falco mögött, ám nem a pozitív hírek záporoztak a sárga-feketéktől. Justin Robinson távozott a csapattól, míg Zeljko Zagorac betegsége miatt kórházi kezelésre szorult, így jó időre kiesett az aktív rotációból. Pótlásukra az ex-jászberényi Vlahovics, valamint a tétmérkőzést utoljára novemberben játszó Jonathan Mitchell érkezett. Kérdés, hogy az új játékosok beépítése mennyire megy könnyen a szombathelyi szakmai stábnak. A Nyíregyháza meglepően sima vereségbe futott bele szerdán (64-78) a Bujtosiban, a Jászberény múlta őket felül a vártnál könnyebben. Doynenak és Walkernek a dobásbiztonságban, a csapatnak pedig a lepattanózásban kell javulnia, ha győzni szeretnének az Aréna Savariában. Érdekesség, hogy az NYKK és a Szeged után a Falco rendelkezik a harmadik leggyengébb hazai mérleggel (5-5), melyet minden bizonnyal szeretnének pozitívba fordítani. Ha a korábban a sárga-feketékkel bajnoki címet nyerő Doyne hozza a szokásos Falco elleni játékát, akkor joggal bízhat a győzelemben a Sitku-legénység, ám amennyiben nem jönne össze a korábban említett javulás, akkor Perl és Timberlake sikerre viheti a Falcót.

Atomerőmű SE (1., 15-4) - Naturtex-SZTE-Szedeák (7., 7-12), szombat - 18:00
Játékvezetők: Kapitány G., Frányó P., Minár L., (Fekete)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1817
 
Az ASE kupahétvégéje nem úgy alakult, ahogy azt a piros-kék drukkerek szerették volna, nem sikerült döntőbe jutnia a tabellát vezető együttesnek. Azok a vészjósló jelek, melyek a legutóbbi bajnoki találkozóan szembetűntek játékukban, nem múltak el, nem váltottak át pozitívba. Dzunics mester helyzete nem egyszerű, mert csalódott, s csapatjáték terén több problémával küzdő gárdát kell sikerre vezetnie hazai pályán, ha szeretnék bezsebelni az alapszakasz első helyét. Öt csapat áll 7-12-es mérleggel a tabella második felében, s harcol az utolsó rájátszást érő helyért. Közülük egyik a szegedi együttes, mely bravúrjainak köszönhetően nem félvállról vehető ellenfél, bár a szezon legnagyobb meglepetései közé verekedné magát a mérkőzés, amennyiben Horváth Ákosék le tudnák győzni a paksi alakulatot, mely eddig minden hazai találkozóját megnyerte.

Pécsi VSK-PannonPower (9., 7-12) - KTE-Duna Aszfalt (3., 13-6), szombat - 18:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Hegedűs T., Jakab L., (Farkas J.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1818
 
A KTE a múlt hétvégén bronzéremmel térhetett haza Pécsről, ám egy hét elteltével ismét jelenésük van a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A Paks és az Alba ellen sem akadt problémájuk a dobásbiztonsággal, annál inkább az eladott labdákkal, melyeknek számát feltétlenül csökkenteniük kell Wittmannéknak, ha győzni szeretnének. A házigazdák utolsó két hazai találkozójukat megnyerték, sorrendben az ASE és a Jászberény ellen, versenyben vannak a rájátszásért folytatott küzdelemben. Csirke Ferenc bizonyára nyomatékosította játékosai felé, hogy milyen jelentőséggel bír a találkozó, egy esetleges győzelem, s a hozzá elengedhetetlen precíz védőmunka. Ha pontszegény mérkőzés alakulna ki a felek között és a Pécs 70 dobott pont alatt tudná tartani ellenfelét, akkor joggal számolhatnának győzelmi esélyekkel Kovács Péterék.

Alba Fehérvár (2., 13-6) - Zalakerámia-ZTE KK (10., 7-12), szombat - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Szabó G., Fodor A., (Bodrogváry)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1819
 
A vendégek alaposan átrághatták az örökrangadón dobott 112 pontjuk, s a Körmend legyőzésének történetét, hiszen a kupahétvége nélkülük zajlott. Ahogy több játékosuk is kifejtette, nem bízhatják el magukat a magabiztos győzelem és a több mint száz dobott pont után. Ha el szeretnék érni céljukat, ami nem lehet más, mint a rájátszásba jutás, akkor kettőzött erővel kell indulniuk minden csatába. A hétvégi feladat nem lesz könnyű számukra, bár láttunk arra példát a közelmúltban, hogy miként lehet saját csarnokában legyőzni a címvédőt. A kék-fehérek számára ideje korán ért véget a múlt hétvégi kupadöntő. Frade mester bizonyára nem csak fizikai tréningeket vezényelt Tóth Norberték számára a mögöttünk álló bő egy hétben. A hazaiak azért szállnak harcba, hogy gond nélkül gyűjtsék be a két bajnoki pontot, mellyel a felsőházi rájátszásra készülve megszilárdítanák helyüket a tabella felső régiójában.

Fortress Jászberény (11., 7-12) - Sopron KC (4., 12-7), szombat - 18:30
Játékvezetők: Vígh P. dr., Ádám J., Gál J., (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1816
 

Örömtelinek bizonyult a hétközi játéknap a jászsági alakulat számára, akik első idegenbeli győzelmüket aratták a Nyíregyháza otthonában. Kérdés azonban, hogy mire mennek egy olyan szerkezettel, védőmunkával rendelkező csapattal szemben, mint amilyet a Sopron tudhat magáének.  Bármennyire is fárasztó lehetett a kék-fehérek kulcsemberei számára az elmúlt héten három nap alatt lejátszott három szoros találkozó, a kupadöntőn szerzett ezüstérem, s a tény, hogy egy labdán múló mérkőzést tudtak játszani a Szolnokkal, megsokszorozhatja erejüket. Ismét bizonyosságot nyert, hogy Rujákra, Tóthra, Dénesre rá lehet bízni fontos feladatokat, s nem kell a Thomas-Barovics-Thompson-Boriszov négyestől várni, hogy mindent megoldjanak, hozzák a meccseket. Ha jól sikerült a játékosok regenerálódása, akkor az idegen környezet ellenére a soproniak léphetnek pályára nagyobb győzelmi eséllyel.

 

Slide - Jene Sándor
Fotó - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus