Bemelegítés - A-csoport, 25. forduló

Az utolsó hétközi fordulót rendezik szerdán a Férfi NBI/A-csoport alapszakaszában, benne több rangadóval.

Marso Nyíregyháza KK (11., 7-15) - TLI-Alba Fehérvár (7., 11-11), szerda - 18:00
Játékvezetők: Pálla Z., Minár L., Kulcsár T. (Szabadvári)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_146

A hazaiak egy jóval előttük járó rivális elleni nagy különbségű győzelem, míg a vendégek egy utolsó másodpercekben elveszített rangadó után várják az összecsapást. Sitku Ernő fokozottan felhívta játékosai figyelmét arra, hogy nem rugaszkodhatnak el a földtől a Falco feletti siker miatt, ellenben csökkentheti a hazaiak győzelmi esélyeit, hogy Hujduroviccsal biztosan nem számolhatnak a találkozón, viszont helyettesének már febuár 27-én kiváltották játékengedélyét, pályára léphet szerda este. Simon Balázsék idegenbeli mérlege nem túl fényes, eddig csak három mérkőzést tudtak megnyerni vendégként, továbbá negatívan hathat a kék-fehér mezes gárdára, hogy Kromah sérülése miatt valószínűleg nem léphet pályára a Bujtosiban. Ha legjobb összeállításában szerepelhet az NYKK, akkor van esélyük egy újabb sikerre egy előttük álló csapattal szemben. Az Albának nagy szüksége lenne a sikerre, mert előfordulhat még az is, hogy tovább csúszik lefelé az együttes a bajnoki tabellán.


Atomerőmű SE (1., 18-4) - Zalakerámia ZTE KK (12., 4-18), szerda - 18:00
Játékvezetők: Papp P., Frányó P., Radnóti M. (Hartyáni)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_149

A listavezető Paks nagy meglepetésre kikapott a Jászberény vendégeként az elmúlt fordulóban, míg a ZTE nagy hajrája ellenére egy utolsó másodperces hárompontos után szenvedett vereséget a Szegedtől, saját csarnokában. Azzal együtt, hogy az utóbbi időben jobb játékot mutatott a zalai gárda, a papírforma egyértelműen az ASE győzelmét ígéri. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy a ZTE ebben a szezonban még nem nyert idegenben, ellenben a Paks 11 hazai összecsapásából 10 alkalommal győztesen hagyhatta el a parkettet. Nyilván nem indul neki a Sporar-legénység feltartott kezekkel a mérkőzésnek, de rengeteg dolognak kell a kék-fehérek kezére játszani ahhoz, hogy megtörjék a jeget és megszülethessen első vendégként aratott sikerük. Körtélyesiék vélhetően simán nyerik majd a találkozót.


Egis Körmend (9., 9-13) - Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 11-11), szerda - 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők:  Kapitány G., Farkas G., Kovács N. (Nagy)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_150

Két rájátszásba igyekvő csapat kettőzött értékű rangadójára kerül sor Körmenden. A vendégek Jereminov utolsó másodperces triplájának köszönhetően nyertek a ZTE otthonában, s most arra törnek, hogy újabb nyugati fellegvárat vegyenek be, nagy lépést téve ezzel a nyolcadik hely megszerzéséért. Múlt csütörtökön a vasiak ismét túl tudták dobni soros ellenfelüket, ez alkalommal a MAFC együttesét, és hosszú idegenbeli negatív sorozat végére tettek pontot. A Körmend november 30-a óta veretlen hazai környezetben, ebben a naptári évben hatszor hagyta el győztesen a Szentély Aréna parkettjét a piros-fekete mezes alakulat. Ahhoz, hogy a módosított célt elérjék Ferencz Csabáék, nevezetesen hogy bejussanak a rájátszásba, mindenképpen nyerniük kell a Szeged és szombaton a Paks ellen. Ha végre bejön a hazaiaknál a hatékony védekezés, akkor sokkal komolyabb esélyük lehet a győzelemre, mert Balaban, Csirics, Molnár és Jereminov is tud húsz pont felett dobni, s ha nem a vasiak dominálnak, akkor a közvetlen rivális könnyen elviheti a két bajnoki pontot tőlük.


Falco-Trend Optika KC Szombathely (4., 14-8) - Kaposvári KK (5., 14-9), szerda - 18:30
Játékvezetők: Benczur T., Hegedûs T., Jakab L. (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_145

Ahogy az előző párharcban, úgy ebben is igaz, hogy két közvetlen rivális duplán fontos rangadójára kerül sor. Az együttesek két tökéletesen ellentétes mérkőzést játszottak a hétvégi fordulóban. A Falco számára nagyon rosszul sikerült a nyíregyházi vendégjáték, nagy különbségű vereséget szenvedett a szombathelyi csapat. Bár öt légiós közül választhat Kálmán László, az eddig tapasztaltak szerint a Martinics-Doyne-Majsztorovics trióval működik legjobban a sárga-fekete mezes együttes. A Kaposvár több mint száz pontot dobott és nemes egyszerűséggel kiütötte a Sopront. Ez a siker lendületet kölcsönözhet Hendleinéknek, akik feljebb is kerülhetnek a tabellán, ha az ő szempontjukból jól alakul a szombathelyi fellépés. Nagy valószínűséggel sok pontot hozó mérkőzést produkálnak majd a felek, melynek kimenetelét nagyban befolyásolja majd, hogy a hazaiak tudják-e tartani a Hendlein-Spica duót.


Pécsi VSK-PANNONPOWER (6., 12-10) - MAFC (13., 3-19), szerda - 18:30
Játékvezetők: Györffy P. A., Szabó G., Gyuris P. (Bodrogváry)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_148

Meglepő, ám egyben igaz állítás, hogy a két leghosszabb kudarcsorozattal rendelkező alakulat mérkőzik a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Gyorsan hozzá kell tenni az iménti tényhez, hogy míg a hazaiak három vesztesen megvívott mérkőzés után szeretnének újra a győzelem útjára lépni, addig a fővárosi piros-feketék sorozatban 12 vereséget követően vetnének véget rossz szériájuknak. A Pécs utoljára a Kaposvárral mérkőzött, két fordulóval ezelőtt, s akkor szoros csatában, de alulmaradtak Csirke Ferenc tanítványai. Tény, hogy a hazaiaknak több idejük volt a felkészülésre, mint a MAFC-nak, mely bár ponterős játékot produkált saját csarnokában, mégsem tudta legyőzni a Körmendet. A Pécs számára kötelező a siker megszerzése, hogy tarthassa a lépést közvetlen riválisaival, vagy adott esetben megelőzze őket. A fővárosi gárda részéről nem kell ecsetelnünk, hogy mit jelentene, ha esetlegesen győzelemmel tudna távozni Pécsről.


FAIRIUM Jászberényi KSE (10., 7-15) - KTE-Duna Aszfalt (2., 17-5), szerda - 19:00
Játékvezetők: Földházi T., Tõzsér D., Vida B. (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_147

Kovács Péter kosarával szoros mérkőzést nyert meg a hétvégi fordulóban a kecskeméti együttes, mely utolsó három mérkőzésén győztesen hagyta el a pályát. Ivkovics mester tanítványai előnybe kerülhetnek a Sopronnal szemben, ha hozzák ezt az idegenbeli mérkőzést, komoly téttel bír számukra az összecsapás. Az ASE felett aratott bravúros győzelem biztosan megsokszorozta a hazaiak önbizalmát, abszolút nem feltartott kézzel indulnak majd harcba szerdai ellenfelükkel szemben. Amennyiben hasonlóan jól tartja magát a jászberényi együttes, mint a paksiak ellen, és szoros végjátékra készteti a KTE-t, abban az esetben akár újabb értékes skalpot gyűjthetnek be Horváth Ákosék. Persze épp az elmúlt fordulóban hozott példát a Kecskemét arra, hogy meg tudják nyerni idegenben az egylabdás mérkőzéseket.

Szabadnapos: Soproni Sördögök (3., 17-6)

Slide - kosarsport.hu
Fotó - Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus