Bemelegítés - A-csoport, 22. forduló

Szombaton két mérkőzéssel veszi kezdetét a Férfi NBI/A-csoport 22. fordulója, benne a Kecskemét-Falco rangadóval.

Kaposvári KK (6., 11-9) - Egis Körmend (9., 7-12), szombat - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Hegedűs T., Praksch P. (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_128

Betegségek vagy nagy pofon után könnyebb-e pályára lépni? Halasztani kényszerült hétközi mérkőzését a vasi együttes, ugyanis a keret kétharmada betegséggel küzdött a hét első felében. Az szinte biztos, hogy az elmúlt pár nap csak ahhoz lehetett elegendő, hogy a hátráltató tényezőket maguk mögött hagyják Ferenczék, valószínű, hogy sokat vett ki belőlük az influenza. A Kaposvár az elmúlt hetek legnagyobb negatív meglepetését szolgáltatta azzal, hogy kikapott a sereghajtó otthonában. Ezen vereség tükrében is a somogyiak a találkozó esélyesei, ugyanis a Körmend nem győzni jár vendégségbe, viszont amennyiben jól teljesít védekezésben a Déri-legénység, akkor megnövelheti sanszát a győzelemre.


Jászberényi KSE (11., 5-14) - MAFC (12., 3-16), szombat - 18:00
Játékvezetők: Pálla Z., Papp P., Rácz Zs. (Hartyáni)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_132

Az utóbbi időben nagyon szenved a fővárosi együttes, mely próbál megbirkózni azzal a nehézséggel, hogy elveszítette sérülés miatt kezdő centerét, de eddig csak rendre a tisztes helytállás jutott osztályrészül Timbus mester tanítványainak. Tény, hogy a jászsági csapat sem dicsekedhet az elmúlt hetek eredményeivel, a hazaiak hat, a vendégek kilenc mérkőzés óta nyeretlenek. Mindkét alakulat klasszikus középjátékos nélkül játszik majd, így az alacsonyabb szerkezetek akár előnyt is hozhatnak egyik vagy másik fél számára. Sok fog múlni azon, hogy melyik együttesből érkezik több jó, adott esetben kiemelkedő teljesítmény a magyar játékosoktól, amik akár döntő befolyással is bírhatnak a mérkőzés kimenetelére.


Marso Nyíregyháza KK (10., 6-13) - Atomerőmű SE (1., 16-2), vasárnap - 16:30
Játékvezetők: Földházi T., Pozsonyi L., Menyhárt F. (Farkas J.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_127

Kötelezően megoldandó feladat vár a listavezetőre, mely a Falco után a Kecskemétet is nagyon simán verte, pedig mindkét találkozó úgy került felvezetésre, hogy nehéz meccs vár az ASE-ra. Minden esélye megvan arra a Dzunics-legénységnek, hogy tovább erősítse vezető helyét, ha győzelemmel távozik a Bujtosiból. A hazaiak kemény feladat előtt állnak, főleg annak tükrében, hogy szerdán fontos mérkőzést vesztettek a Szeged vendégeként. A keretek közötti differenciából kiindulva szinte evidens, hogy kizárólag extra egyéni teljesítmények, s nagyon hatékony védekezés esetén lehet némi győzelmi sansza a vendéglátó egyletnek.


KTE-Duna Aszfalt (3., 14-4) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (4., 13-6), vasárnap - 18:00
Játékvezetők: Kapitány G., Frányó P., Makovsky Sz. (Szabó)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_129

Érdekes összecsapásnak ígérkezik a két közvetlen rivális mérkőzése, főleg annak tükrében, hogy egy héten belül mindkét fél kikapott a listavezető ASE otthonában. Mindkét fél számára nagy téttel bír a találkozó, hiszen hazai siker esetén a KTE szinte bebetonozná magát a 3. helyre, viszont amennyiben a szombathelyiek nyernek, akkor teljességgel nyílttá tehetik a képzeletbeli dobogó alsó fokáért folytatott küzdelmet. Kérdés, hogy a négy bevethető légiós közül melyik hármat küldi majd csatába Kálmán László, hiszen a Pécs ellen nagyszerűen teljesített a Krisztanovics-Majsztorovics duó. Várhatóan nem lesz szép és pörgős mérkőzés, de a küzdelemre, rangadót övező hangulatra biztosan nem lehet majd panasza azoknak, akik kilátogatnak a Messzi István Sportcsarnokba.


Soproni Sördögök (2., 16-3) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (5., 12-8), vasárnap - 18:00
Játékvezetők: Vígh P. dr., Cziffra Cs., Gorka Sz. (Bodrogváry)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_130

A Pécs hosszú győzelmi sorozatának végére tett nagy és fekete pontot a Falco a hétközi fordulóban. A rangadóként beharangozott mérkőzést nagyon simán vesztették el Budimirék, várhatóan a tabella második helyén álló gárda ellen sem lesz sokkal könnyebb dolguk. A Sopron hosszabbra nyújtotta a múlt hétvégi forduló után a felkészülést, ugyanis elhalasztották a szerdára kiírt körmendi mérkőzést. Jól jött a plusz pihenő a Sördögöknek, hiszen Thomas és Boriszov is sérüléssel bajlódott, kérdéses viszont, hogy melyikük állhat majd Sabáli Balázs rendelkezésére. A hazai pálya, a keretek közötti különbség is hazai sikert jósol, de okozott már az élcsapatoknak kellemetlen meglepetést a Pécs, ezt a lehetőséget nem szabad egyértelműen kizárni most sem.


TLI-Alba Fehérvár (7., 9-10) - Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 9-10), vasárnap - 18:00
Játékvezetők:  Györffy P. A., Szabó G., Sallai I. (Benczur)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_131

A szezon elején nehezen jósoltuk volna meg, hogy rangadót vív majd egymással ez a két alakulat az alapszakasz végéhez közeledve. A Szeged magabiztosan nyerte hétközi találkozóját Balaban ponterős játékának köszönhetően, míg a székesfehérvári csapat a MAFC otthonából távozott győztesen. Mindkét fél számára duplán fontos lenne a győzelem, épp ezért nagy küzdelem várható, s elsősorban a védekezés fog dominálni a találkozón. Ha a hazaiak meg tudják oldani a Szeged centerének semlegesítését, akkor könnyen bezsebelhetik az áhított győzelmet. Amennyiben azonban a vendégek kezdőjéből két-három kiemelkedő teljesítmény érkezik, abban az esetben akár el is hozhatják Molnár Andrásék a Vodafone Arénából a két bajnoki pontot.

Szabadnapos: Zalakerámia ZTE KK (13., 3-17)

Slide - Jene Sándor - kezdő5.hu
Fotó - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus