Bemelegítés - A-csoport, 3. forduló

Vasárnap este fejeződött be a Férfi NBI/A-csoport második játékhete, de máris nyakunkon az újabb forduló. A szezon első hétközi játéknapját a Nyíregyháza-Pécs mérkőzés nyitja ma este és szerdán további öt mérkőzéssel folytatódik a kör. Az összecsapásokhoz készített beharangozóinkat, valamint a Fullcourt-linkeket alábbiakban megtaláljátok.

Marso-Nyíregyháza KK (1., 2-0) – Pécsi VSK-PANNONPOWER (11., 0-2), kedd - 18:00
Játékvezetők: Györffy P. A., Gál J., Rácz Zs., (Farkas J.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_13

Egy sima és egy végjátékban megnyert mérkőzés után sorozatban harmadik alkalommal játszhat saját közönsége előtt a Sitku-legénység. Egyértelműen látszik, hogy a kezdőknek kell hozniuk a meghatározó, kiemelkedő teljesítményeket az NYKK-nál, a cserejátékosoknak pedig, amennyire csak bírják, tehermentesíteni őket. A Pécs arra tud alapozni, hogy a Pahlmblad-Nelson-Budimir trió hoz olyan pontmennyiséget, mely mellé ha jó csapatvédekezés társul, akkor végre megszerezhetik szezonbeli első sikerüket. Kecskeméten nagyon alulmaradt lepattanózásban a baranyai alakulat, ennek ellenére három negyeden keresztül szoros csatát vívtak a KTE-vel. Ezen a találkozón fokozottan figyelniük kell a belső védekezésre, ugyanis Hujdurovic eddig a bajnokság leghatékonyabb játékosaként szerepel. Ahogy korábban írtuk, egy jó csapatvédekezéssel most is ott lehet a győzelem kapujában a PVSK, kérdés, hogy az eddig veretlen Nyíregyháza elcsúfítja-e makulátlan mérlegét.
 

Alba Fehérvár (7., 1-1) - Egis Körmend (10., 0-2), szerda - 18:00
Játékvezetők: Kapitány G., Török R., Jurák K., (Parádi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_16

Mindkét gárda minimális különbségű vereséggel végzett a hétvégén, merőben más azonban a felek helyzete. A Körmend egy hosszabbításos és egy egyetlen pontos kudarc után próbálja megszerezni első győzelmét. A védekezésükre eddig nem igazán lehetett panasz, ellenben a támadójátékkal vannak problémáik. A belső játékuk kevésbé hatékony, két amerikai hátvédjük szinte nem is vállal távoli dobást és bár az első fordulóhoz képest fejlődtek lepattanózásban, még bőven van hova javulnia a piros-fekete alakulatnak. Az Alba meglepetésre kikapott a ZTE vendégeként, melynek oka elsősorban a magasemberek, Csorvási és Djapa gyengébb teljesítményében keresendő. Abban bízhatnak a kék-fehér hívek, hogy a Melvin-Kromah duó mellé felér valaki a magyar játékosok közül, vagy akár az imént említett centerek. Itt még felmerül egy kérdés, hogy a tegnapi napon szerződtetett Brandon Wood papírjai rendben lesznek-e a szerdai mérkőzésre, s ha igen, akkor Tenter mester csatasorba állítja-e. A körmendieknek égető szükségük lenne a győzelemre, mellyel elindulhatnának végre felfelé a tabellán. Kérdés, hogy az amerikai duók közül a vasi hátvédek, vagy a fehérvári bedobók teljesítenek jobban. Nagy valószínűséggel amelyik páros jobban teljesít, annak csapata örülhet a lefújás után.
 

Kaposvári KK (5., 1-1) - Atomerőmű SE (8., 1-1), szerda - 18:00
Játékvezetők: Pálla Z., Szabó G., Jakab L., (Benczur)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_17

Mindkét csapat vereséggel zárta a második fordulót. A Paks saját közönsége előtt, hosszabbítás után maradt alul a Sopronnal szemben, a Kaposvár pedig meglepően simán kapott ki a Szeged vendégeként. A hazaiak joggal tarthatnak az ASE magasembereitől, ugyanis Jones és Eilingsfeld nagyon jól kezdte a szezont, s melléjük felért ez elmúlt mérkőzésen Tóth Ádám is. Joggal vár el játékosaitól pontosabb, nyugodtabb támadójátékot Fekete Ádám, ugyanis a szegedi fellépést 17 eladott labdával zárták Hendleinék. A Dzunics-legénységre papíron három könnyebb találkozó vár a kaposvári ütközet után, ezért egy esetleges sikerrel előkelő helyen állhatnának a november eleji tabellán. Amennyiben a vendéglátóknál jól termel az a hátvédsor, mely eddig a ponttermés döntő részét szállította, akkor szoros mérkőzés is kerekedhet, melyben Raivio vagy Gibson személye is döntő faktor lehet.
 

Falco KC Szombathely (2., 1-0) - MAFC (13., 0-1), szerda - 18:30
Játékvezetők: Farkas G., Boros T., Horváth A., (Szabadvári)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_14

Ezen a mérkőzésen legkönnyebb megtippelni a győztes kilétét, a papírforma szerint. Az újonc nagyon sima vereséget könyvelhetett el az első fordulóban, a második játékhéten „pihenhettek” a piros-feketék, de szerdán már új feladat vár rájuk, helyt kell állniuk Szombathelyen. Nem kis feladat ez, hiszen Kálmán László tanítványai szombaton komoly erődemonstrációval indították a szezont, idegenben produkáltak brutális támadójátékot. Mire lehetnek képesek saját csarnokukban, első hazai mérkőzésükön? Ha már Szombathelytől távol sikerült gálázniuk Perl Zoltánéknak, akkor minden bizonnyal szurkolóikat szeretnék kiszolgálni az Aréna Savariában is. A MAFC-tól nagy fegyvertény, elismerésre méltó teljesítmény lenne, ha megnehezítené a sárga-fekete alakulat dolgát.


Jászberényi KSE (12., 0-2) – Zalakerámia-ZTE KK (6., 1-1), szerda - 19:00
Játékvezetők: Földházi T., Sallai I., Menyhárt F., (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_15

A zalaiak alaposan meglepték az Albát, mely vezetett ellenük még a záró negyed előtt, ahol viszont sikerült fordítaniuk Gáspáréknak. Ha negyven percen keresztül azt a játékot nyújtja a Jiménez-legénység, mint az eddigi utolsó játékrészükben, akkor kérdés nem férhet ahhoz, hogy el fogják hozni Jászberényből a két bajnoki pontot. A Jászberény két sima vereség után szeretne javítani renoméján és megszerezni első győzelmüket, ez azonban aligha lesz könnyű feladat. A legnagyobb probléma számukra, hogy a Soós, Horváth, Ware, Dramicsanin négyes mögött nagy űr tátong. Ha Szögi, Csabay, Cseh, vagy Mladenovics támadásban segítséget nyújtana az imént említett kvartettnek, akkor könnyebb helyzetben lenne a JKSE. Bár a hazai pálya a Jászberény mellett szól, az Alba felett aratott siker nagy lendületet adhat a ZTE-nek, mely győzelem formájában kamatozhat a kék-fehéreknek.


Soproni Sördögök (4., 2-0) - KTE-Duna Aszfalt (3., 2-0), szerda - 19:00
Játékvezetők: Papp P., Benczur T., Praksch P., (Várhalmi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_18

Rangadóval zárul a forduló, melyen két, eddig veretlen csapat csap össze. A vendég mester, Sztojan Ivkovics számára nem ismeretlen a soproni csapat több tagja, hiszen Ruják, Thomas és Dénes is a válogatottnál végigdolgozta a nyarat a KTE szakmai igazgatójának irányítása alatt. A korábbi soproni húzóember, Filip Barovics is a kecskemétieket erősíti, aki hasznos információkkal szolgálhat a kék-fehérek játékaival kapcsolatban. Kérdés, hogy mi fogja eldönteni a találkozót.  A védőjáték, melyben mindkét gárda a legjobbak közé tartozik, vagy egy-egy kimagasló támadásbeli produkció a Thomas – Boriszov, vagy a Kinney – Djeraszimovics kettőstől. Szoros csatát, igazi rangadót láthatnak majd azok a nézők, akik kilátogatnak az MKB Arénába.

Szabadnapos: Naturtex-SZTE-Szedeák (9., 1-1)

Slide - ztekosar.hu
Fotó - Albacomp Kosárlabda Csapat facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus