Bemelegítés - A-csoport, 22. forduló

Utolsó fordulójához érkezett a Férfi NB I A-csoportja. Szombaton minden találkozó egy időben kezdődik, választ kapunk arra, hogy mely csapatok folytatják a felső-, s melyek az alsóházban a középszakasz küzdelmeit. A mérkőzések felvezetőit alábbiakban olvashatjátok, továbbá megtaláljátok a Fullcourt-linkeket is.

Kaposvári KK (5., 12-9) – Falco-Trend Optika KC Szombathely (8., 8-13), szombat – 18:00

Játékvezetők: Benczur T., Ádám J., Szabó G., (Gincsai dr.)

Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1826

A szombathelyiek számára nem sikerült jól a záró játéknap főpróbája, a Vas megyei rangadón pár fellángolást leszámítva simán kapituláltak a Körmend otthonában. Ám közel sem biztos, hogy előre borítékolható vereségük a somogyországi fellépés alkalmával. Amennyiben Zagorac mellett Bognár és Harazin is Andjelko Mandics mester rendelkezésére állhat, akkor sokkal keményebb lesz a palánk alatti szekció, mint múlt hétvégén, ami megnövelheti a sárga-fekete alakulat esélyeit. Látva, hogy Perl Zoltánnak nem terhes a vezér szerepkör, már csak Timberlakenek kellene újra felérnie mellé, hogy sikerben reménykedhessenek a szombathelyi szurkolók. A nyíregyházi fiaskó után nincs más választásuk Hendleinéknek, ha biztosítani akarják felsőházi tagságukat, akkor győzniük kell. Egyértelműen látszik, hogy Chism távozása nem csak az ő pontjait, lepattanóit vonta le a csapat összértékéből, sokkal többet kell Hendleinnek robotolnia, mint bármikor az eddigi szezon során. A biztos győzelem érdekében legalább két extra teljesítménynek kell érkeznie a hátvédsorból, ellenkező esetben ki-ki mérkőzés kerekedhet, melynek ténye inkább kedvez a vendégeknek, mint a Kaposvárnak.
 
Marso-Nyíregyházi KK (12., 5-16) – Egis Körmend (6., 12-9), szombat – 18:00

Játékvezetők: Papp P., Gál J., Fodor A., (Bodrogváry)

Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1827
 
Két nagy arányú és egy kupavereség után a vasi rangadón aratott sikerrel szakította meg rossz sorozatát a Körmend. Ám a hét eleji „El-Amin ügy” ismét felkorbácsolta a kedélyeket, de a vasiak szempontjából jó véget ért a történet, a légiós maradt a csapatnál. Hasonló helyzetben van a piros-fekete gárda, mint egy évvel ez előtt. Ha be szeretne jutni a felsőházi középszakaszba, akkor nyernie kell a Bujtosiban, s bízni abban, hogy riválisa, a Kaposvár kikap saját csarnokában a Falcótól. Erre a kombinációra kis esély mutatkozik, ám tavaly sem gondolta senki az utolsó fordulóban, hogy a ZTE győzni tud Sopronban. Saját feladatát akkor tudja legjobban végrehajtani a Hencsey-legénység, ha szervezetten, csapatként játszanak, s uralják a palánkok alatti területeket. A hazaiak egy hazai győzelemmel szeretnének feljebb zárkózni a többi alakulatra, csökkenteni hátrányukat a középszakasz kezdete előtt. Ahhoz azonban, hogy ezen céljukat elérjék nem csak a légiósoknak, hanem a Mohácsi – Polyák duónak is jól kell teljesítenie. Kulcsfontosságú lesz, hogy mennyire tudják majd kikapcsolni a játékból a Körmend külföldi játékosait és Ferenczet. Nagyon sok fog múlni a védőjátékon, az a csapat nyeri majd a párharcot, aki pontosabb lesz a játék eme elemében.
 
Sopron KC (4., 13-8) - Naturtex-SZTE-Szedeák (9., 8-13), szombat - 18:00

Játékvezetők: Vígh P. dr., Balog Gy., Jakab L., (Valovics dr.)

Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1828
 
Hatalmas pofont kapott múlt héten az addig még hazai pályán veretlen SKC, melyből azon nyomban feltápászkodnának Sabáli Balázsék. A hét közben távozott Sopronból Molnár András, épp a jelenlegi ellenfélhez, a Szeged csapatához, ám az biztos, hogy a szombati találkozón még nem mutatkozik be új együttesében. Amennyiben játékra jelentkezik az előző találkozót sérülés miatt kihagyó Boriszov, akkor kérdés nem férhet ahhoz, hogy a mérkőzés egyértelmű esélyese az SKC. A vendégek ritkán járnak nyerni más csapatok csarnokában az utóbbi időben, pedig a a bajnokság elején a bravúros idegenbeli sikereiknek köszönhetően álltak jól a tabellán. Ha hagyja gyors előnyhöz jutni a hazaiakat a Szeged, akkor nagyon hamar eldőlhet a találkozó sorsa.
 
KTE-Duna Aszfalt (3., 14-7) - Zalakerámia-ZTE KK (10., 7-14), szombat - 18:00

Játékvezetők: Földházi T., Farkas G., Tőzsér D., (Várhalmi)

Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1829
 
A Körmend felett aratott siker után két vereséget szedett be a zalai alakulat, s most sem lesz könnyű dolguk, ugyanis az alapszakasz második helyére hajtó KTE ellen kellene diadalmaskodniuk. Ehhez elengedhetetlen, hogy az utóbbi mérkőzéseken visszafogottabb teljesítményt nyújtó légiósok formába lendüljenek. A csapat-. és védőmunkájáról híres hazaiak az első perctől fogva megpróbálják majd irányítani a játékot, s mindenképpen az ő malmukra hajta a vizet az a tény, hogy eddig csupán egy alkalommal szenvedtek vereséget a Messzi István Sportcsarnokban.
 
Atomerőmű SE (1., 17-4) - Fortress Jászberény (11., 7-14), szombat - 18:00

Játékvezetők: Cziffra Cs., Hegedűs T., Pozsonyi L., (Faidt)

Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1830
 
Tovább folytatódott az elmúlt fordulóban a jászberényiek vesszőfutása. Nagy kérdés, hogy a két új igazolás milyen könnyen illeszkedik bele a csapatba, valamint, hogy milyen összeállításban vágnak majd neki a paksi ütközetnek. Ha a külső védekezésüket rendbe tudják tenni, akkor okozhatnak kellemetlen meglepetéseket az ASE-nak. Az alapszakasz első helyét már korábban begyűjtötte a Tolna megyei alakulat, így azt is megteheti Dzunics mester, hogy teszteli a múlt hét folyamán igazolt brit légióst, Robinsont. Ettől függetlenül nem kell attól tartaniuk a hazaiaknak, hogy meglepheti őket a jászsági csapat. A múlt héten - igaz kellett hozzá a Sopron összeomlása is – olyan győzelmet arattak Tóth Ádámék, mely tovább növelte önbizalmukat. Jobban nem is hangolódhatnának a középszakaszra, mint egy újabb, ez alkalommal hazai sikerrel.
 
Alba Fehérvár (2., 14-7) - Pécsi VSK-PannonPower (7., 9-12), szombat - 18:00

Játékvezetők: Pálla Z., Török R., Bognár T., (Major)

Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1831
 
Sorozatban négy egymást követő győzelmével a pécsiek a legjobb formában lévő csapat az élvonalban. A Paks, Jászberény és Kecskemét együtteseit hazai pályán, míg a legutóbbi fordulóban a ZTE-t idegenben győzték le. Szombaton újabb bravúrra készülnek, méghozzá a bajnoki címvédő otthonában. A kék-fehérek még nem tudták feledtetni szurkolóikkal a Magyar Kupa kudarcát, hisz legutóbb Kecskemét otthonában elszenvedett kudarc miatt veszélybe került a második helyezésük. Nincs más választásuk Tóth Norbertéknek, győzniük kell, ha a lehető legkisebb hátrányból szeretnék kezdeni a felsőházi középszakaszt.

 

Slide - Jene Sándor
Fotó - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus