Bemelegítés - A-csoport, 21. forduló

Ismét hétközi fordulót rendeznek a Férfi NBI/A-csoportban. Az alábbiakban a 21. forduló beharangozóit, Fullcourt-linkjeit találjátok.

Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 8-10) - Marso Nyíregyháza KK (10., 6-12), szerda - 18:00
Játékvezetők: Farkas G., Söjtöry T., Minár L. (Faidt)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_124

A Szeged kiszámítható csapat idén, stabilan megverik a mögöttük állókat és stabilan kikapnak az előttük állóktól - most viszont olyan csapattal találkoznak, akik jelenleg erősebbek, mint azt a mérlegük mutatja. A Nyíregyháza az MVP-címre esélyes Hujdurovic vezérletével megnyerte az utóbbi két találkozóját, megerősített kerettel, stabilan játszik Sitku Ernő csapata. A hazaiak egyértelműen a gyűrű alá koncentrálódnak, a Csirics-Balaban párosra bízzák a pontszerzést a Kiss-Molnár-Jereminov külső sor hármasaival kiegészítve, a Nyíregynél viszont a 30 fölé gyakran jutó Hujdurovic mellett bőven tudnak dominálni a periméteren is. A center Balabannal vívandó párharca igazi csemege lehet majd, a bajnokság két talán legjobb középjtátékosa csap majd össze. Mindkét oldalnak fontos a győzelem, hiszen a nyolcadik helyért vannak harcban.

A mérkőzés helyszínéről élő, szöveges tudósítással jelentkezik az onlajnok.com!


MAFC (12., 3-15) - TLI-Alba Fehérvár (7., 8-10), szerda - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Vida B., Hervay T. (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_126

Nehéz helyzetben vannak a fővárosiak, akik elveszítették centerüket, legutóbbi nyolc mérkőzésüket vereséggel zárták, ráadásul Hunter is messze van az egészséges állapottól, igaz, a légiós rendre vállalja a játékot. A vendégek idegenbeli túrája eddig felemásan alakul, hiszen a bravúros soproni diadal után a Kaposvár otthonában egy már megnyertnek hitt összecsapást buktak el. A fehérváriaknak nincs választásuk, a harmatos idegenbeli mérleg (2-8) ellenére nyerniük kell a MAFC otthonában, másként nagy eséllyel lemondhatnak a hatodik helyről. Nagy bravúr lenne hazai részről, ha meg tudnák szakítani rossz sorozatukat.

A mérkőzés helyszínéről élő, szöveges tudósítással jelentkezik az onlajnok.com!


Falco-Trend Optika KC Szombathely (4., 12-6) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (5., 12-7), szerda - 18:30

Játékvezetők: Földházi T., Gál J., Fodor A. (Schäffer)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_121

Hetek óta jó formában játszik a pécsi együttes, melynek ha nincs a szezon eleji pechsorozata, akkor most biztosan őrizné a negyedik pozíciót. Akkor azonban Fortuna nem fogadta kegyébe a baranyaiakat, így most azért hajtanak, hogy megelőzzék a Falco együttesét. Ehhez jó alapot ad Hortiék jelenlegi győzelmi szériája, valamint a jó főpróba, melyet a Körmend ellen tartottak szombaton. A Falco épp ellentétes előjelekkel várja a mérkőzést, ugyanis nagyon sima vereséget szenvedtek az Atomerőmű vendégeként. Továbbá a szerdai találkozón nem segítheti a csapatot Covington, akit két sportszerűtlen hiba miatt kiállítottak és automatikus egy meccses eltiltását tölti. Mezőnyposzton és a palánk alatt egyaránt különös figyelmet kell fordítania a hazaiaknak a védekezés hatékonyságára, mert bár hazai pályán általában ponterős játékkal rukkolnak ki a sárga-feketék, de a januárban meccsenként több mint 90 pontot átlagoló Körmendet legyőzte a Csirke-legénység.


Zalakerámia ZTE KK (13., 2-17) - Kaposvári KK (6., 11-8), szerda - 19:00
Játékvezetők: Szabó G., Boros T., Kulcsár T. (Parádi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_125

A Zalaegerszeg még nem nyert idegenben a 2014-2015-ös szezonban, de otthon sem remekelnek, utoljára január elején győzték le nagy küzdelemben a Jászberényt - azóta simán kikaptak mindenkitől. A Kaposvár az Alba ellen törte meg a vereségszériát, a JKSE-t gond nélkül kalapálták el a hétvégén és úgy tűnik, hogy Marko Spica is kezdi megtalálni jó formáját, így bár Fodor Márton sérülés miatt legkorábban a Körmend ellen térhet vissza, ők a mérkőzés egyértelmű esélyesei. Egyik fél sem a védekezéséről híres, de a somogyiak tűzereje az egyik legkomolyabb a bajnokságban, ami ellen nagyot kell játszaniuk Cohadarevicséknek, hogy ellensúlyozni tudják - az erőcsatár egyébként is jót meccselhet Hendlein Rolanddal. A KKK számára kötelező a győzelem, hiszen a folytatásban már csak döntő jelentőségű rangadókat fognak vívni. Amennyiben meccsben akarnak maradni a Pécs-Falco párossal és meg akarják tartani előnyüket az Alba előtt, nem hibázhatnak.


Atomerőmű SE (1., 16-2) - KTE-Duna Aszfalt (3., 14-4), csütörtök - 18:00 (Duna World)
Játékvezetők: Dr. Vígh P., Pálla Z., Jakab L. (Várhalmi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_122

A Kecskemét nem találja magát januárban, kikaptak Pécsen, majd Sopronban elbukták a rangadót, ezt követően Kaposváron és a MAFC ellen javítottak, hogy aztán Körmenden óriási zakóba fussanak bele - így hiába verték meg legutóbb a Szegedet, a helyzet nem annyira rózsás. Ezzel ellentétben Pakson minden tökéletes, magabiztosan, nagy különbséggel nyerik a meccseiket és vezetik a tabellát - amennyiben ma is győzni tudnak, a vendégek gyakorlatilag kikerülnek az alapakasz első helyéért folytatott küzdelemből. A Kecskemétnél már nem lesz ott Miljan Rakics, akit visszahívott a Szolnok, márpedig a sokoldalú játékos nagyon fontos láncszeme volt a csapatnak. A Paksnál a sérülések ellenére az új légiósokkal kiegészülve már megtalálták az ősszel is keresett játékot, és hazai pályán mindenképpen ők az esélyesek - a periméteren egyébként is jobbnak tűnik az ASE. Az Ivkovics-legénységnek élet-halál harc lesz ez, amit a Duna Worldön csütörtökön meg is tekinthetünk.


Egis Körmend (9., 7-12) - Soproni Sördögök (2., 16-3)
Játékvezetők: Györffy P. A., Török R., Tözsér D. (Fekete)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_123

A mérkőzést február közepére halasztották.


Szabadnapos: Jászberényi KSE

Slide és Fotó - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus