Bemelegítés - A-csoport, 5. forduló

Pénteken és szombaton három-három mérkőzést rendeznek a Férfi NBI/A-csoport 5. fordulójában, köztük a ZTE-Körmend (MTE TV) rangadóval. A találkozók felvezetőit, Fullcourt-linkjeit az alábbiakban megtaláljátok.

Falco KC Szombathely (1., 3-0) - Naturtex-SZTE-Szedeák (6., 2-1), péntek - 18:30
Játékvezetők: Kapitány G., Török R., Kulcsár T., (Major)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_26

A jelenlegi listavezető számára kötelező feladat, hogy hazai parketten legyőzze a nála gyengébb kerettel rendelkező Szegedet. Kálmán László fiai eddig magabiztosan menetelnek a bajnokságban, támadójátékukra eddig még egy csapat sem talált ellenszert, átlagban kereken 100 pontot szereznek mérkőzésenként és alig 80 egységet kapnak. A Kaposvár sima és a MAFC nehezebb legyőzése lendületet adott a szegedi csapatnak. Csak abban az esetben lehet esélyük az Aréna Saváriában, ha kizökkentik megszokott játékukból a szombathelyieket. Helyzetük ezen cél elérése érdekében azért nehéz, mivel szerényebb és kevésbé minőségi rotációval rendelkeznek, mint a hazaiak.

Zalakerámia-ZTE KK (11., 1-3) - Egis Körmend (12., 0-4), péntek - 19:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Vígh P. dr., Farkas G., Praksch P., (Forrai)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_27

A 113. örökrangadó következik a zalai és vasi ellenfelek között. Az utolsó három találkozójuk rendre kék-fehér sikert hozott, s egytől egyig jelentős negatív hatást gyakoroltak a körmendi együttesre a vereségek. Az elsőnél nyolc mérkőzéses sikersorozat szakadt meg a piros-feketéknél (112-83), gálázva nyertek Gáspárék. Egy hónappal később, a középszakasz első fordulójában Kámán utolsó másodpercben dobott triplájával győzelemre vezette csapatát (81-84). Március végén pedig a bajnokság nyolcadik helyére taszították a zalaiak a vasi alakulatot (97-89). Mindkét alakulat vesztes szériát szeretne megszakítani a jelenleg futó bajnoki évadban, ám míg a ZTE két, addig a vasi fél négy sikertelenül megvívott mérkőzés után szeretne győzelemhez jutni, utóbbi esetében szezonbeli első lehetséges sikerről beszélünk.

A hétvégi fordulóban a kék-fehér szurkolók már Jiménez mester távozását követelték a Falcótól elszenvedett vereség miatt. Kérdés, hogy a mindössze két magasemberrel (Lekli és Czinger) szereplő zalaiak mire mennek majd a Tóth – Török – Richards - Kolarics négyessel. Az biztos, hogy Mohácsitól, Darlingtól és Kusnyertől is többre lesz szükség, ha ki szeretnék engesztelni szurkolóiakat a hazaiak. Ha a Körmend számára új impulzusokat ad Perica mester érkezése, és végre rendezni tudja a védekezésbeli hibákat, a támadójáték nem a Lemon – Govens páros befejezéseiben merül ki döntő többségében, abban az esetben lehet sanszuk a piros-feketéknek, hogy megtörjék a jeget, rossz sorozatukat, s győztes mérkőzéssel hangoljanak csarnokavatójukra. A hazaiak ereje a csapatkohézióban rejlik, hiszen a légiósok mellett Gáspár és Lelkli is bármikor képes 10 pont feletti teljesítményre. Nehéz jósolni az összecsapás kimenetelére, de valószínűsíthető, hogy legfeljebb 5-7 pontos különbség dönt az egyik fél javára. A mérkőzésről az MTE TV élőképes közvetítést ad.

Alba Fehérvár (7., 2-2) - Soproni Sördögök (2., 4-0), péntek - 19:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Szabó G., Jakab L., (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_28

Az Alba jelenleg még attól is távol, hogy saját szurkolóit meggyőzze, az élcsapatok között a helye, nemhogy a kosaras közvéleményt. A ZTE ellen szoros, a Péccsel szemben ellenben tükörsima vereséget szenvedtek, és ezen kudarcokat nem tudta feledtetni a Körmend felett aratott siker. Hiába keresi a Sopron még mindig a megfelelő centert, eddig nagy mentális erőről tettek tanúbizonyságot a kék-fehérek, hiszen két mérkőzést is hosszabbítás után nyertek meg. Alacsony poszton az Alba nagyon sebezhető, s ha ezt ki tudja használni a Thomas – Edwards kettős, akkor komoly bajba kerülhetnek Tenter mester tanítványai. Ehhez ha még társul Boriszov megbízható, ponterős játéka, akkor szinte borítékolhatjuk is a soproni sikert. Kérdés, hogy az Alba edzője a rendelkezésekre álló légiósok közül kit állít csatasorba. Amennyiben szoros lesz a mérkőzés, akkor a Sopron lélektani előnyben lesz ellenfelével szemben, és behúzhatja ötödik győzelmét is.

MAFC (13., 0-3) - Atomerőmű SE (5., 2-1), szombat - 16:00
Játékvezetők: Földházi T., Hegedűs T., Jurák K., (Gencsev dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_29

Első hazai mérkőzésére készül az újonc, mely nagyon közel volt ahhoz Szegeden, hogy nyerjen, de a sok eladott labda (19) meggátolta őket a siker elérésében. A saját közönség előtti debütálás plusz motivációt adhat a szoros vereség után munkába álló Timbus-legénységnek, a Paks azonban számukra nagyon veszélyes ellenfél, mivel a palánk alatt sokkal erősebb a tolnai alakulat. A vendégeknél a Jones-Eilingsfeld duó viszi a prímet, de Tóth Ádámra és Szabóra is lehet számítani, utóbbi számára pedig ennél a párosításnál kevés jobb lehetőség kínálkozik arra, hogy formába lendüljön. Ha pontosabban támadnak a piros-feketék, és Hunter is végre masszív pontterméssel segíti a csapatot, akkor meglephetik a Jászberény felett szerdán sima győzelmet arató ASE-t. Persze egyértelmű, hogy a csapatok formája és a keretek erőssége alapján a Paks a találkozó esélyese.

Jászberényi KSE (8., 2-2) - PVSK-PANNONPOWER (9., 1-3), szombat - 18:00
Játékvezetők: Papp P., Frányó P., Pozsonyi L., (Farkas Z.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_30

A szerdai, Paks elleni mérkőzésen kiütközött, hogy hol van a jászberényi együttes legnagyobb hiányossága, a magas posztokon. Az ASE teljesen kiterelte a jászságiakat a palánkok környékéről. 19 közeli dobás jutott Soós Gáboréknak, és összesen 37 alkalommal próbálkoztak a 6,75-ös vonalon túlról. Ezen a tényezőn mindenképpen javítaniuk kell, ha szeretnének újabb győzelmet elkönyvelni. Az eddigi négy fordulóban rendre igazolta a pécsi csapat, hogy bármelyik együttes dolgát megnehezíthetik, az már más kérdés, hogy eddig csak egy győzelmet sikerült szerezniük, a legutóbbi fordulóban magabiztosan játszva fektették két vállra az Albát. A Jászberény hazai pályán gyors kosárlabdát igyekszik játszani, bár amennyiben Ware nem tud pályára lépni, lehet, problémáik lesznek ezen a téren, de amennyiben ezt a játékstílust limitálni tudják Csirke Ferenc tanítványai, abban az esetben sokkal nagyobb sanszuk van a győzelem megszerzésére, mint a vendéglátóknak.

Kaposvári KK (10., 1-3) - Marso-Nyíregyháza KK (3., 3-1), szombat - 18:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Makovsky Sz., Surányi G., (Görgényi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_31

Három győztesen megvívott hazai mérkőzés után a Sopron ellen már nem tudta folytatni jó sorozatát az NYKK, a Sördögök elvitték a két bajnoki pontot a Bujtosiból. A csorba kiküszöböléséért nehéz a Sitku Ernő tanítványaira váró feladat, hiszen valószínűleg a régi-új magaseberrel, Spicával felálló Kaposvárt kellene legyőzniük. A hazaiaknál pályára léphet a sérüléséből felépülő és a szerdai, kecskeméti találkozón vissztérő Fodor Márton is. Lehetséges, hogy a pazar szezonnyitó elaltatta egy kicsit a somogyiakat, mert azóta sorozatban három vereséget gyűjtöttek be. Amennyiben Spica szerepelhet a találkozón, az nagyban megkönnyítheti a Fekete-legénység dolgát, mivel stabilitást és erőt adna Heindlein mellé, ami azért is lenne fontos, mert semlegesíteni kell a bajnokság egyik legjobb játékosát, Hujdorovicsot. Bár a két csapatnak ellentétes a mérlege, nem biztos, hogy a simán veszi a kaposvári kirándulást az NYKK.

Szabadnapos: KTE-Duna Aszfalt

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus