Bemelegítés - A-csoport, 4. forduló

Ma ismét mérkőzést rendeznek a Férfi NB I A-csoportjában, méghozzá az eddig veretlen Jászberény kaposvári fellépésével indul az élvonal 4. fordulója.

Szombaton további négy mérkőzést rendeznek, s a játéknap vasárnap zárul majd, a Sopron-ZTE nyugati rangadóval. Alábbiakban a találkozókhoz készített felvezetőinket olvashatjátok.

Kaposvári KK (0-3) - FORTRESS Jászberény (3-0), szerda - 18:00

Játékvezetők: Pálla Z., Ádám J., Király L., (Szabó)

A bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését a somogyi együttes szolgáltatja, mivel nyeretlenül áll a tavalyi kiírás 4. helyezettje. Fodor Mártonék számára már égető szükség lenne egy megnyugtató (még ha ideiglenesen is) győzelemre. Ám ma sem lesz egyszerű a dolguk, mivel a makulátlan mérlegéhez konokul ragaszkodó Jászberényt látják vendégül. A találkozó legfontosabb szegmense a lepattanózás lesz, ha ebben a kategóriában alulmarad a hazai egyesület, akkor szinte bizonyos, hogy Raivioék elviszik a két bajnoki pontot Somogyországból.

Falco-Trend Optika KC Szombathely (0-3) - Atomerőmű SE (3-0), szombat - 18:00

Játékvezetők: Földházi T., Szabó G., Makovsky Sz., (Valovics dr.)

Finoman szólva sem nyugodt a légkör Szombathelyen. A sárga-feketék három vereséggel rajtoltak, egy alkalommal szimpla, egyszer pedig kétszeri hosszabbításban szenvedtek vereséget. Kevés frusztrálóbb dolog lehet ennél a bajnokság első felében. A javítási lehetőség sem kínálja magát tálcán. A mély kerettel, jó formában kosárlabdázó Paks érkezik hozzájuk vendégségbe, s ha még a hazai pálya előnyét is a Falco mellé állítjuk, akkor is az ASE a találkozó esélyese. Ám a Zagorac-Timberlake duó által húzott hazaiak egy esetleges győzelemmel most elindulhatnak felfelé, mely több szempontból is jótékonyan hatna a csapat, s a körülötte lévő közeg egészére.

Pécsi VSK-PANNONPOWER (0-3) - Marso-Nyíregyházi KK (0-3), szombat - 18:00

Játékvezetők: Vígh P. dr., Surányi G., Minár L., (Gincsai dr.)

Komoly győzelmi eséllyel szállhat harcba szombaton a Pécs hazai parketten. Csirke Ferenc csapata már szoros vereséget szenvedett el (Szeged, Körmend) a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ám a Nyíregyháza ellen könnyen megszerezhetik első győzelmüket. A Nyíregyháza ezen a találkozón tudja le hét mérkőzéses idegenbeli sorozatának első felét, ám ennél több öröme nem igazán lehet Horváth Imre fiainak. Nem szabad hagyniuk, hogy gyorsan építsen ki komolyabb előnyt vendéglátójuk, máskülönben nem számolhatnak azzal, hogy a baranyaiaknál gyűjtik be idei első győzelmüket.

Inkognito Fashion Körmend BC (1-2) - Alba Fehérvár (3-0), szombat - 18:00 (MTE TV)

Játékvezetők: Papp P., Hegedűs T., Balog Gy., (Benczur)

Ma mutatkozik be az EuroCup küzdelmeiben a bajnoki címvédő, melynek hozományaként közel 30 órás (oda-vissza), 4500 kilométert felölelő út lesz a hátuk mögött. Péntek hajnalban érkeznek haza, másnap pedig busszal utaznak Körmendre. Biztosak lehetünk benne, hogy sokak számára új lesz az az érzés, amit egy ilyen volumenü túra hordoz magával, ám a csapatmorálra jó hatással lehet az utazás. Az első győzelmüket a legutóbbi fordulóban megszerző piros-feketék bizonyára szeretnék megszakítani azt a rossz sorozatot, melyet hazai környezetben tudhatnak magukénak az Albával szemben. A székesfehérváriak ugyanis az utóbbi években kizárólag nyerni járnak Körmendre. Ferencz Csabáék 2011. március 23-án győzték le utoljára (80-68) a Szentélyben az akkor még Hanga Ádám által vezetett Albát. Hencsey mester fiai nagyot emelhetnének respektjükön, s bizakodva nézhetnének a soron következő mérkőzések irányába, ha el tudnák venni a bajnok veretlenségét.

Naturtex-SZTE-Szedeák (1-2) - KTE-Duna Aszfalt (3-0), szombat - 18:00

Játékvezetők: Cziffra Cs., Pozsonyi L., Tőzsér D., (Gencsev dr.)

A szezon eddigi mérkőzésein becsületesen dolgozott, küzdött a szegedi együttes. Az első fordulóbeli győzelmük után otthon megszorongatták az Alba Fehérvár csapatát, valószínűsíthető, hogy valami hasonlóra készülnek a Kecskemét ellen is. Persze ehhez szükségeltetik, hogy egyrész Levy és légióstársai ponterős játékkal rukkoljanak ki, valamint Csorvási Milán megfelelő támogatást, tehermentesítést kapjon. Szervezett játékkal abszolút nem reménytelen a hazaiak helyzete. Viszont a Kecskemét eddigi három meccse arra enged következtetni, hogy legyen bármennyire nehéz a helyzet, ők nem bizonytalanodnak el. A Sopronnal vívott meccsen villámgyorsan álltak fel komoly hátrányból, és fordítottak, nyertek, korábban pedig győzedelmeskedtek Szombathelyen is. Egy újabb idegenbeli sikerrel komolyan feladnák a leckét a soron következő ellenfeleknek.

Sopron KC (1-2) - Zalakerámia-ZTE KK (3-0), vasárnap - 18:30

Játékvezetők:  Benczur T., Bognár T., Gorka Sz.,(Balogh)

Nyugati rangadóval zárul a játéknap, s az is biztos, hogy kék-fehér győzelemmel. A kérdés csupán annyi, hogy a Sabáli-legénység képes lesz-e kilábalni abból a gödörből, melybe még az Alba Fehérvár ellen estek bele. Hiába jött meg az első győzelem, a soproniaktól még mindig várjuk azt a játékot, mely alapján sokan a tabella első felébe jósolták őket. A ZTE menetel eddig a bajnokságban, jól sikerült a légiósok kiválasztása, s nagyon úgy fest, hogy Völgyi mester jól működő eleggyé gyúrta össze a srácokat. Mentálisan biztosan rendben van a társaság – jobban, mint a Sopron -, ami idegen parketten sokat nyomhat a latban. Könnyen előfordulhat, hogy ez a játéknap sem múlik el hosszabbítás nélkül.

Slide: www.kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus