Bemelegítés - A-csoport, 21. forduló

Ma este két találkozóval indul a Férfi NB I A-csoportjának 21. fordulója. A Sopron – ASE rangadóról élő televíziós közvetítést láthat a kosárszerető közönség. Továbbá szombaton sem maradnak le a találkozókról, akik nem tudnak kilátogatni a csarnokokba. A játéknap mérkőzéseinek felvezetőit alábbiakban találjátok, ahogy a Fullcourt-linkeket és a közvetítések helyét is.

KTE-Duna Aszfalt (3., 13-7) - Alba Fehérvár (2., 14-6), péntek - 18:00

Játékvezetők: Vígh P. dr., Kapitány G., Gorka Sz., (Szabó)

Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1820

Az Alba pozíciókat már nem tud nyerni, ellenben a veszítenivalója annál több. Ha jó helyzetből szeretnék kezdeni a középszakaszt, akkor a hátralévő két találkozójukat nyerni kell. Lendületben vannak, melyet folytatniuk kell a Messzi István Sportcsarnokban. Már megnyert mérkőzést engedett ki kezei közül Sztojan Ivkovics legénysége a Pécs otthonában. Ha be szeretnék érni a sorozatban három sikert begyűjtő fehérváriakat, akkor nincs választásuk, péntek este győzniük kell. Főleg azért, mert tény, furcsa forgatókönyv kell hozzá, de elképzelhető, hogy a KTE kicsúszik a felsőházból, épp ezért égető szükségük van a címvédő elleni sikerre, mellyel biztosítanák helyük a legjobb ötben. Nehéz lenne tippelni arra, hogy mely csapat távozik majd győztesen a parkettről.

Sopron KC (4., 13-7) - Atomerőmű SE (1., 16-4), péntek - 18:00 (SportKlub)

Játékvezetők: Györffy P. A., Farkas G., Török R., (Páli dr.)

Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1823

A forduló rangadóját országos nyilvánosság előtt játsszák majd a felek. A vendégek hétközben új légióst igazoltak Justin Robinson személyében, így kellemes teher nyomhatja Dzunics Braniszlav vállát, bőven van lehetősége rotációjának kialakítására. Sok fog múlni azon, hogy a magasemberek mennyire tudják tartani Barovicsot és Boriszovot, mert ha ők sziporkázni fognak, akkor a McGruder által vezetett hátvédsornak ki kell tennie magáért, hogy győzelmi esélyei lehessenek az ASE-nak. A Sopron továbbra is veretlen hazai pályán és győzelmével nem csak matematikailag biztosítaná be felsőházi tagságát, hanem akár az alapszakasz második helye is elérhető közelségbe kerülne számukra. Rangadón mindig szoros eredményt várnak a szurkolók, ám könnyen megeshet, hogy a hazai csapat simább győzelmet arat a vártnál.

Marso - Nyíregyházi KK (12., 4-16) - Kaposvári KK (5., 12-8), szombat - 18:00

Játékvezetők: Földházi T., Pozsonyi L., Makovsky Sz., (Fekete)

Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1821

Az NYKK a nagy fellángolás után utóbbi három találkozóját elveszítette, s ismét komolyabb lépéshátrányban van az előtte elhelyezkedő csapatokkal szemben. Igaz, a mezőny sűrűsödése Sitku Ernő csapata malmára hajtja a vizet, ahogy az a tény is, hogy Chism kiválásával gyengül soros ellenfelük, még ha pótlását viszonylag hamar meg is oldották a kék-fehérek. Ha Fekete Ádám fiainak sikerülne diadalmaskodni a Bujtosiban, akkor már zsebben lenne a felsőházi tagságuk. Ehhez azonban ismét az szükségeltetik, hogy ne csak Hendlein, hanem a többiek is meghatározó játékkal szolgáljanak a somogyi szurkolók számára.

Egis Körmend (6., 11-9) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (8., 8-12), szombat - 18:00 (MTE TV)

Játékvezetők: Cziffra Cs., Kapitány G., Frányó P., (Benczur)

Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1822

68. alkalommal rendeznek bajnoki mérkőzést Vas megye két elit alakulata között. Ősszel, Szombathelyen a piros-feketék örülhettek (80-93), akik 28-7-es mérleggel rendelkeznek a Falcóval szemben a Szentélyben. Will Tamásék utoljára közel két éve, 2012. május 13-án nyertek a Körmend otthonában (63-60). A Körmend remek szériája után három vereséget, közte két nagy arányú kudarcot szedett be, ám jobb alkalom aligha kínálkozna javításra, mint a vasi rangadó. Matematikai esélye még van a felsőházba jutásra a Hencsey-legénységnek, ennek életben tartásához mindenképpen nyerniük kell. Nem lesz könnyű dolguk, ám ha csapatként funkcionálnak, elhagyják a néha esetleges, egyénieskedő játékot, akkor egyértelmű esélyesei a mérkőzésnek. A Falcót sok negatív tényező sújtotta az elmúlt hetekben, ám úgy fest, hogy Perl Zoltán vezetésével jól jöhet ki a csapat az alapszakasz végjátékából. Kérdés, hogy a sárga-feketék fiatal kosarasai mennyire tudják elviselni egy telt házas Körmend-Falco mérkőzés terheit. Ha úgy működik a támadójátékuk, mint a Nyíregyháza ellen, akkor joggal bízhatnak egy esetleges bravúrban, de ennél fontosabb lesz a szilárd védekezés. Mert ha a körmendiek egy ilyen rangadón elkapják a fonalat, akkor aligha engedik ki kezükből a győzelmet.

Naturtex-SZTE-Szedeák (10., 7-13) - Fortress Jászberény (11., 7-13), szombat - 18:00

Játékvezetők: Pálla Z., Szabó G., Surányi G., (Szabadvári)

Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1824

A Nyíregyháza mellett a Szeged az egyetlen olyan csapat, mely negatív hazai mérleggel rendelkezik. Az utóbbi hetekben rossz szériát tudhatnak magukénak Horváth Ákosék, melyen mindenképpen javítanának szombat este. Ha a támadójátékuk hatékony lesz, akkor minden esélyük megvan a győzelemre. Kevesen gondoltak arra, hogy az alapszakasz utolsó fordulója előtt a Jászberény a 11. helyen állhat a tabellán. Ez könnyen bekövetkezhet, ha nem tudnak nyerni a Szeged otthonában. A tűzkeresztségen már átestek, hisz sikerült nyerniük már idegenben, ám az nem biztos, hogy könnyen hozzák az újabb vendég diadalt. Markovics kiválása érzékenyen érintheti őket, kérdés, hogy az új igazolás miként illeszkedett be ebben a pár napban.

Zalakerámia-ZTE KK (9., 7-13) - Pécsi VSK-PannonPower (7., 8-12), szombat - 18:30 (ZalaSport)

Játékvezetők: Papp P., Ádám J., Jurák K., (Balogh)

Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1825

A Pécs a múlt hétvégén ismét bizonyította, hogy nem ismer elveszett mérkőzést, hazai környezetben bárkire veszélyesek lehetnek. Annak ellenére nem lefutott a zalaegerszegi fellépésük, hogy most saját otthonuktól távol kell játszaniuk. Ha a húzóemberek hozzák a Kecskemét elleni formájukat, akkor joggal bízhatnak a győzelemben Csirke Ferenc tanítványai. A ZTE számára nem sokat ért a két hetes pihenő, s a Körmend felett aratott fölényes győzelem, ugyanis nagy pofonba gyalogoltak bele az Alba csarnokában. Különösen meglepően hatott, hogy egyik légiósuk sem tudott tíz pont fölé jutni, a magyar játékosoknak volt köszönhető, hogy elkerülték a nagyobb arányú fiaskót. Hazai pályán egy győzelemmel kell megragadniuk az esélyt, ha be szeretnének jutni a rájátszásba.

 

Slide - Jene Sándor
Fotó - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus