Bemelegítés - A-csoport, 20. forduló

Ma a Paks-Falco rangadóval indul, szombaton a Pécs-Körmend derbivel zárul a forduló, előbbit ma 18:00-tól a Duna World is közvetíti

Atomerőmű SE (1., 15-2) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (4., 12-5), csütörtök - 18:00 (Duna World)
Játékvezetők: Benczur T., Szabó G., Söjtöry T. (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_116

2015-ben egyértelműen a Paks a bajnokság eddigi legjobb csapata, utóbbi öt mérkőzésüket megnyerték, nagyon impozáns teljesítményt nyújtanak, összesen két vereséget szenvedtek eddigi 17 meccsük alatt. A Falco jelenleg stabil negyedik, előttük és mögöttük is üres tér, ráadásul az igazi rangadót, a Körmend elleni derbit sikerült behúzniuk. Ezt leszámítva azért nem volt túl nehéz a sorsolásuk az elmúlt időszakban, a neheze most jön majd Perléknek – ma egyértelműen az ASE az esélyes. Dzunics Braniszlav csapatának jobban is kell a siker, hiszen ott lohol mögöttük a Sopron-Kecskemét páros, ráadásul topformában is vannak – plusz a hazai pálya is mellettük szól, így hiába ez a forduló rangadója, meglepetés lenne a szombathelyiek sikere.


Marso Nyíregyháza KK (10., 5-12) - MAFC (12., 3-14), csütörtök - 18:00
Játékvezetők: Györffy P. A., Gál J., Fodor A. (Gencsev dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_119

A MAFC komoly zuhanórepülésben van, utóbbi hét (!) meccsük mindegyikét elbukták Lakosáék, ezzel ők a liga legrosszabb formában lévő csapata. A Nyíregyháza Hujdurovicra építve halad előre és otthon azért 4-4-es mérleget tudnak felmutatni – a fővárosiak még nem nyertek ebben a bajnokságban saját pályájuktól távol. Hujdurovic 30,8-as VAL-értékével a legjobb az NBI-ben, Tuciarakisz ellen nagy párharcot vívhatott volna a palánkok alatt, a görög nélkül azonban ficánkolhat majd a festékben. A MAFC-nak az eladott labdákra kell nagyon figyelni majd, a Lakosa-Toutziarakis duó több mint hétszer veszíti el a játékszert meccsenként - igaz, utóbbi ugye most nem lesz -, ez pedig a Sitku-legénység ellen sem fog beleférni.


Soproni Sördögök (2., 15-3) -  Zalakerámia ZTE KK (13., 2-16), péntek - 19:00   
Játékvezetők: Papp P., Frányó P., Surányi G. (Benczur)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_115

Az őszi bajnok Sopron játéka akadozik januárban, csak 3-2-es mérleget tud felmutatni Sabáli Balázs csapata és legutóbb Jászberényben is csak túlórában tudtak győzelmet aratni. Ugyan Boriszov többnyire hozza magát, a csapat nem tud az őszi szinten játszani eddig – de mikor máskor találhatnának vissza a helyes útra, ha nem a ligautolsó elleni hazai meccsen. A ZTE legutóbbi három meccsét elbukta, viszont idegenben még egyetlen egyszer sem arattak sikert ebben az idényben – múlt héten a Pécs ellen otthon mondjuk pont szoros meccsen kaptak ki, előtte viszont Körmenden szaladtak bele egy kiütésbe. Az új igazolások, Panics és Cohadarevics együtt több mint 30 pontot hoztak átlagban, viszont a gödörből ők sem tudták kirángatni a gárdát – ma gyakorlatilag sem stílusban, sem szerkezetileg nem okozhatnak túl nagy problémát a Sördögöknek.


KTE-Duna Aszfalt (3., 13-4) - Naturtex-SZTE-Szedeák (7., 8-9), szombat - 18:00   
Játékvezetők: Földházi T., Balog Gy., Praksch P. (Bukta)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_118

A Szeged számára nem lesz egyszerű feladat, hogy kemény csatára késztessék a hazaiakat a Messzi István Sportcsarnokban. A Falco felett aratott siker után az ASE könnyedén verte Lazics mester csapatát, Molnár Andráséknak kiemelt hangsúlyt kell fordítaniuk a védekezésre, ugyanis a két említett mérkőzésen 92, illetve 106 kapott ponttal zártak. A védő oldalon javulni kell a Kecskemétnek is, hiszen szerdán, Körmenden olyan pontmennyiséget kaptak, mint a szezonban még soha a rendes játékidő során. Bár a lila-fehér mezesek még biztos előnyben vannak az üldöző Falcóval és Péccsel szemben, de ha nem szeretnének kellemetlen meglepetéseket maguk körül, akkor kötelezően hozniuk kell hazai találkozóikat, beleértve a szombatit is.


Kaposvári KK (6., 10-8) - Jászberényi KSE (11., 5-13), szombat - 18:00   
Játékvezetők: Vígh P. dr., Török R., Boros T. (Major)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_120

Ebben a hónapban egyetlen győzelemmel és öt vereséggel áll a JKSE, mely épp a legutóbbi öt mérkőzését veszítette el, s csak egyetlen sikert szerzett eddig vendégként, tíz próbálkozásból. Ősszel 112 pontot dobva aratott húszpontos sikert hétvégi vendéglátója felett a Bencze-legénység, hasonló dobóformára lesz szükségük Horváth Ákoséknak, mint akkor, ha meg akarják szakítani a rossz szériát. Az ötödik helyért versengő Kaposvár rossz sorozat végére tett pontot az elmúlt fordulóban, miután nagy hajrának köszönhetően legyőzték az Alba együttesét. Nem könnyű a kötelező győzelmeket begyűjteni, de más választásuk nincs Hendleinéknek, hozniuk kell a mérkőzést, különben a Pécs elléphet tőlük. A hazai pálya előnye és a táblázaton elfoglalt helyezés miatt is a Kaposvár a találkozó egyértelmű esélyese.


Pécsi VSK-PANNONPOWER (5., 11-7) - Egis Körmend (9., 7-11), szombat - 18:30 
Játékvezetők: Cziffra Cs., Hegedüs T., Minár L. (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_117

A szerdai, Kecskemét elleni mérkőzés után újabb fontos találkozó, rangadó vár Ferencz Csabáékra, melyen minden bizonnyal vissza akarnak vágni a Pécsnek a Körmenden elszenvedett vereségért. A szombathelyi találkozót hamar feledtették szurkolóikkal a piros-feketék, ugyanis meglepően könnyen múlták felül a tabella harmadik helyén álló KTE-t. A Pécs ötös győzelmi szériában van, s hétről-hétre egyre feljebb kapaszkodik a baranyai alakulat a tabellán. A Nelson – Halász és a Horti – Harazin kettősre nagyon fontos feladatok várnak, ha ők jól végzik dolgukat védekezésben, s még a támadó oldalon is marad erejük ponttermelésre, akkor alaposan megnövekednek a Pécs győzelmi esélyei. A mérkőzést egyrészt a dobóformák közti esetleges különbség döntheti el, másrészt hogy melyik együttes tud jobb csapatjátékot játszani.

Szabadnapos: TLI-Alba Fehérvár

Foto, Slide - ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus