Bemelegítés - A-csoport, 23. forduló

Csütörtökön újabb fordulóval, benne három rangadóval közeledünk a Férfi NBI/A-csoport alapszakaszának végéhez.

Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 9-11) - Jászberényi KSE (10., 6-14), csütörtök - 18:00
Játékvezetők: Kapitány G., Frányó P., Fodor A. (Parádi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_137

Ellentétes előjelekkel vágnak neki a csapatok a mérkőzésnek. A vendégek hosszú kudarcsorozat végére tettek pontot, a legutóbbi fordulóban hazai pályán győzték le a MAFC gárdáját. A Szeged nagyon simán maradt alul idegenben közvetlen riválisával, az Albával szemben. Nagyon nehéz lesz a Bencze-legénység számára, hogy megállítsák a szegediek domináns magasemberét, Balabant. Ha ismét ülnek a külső dobásaik a jászságiaknak, akkor elbizonytalaníthatják a hazai alakulatot, viszont azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Jereminov-Molnár-Csirics hármas akár 60 pontot is tehet a közösbe, mely alapjaiban magasra helyeznék a vendéglátók győzelmi esélyeit.


Zalakerámia ZTE KK (13., 3-17) - MAFC (12., 3-17), péntek - 19:00
Játékvezetők: Vígh P. dr., Farkas G., Makovsky Sz. (Görgényi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_136

A legfontosabb kérdés az a vendégek számára, hogy pontot tudnak-e tenni a már tíz mérkőzés óta tartó negatív szériájuk végére. Az biztos, hogy most is fokozottan kell figyelniük a magasemberek védésére, ugyanis a Tamir – Cohadarevics duó jó formát mutatott az ZTE elmúlt mérkőzésein. Az elmúlt időszak negatívumai után felszabadító erőként hathatott a zalaiak számára a Kaposvár felet aratott siker. A két közvetlen rivális fontos rangadót vív egymással, melyen a MAFC-nak van több veszíteni valója, s könnyen előfordulhat, hogy helyet cserél a két alakulat a tabellán a találkozó után.


KTE-Duna Aszfalt (3., 15-5) - Marso Nyíregyháza KK (11., 6-14), szombat - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Balog Gy., Boros T. (Mustos)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_133

Itt kötelező, ott bravúr. Ha a szigorú papírformát nézzük, akkor egy pillanatig sem foroghatna veszélyben a KTE sikere. A Sitku-legénység legutóbb nagyon simán maradt alul a ASE-val szemben, s most egy újabb nehéz mérkőzés vár Hujdurovicékra. Valószínű azonban, hogy a vezetőedző által tartott fejmosás után más szellemiséggel fut majd ki a parkettre a vendég együttes. A tíz győzelem mellett egyetlen hazai vereséget számláló Kecskemét még utolérhetné a Sopront, viszont ehhez elengedhetetlen, hogy az ilyen kötelező mérkőzéseket megnyerje Sztojan Ivkovics csapata.


Pécsi VSK-PANNONPOWER (6., 12-9) - Kaposvári KK (5., 12-9), szombat - 18:00
Játékvezetők: Pálla Z., Jakab L., Rácz Zs. (Szabadvári)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_134

Kulcsfontosságú mérkőzést vív a két azonos mérleggel álló csapat a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A Pécs a nagy győzelmi sorozat után két komoly verésbe szaladt bele, a Kaposvár pedig a ZTE elleni blama után elintézte a Körmendet – Marko Spica meccsről meccsre javul és most már közel van korábbi formájához, ez pedig sokat érhet a centerposzton vékonyabb baranyaiak ellen. A vendégek dobóformája ennek ellenére elég gyenge az utóbbi időben, a PVSK agresszív védekezése ellen pedig nem lesz módjuk ennyit hibázni – Budimirék kihasználják a hibákat. A KKK védekezése továbbra is a liga alsó felébe tartozik, ha nem tudnak a dobásaikon javítani, még egy jó Spicával sem lesz esélyük – mindkét fél élénken emlékszik még a kaposvári meccsre, amikor az utolsó negyedben húszpontos hátrányt dolgoztak le a somogyiak és a semmiből nyerték meg a találkozót. Ahogy akkor Monok Tibor mondta, ilyen egy évben egyszer van…


TLI-Alba Fehérvár (7., 10-10) - Atomerőmű SE (1., 18-2), szombat - 18:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Papp P., Gál J. (Gincsai)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_135

A székesfehérváriak továbbra is ingadozó teljesítményt nyújtanak, de a Szeged elleni impozáns győzelem meghozhatja az önbizalmukat – közben a keret is tovább változott, a második Alba-meccsét játszó Gilchrist 21 pontot szórt Balabanék ellen, most pedig Wood távozhat a gárdától. Simon Balázs már stabilan kikerült a kezdőből, és úgy néz ki, hogy megvan a rotáció – kérdés, hogy ez mire elég a listavezető ellen. A Paks továbbra is összesen két vereséggel áll a szezonban, nagyon mély kerettel rendelkezik, és védekezésben a liga legjobbja jelenleg – legalábbis Dzunics együttese kapta a legkevesebb pontot. Zsinórban 11 győzelem után mennek el ahhoz a Fehérvárhoz, akik otthon 7-2-es mérleggel bírnak, és egyébként is kezdenek belendülni – bár rangadónak számít a meccs, egyértelműek Körtélyesiék az esélyesek.


Falco-Trend Optika KC Szombathely (4., 13-7) - Soproni Sördögök (2., 17-3), kedd - 18:30
Játékvezetők:
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_138

A második és a negyedik helyezett csatája is rangadónak ígérkezik, főleg Szombathelyen – Perlék egy győzelemmel szinte bebiztosítanák maguknak a negyedik helyet és a felsőházat. Az biztos, hogy Kálmán László együttese brutális pontmennyiségre képes, főleg hazai pályán, viszont védekezésben akadnak gondok, Boriszovék pedig ismét kezdenek belendülni a januári hullámvölgy után. A Falco legutóbb óriási pofont kapott Kecskeméten, ahol mindössze 54 pontot dobtak – nyilván otthon más a helyzet, de kérdés, mentálisan mennyire tudnak ebből „visszapattanni”. A találkozót csak kedden játsszák, mivel a Sopron most csütörtökön a Körmend elleni elmaradt mérkőzését pótolja, ahol még bármi történhet – jelen pillanatban azért a Sabáli-legénység győzelme a valószínűbb. Ha nyer a Sördögök, azzal szinte bebiztosítja az alapszakasz második helyét és nyugodtan készülhetnek a középszakaszra Rujákék.

Szabadnapos: Egis Körmend

Slide - pvsk-panthers.hu
Fotó - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus