Bemelegítés - A-csoport, 24. forduló

Televízió által közvetített mérkőzéssel rajtol a Férfi NBI/A-csoport 24. fordulója. A találkozók beharangozóit, Fullcourt-linkjeit az alábbiakban találjátok.

MAFC (13., 3-18) - Egis Körmend (9., 8-13), csütörtök - 18:00 (Duna World)
Játékvezetők: Papp P., Kapitány G., Frányó P. (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_143

Bár biztosan volt hiányérzetük a vasiaknak, hogy nem lehetek ott a kupadöntőn, jól jött számukra a bajnoki szünet, mely alatt sérültjeik játékra kész állapotba kerülhettek. Szüksége van a Körmendnek a teljes keretre, ám még annál is jobban a hatékony védőmunkára, hogy be tudjon csúszni a rájátszásba. Az első és rendkívül fontos lépést országos nyilvánosság előtt tehetik meg Ferenczék, akik pontosan tisztában vannak azzal, hogy idegenbeli mérlegük messze áll a veretestől (1-10). Kérdés, hogy az együttes moráljára, teljesítményére milyen hatással lesz a Seals - Burgess csere. Nincs  azonban sokkal jobb helyzetben a fővárosi piros-fekete alakulat sem, mely utolsó 11 mérkőzését elveszítette, viszont nemrég új légióssal erősítette meg keretét. A ZTE ellen fontos meccset vesztett a MAFC, mely így a tabella utolsó helyére csúszott, s meg kell találnia azt a hazai formát, melyet akkor mutatott, amikor hármas győzelmi szériát épített fel és szorongatta a nála jóval erősebb csapatokat. Idén már egy televíziós mérkőzést megnyert a Körmend, lehet most jön a következő?


Marso Nyíregyháza KK (11., 6-15) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (4., 15-7), péntek - 18:30
Játékvezetők: Kapitány G., Gorka Sz., Fodor A. (Bernáth)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_139

Képes lesz-e átmenteni hétközi teljesítményét a Falco a péntek esti találkozóra? Erre a kérdésre várhatóan az NYKK védekezése adja meg majd a választ, persze csak azt követően, hogy kiderül, Majsztoroviccsal vagy Krisztanoviccsal kezd-e Kálmán László. Hiába biztosította a középszakaszra felsőházi tagságát a sárga-fekete alakulat, biztosan nem ajándékozzák oda a szombathelyiek a két bajnoki pontot. A Sitku-legénység igyekszik egyre távolodni a kieső zónától, s ehhez a tervhez nagyon jól jönne egy hazai siker. Ehhez elengedhetetlen, hogy Hujdurovic ponterős teljesítményt szolgáltasson, de mellé több játékosnak is fel kell érnie hazai részről, hogy meglepetéssel, győzelemmel tudják kiszolgálni Nagy Krisztiánék a Bujtosi közönségét.


Kaposvári KK (5., 13-9) - Soproni Sördögök (2., 17-5), szombat - 18:00
Játékvezetők: Földházi T., Török R., Pozsonyi L. (Major)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_140

A kedd esti, szombathelyi fellépésén komoly, 19 pontos hátrányból állt fel a Sopron, de végül alulmaradt vendéglátójával szemben. Ha képes lesz a kék-fehér mezes együttes rendezni védekezését és olyan játékot nyújtani, mint tette a harmadik negyedben, akkor nem foroghat veszélyben a Sabáli-legénység győzelme. A hazaiak a csütörtöki kupa negyeddöntőben másfél negyeden keresztül tartották a lépést a jóval jobb erőkből álló Szolnok ellen, de kérdés, hogy ebből a félig tétmérkőzésből származó átmozgatás elegendő hangolódásnak bizonyul-e az ellen a Sopron ellen, melynek a szombati lesz kilenc nap leforgása alatt az ötödik összecsapása. Hendleinéknek nagyon sokat számít a hazai pálya, eddig csak két vereséget szenvedtek saját csarnokukban, s egy esetleges újabb sikerrel szinte biztosítanák az alapszakasz ötödik helyét maguk számára.


TLI-Alba Fehérvár (7., 11-10) - KTE-Duna Aszfalt (3., 16-5), szombat - 18:00
Játékvezetők: Pálla Z., Hegedûs T., Minár L. (Szaniszló)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_141

Az Alba a kezdeti jó játék után csak futott az eredmény után a Sopron elleni kupa negyeddöntőben. A több mint egyhetes felkészülési idő alatt volt lehetősége Székely Norbertnek, hogy felkészítse csapatát az újabb fontos rangadóra. A kupában kemény védekezésével egészen a döntőig menetelő Kecskemét minden bizonnyal kiheverte a hétvége megpróbáltatásait. A sorozatterhelés és a nehéz mérkőzések csak tovább erősíthetik a rájátszásra készülő gárda morálját, melyre várhatóan a szombati játéknapon egy utolsó leheletéig küzdő fehérvári alakulat vár, mely jó hazai mérlegében s a vélhetően feljavuló támadójátékában bízik. A kék-fehéreknek kontrollálniuk kell a játékot, mérkőzést, ha szeretnék otthon tartani a két bajnoki pontot.


Jászberényi KSE (10., 6-15) - Atomerőmű SE (1., 18-3), szombat - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Farkas G., Sallai I. (Szabó)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_142

A hétvégén megszerzett Magyar Kupa bronzérme vélhetően nem az álmok netovábbját képviselte a paksiaknál, ezért a bajnokságban továbbra is azért dolgoznak, hogy javítsák játékukat, kellőképpen felkészüljenek a középszakaszra, rájátszásra. Ennek tükrében a jászberényi kirándulást sem fogják félvállról vennék Szabóék, s a lehető legnagyobb különbségű sikert szeretnék elkönyvelni. Persze ehhez várhatóan nem asszisztál majd a Bencze-legénység, azzal együtt sem, hogy lehetőségeik sokkal szolidabbak, mint a tolnai egyleté. A nagyobb teher, a győzelmi kényszer nem a hazaiak vállát nyomja elsődlegesen, így felszabadultan játszhatnak Horváth Ákosék, ami akár egy kicsúszott eredményt, meglepetést is hozhat magával. A papírforma viszont egyértelműen az ASE mellett szól, a vendégek győzelmére van nagyobb esély.


Zalakerámia ZTE KK (12., 4-17) - Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 10-11), szombat - 19:00 (ZalaSport)
Játékvezetők: Papp P., Söjtöry T., Kulcsár T. (Páli dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_144

Az utolsó rájátszást érő pozíciókért nagy harcot folytat közvetlen riválisaival a Szeged. Ebben a csatában minden győzelem duplán fontos, így ebből az idegenbeli túrából is profitálhat Lazics mester alakulata, mely utoljára több mint egy hónapja tudott nyerni vendégként, a MAFC otthonában. A zalaiak feljövőben vannak, alaposan felvértezték magukat önbizalommal, ugyanis az elmúlt két fordulóban rendre győztesen hagyták el a parkettet, holott a korábbiakban 19 forduló alatt is csak két győzelmet jegyeztek. Hazai pályán sokat nyomhat a latba a bajnoki szünet által kínált regenerálódási lehetőség, valamint a tény, hogy végre elmozdulhatott a csapat a tabella utolsó helyéről. Ha a kék-fehérek csapatjátékot játszva, s egyben jó védőmunkát hozva tudnak teljesíteni, akkor begyűjthetik sorozatban harmadik sikerüket. Amennyiben azonban a Balaban-Csirics duó domináns lesz támadásban, akkor a vendégek távozhatnak boldogabban a mérkőzés után.


Szabadnapos: Pécsi VSK-PANNONPOWER (6., 12-10)

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus