Bemelegítés - A-csoport, 6. forduló

Péntektől vasárnapig tart a Férfi NB I A-csoportjának 6. fordulója, melyben nagy csatáknak lehetnek szemtanúi a mérkőzésekre kilátogató, kosárszerető nézők. Alábbiakban olvashatjátok a mérkőzésekhez készített felvezetőink, s megtaláljátok az on-line statisztikák linkjeit.

Több izgalmas meccset tartogat számunkra a hatodik játékhét. Kezdve az Alba Fehérvár szombathelyi vendégjátékával, a ZTE fellépésével Jászberényben, folytatva a Paks-Kecskemét rangadóval, a Kaposvár - Pécs derbivel. A fennmaradó két találkozó sem lesz sétagalopp a hazai együttesek számára, lássuk a beharangozókat, illetve az élőképes közvetítések hozzáféréseit!

Falco-Trend Optika KC Szombathely (11., 0-5) – Alba Fehérvár (4., 3-2), péntek – 18:15 (TV: Sport Klub)
Játékvezetők: Cziffra Cs., Király L., Gál J., (Balogh)
 
Fullcourt link - http://195.56.77.56/n4/?hun_1732
 
A hét folyamán a Falco vezetése közleményben tudatta, hogy Bencze Tamás továbbra is élvezi a klub bizalmát. Ezen tényt figyelembe véve természetesen nem várhatják nyugodtabb helyzetből az Alba Fehérvár elleni mérkőzést. Igaz, a péntek esti derbi jó apropót adhatna arra, hogy a sárga-feketék megszerezzék első győzelmüket és megkezdjék a felzárkózást a középmezőnyhöz. Az sem növelheti a szombathelyiek magabiztosságát, hogy az Alba legutóbbi öt találkozóját elveszítette (2 bajnoki, 3 EuroCup), hisz Carlos Frade együttese új lendületet tudna venni egy esetleges győzelemmel. Ezen a mérkőzésen különösen nagy hangsúllyal kerül latba a rotációk mélysége. Amennyiben a hazaiaknál a kiegészítő játékosok fellépnek az eddigi húzóemberek mellé, akkor megnövekedhet győzelmi esélyük, ám ha a fehérváriaknál nem mond csődöt szinte a teljes keret, akkor valószínű, hogy elviszik a két bajnoki pontot a Savaria Arénából.


 
Fortress Jászberény (6., 3-2) – Zalakerámia-ZTE KK (2., 4-1)
, péntek – 18:30
Játékvezetők:  Földházi T., Szabó G., Sallai I., (Gencsev dr.)

Fullcourt link - http://195.56.77.56/n4/?hun_1730
 
A ZTE lassacskán kinövi a szezon meglepetéscsapata jelzőt, s az ellenfelek többsége jobban teszi, ha még hazai pályán is tart a kék-fehérektől. Legutóbb a betegsége ellenére is sziporkázó Plumb vezette győzelemre a zalaiakat, az akkor még veretlen Paks ellen. Pénteken is komoly erőpróba vár Völgyi Péter fiaira, ugyanis az eddig még hazai pályán csak győzelmet szállító Jászberényhez látogatnak. A klub hivatalos honlapján a vezetőedző úgy nyilatkozott, hogy Plumb valószínűleg kihagyják a találkozót. A jászságiak bizonyára szeretnék feledtetni az elmúlt két fordulóban begyűjtött vereségeket. Erre jó alkalom kínálkozik a ZTE ellen, a várható sikerrel pedig tovább javítanák a zalaiakkal szembeni örökmérlegüket (5-2).
 
Atomerőmű SE (3., 4-1) – KTE-Duna Aszfalt (1., 5-0), szombat  - 17:30
Játékvezetők:  Györffy P. A. Bognár T. Makovsky Sz. (Faidt)

Fullcourt link - http://195.56.77.56/n4/?hun_1734
 
Pakson rendezik a forduló rangadóját, melyen a hazai pályán még makulátlan mérlegét őrző ASE látja vendégül a bajnokság egyetlen 100%-os csapatát, a Kecskemétet. Kevesen fogadtak volna arra a bajnokság elején, hogy az újonc lesz az egyetlen gárda, amely megússza vereség nélkül az első öt fordulót. Dzunics Braniszlav együttesében változás történt, ugyanis távozott Summers, ám helyére érkezett Rodney McGruder, aki pár napja még NBA-s szerződésért küzdött, s várhatóan pályára léphet a rangadón. Minőségi csere, mondhatnánk, azonban erre csak akkor derül majd fény, amikor játék közben látjuk. A vendégek eddigi rotációja megbomlott, mivel sérülés miatt nem lehet ott a társakkal Jovanovics, s ez a tény komoly fejtörést okozhat Sztojan Ivkovicsnak, ám a válogatott szövetségi kapitánya híres arról, hogy váratlan húzásokkal lepi meg az ellenfeleket. Könnyen elképzelhető, hogy átszervezéssel olyan győzelmi esélyekkel vonulhatnak ki a parkettre, mintha teljes kerettel állnának ki, ám jelen állás szerint nagyobb annak az esélye, hogy szombat este már nem lesz veretlen csapat a bajnokságban.
 
Kaposvári KK (10., 2-3) – Pécsi VSK – PANNONPOWER (9., 2-3), szombat – 18:00
Játékvezetők:  Papp P., Hegedűs T., Vida B., (Bukta)

Fullcourt link - http://195.56.77.56/n4/?hun_1731

A bajnokságot nehézkesen kezdő hazaiak legutóbb az Alba Fehérvár együttesét győzték le, s most ismét hazai parketten szerepelnek. A negatív hírek után, az Alba felett aratott sikerrel átlendülhettek a holtponton, reményeik szerint elindulnak felfelé a tabellán. Ha Chism olyan motiváltan játszik, mint tette régi csapat ellen, akkor jó párharcot vívhatnak Greennel. A kérdés az lesz, hogy ki tudja majd semlegesíteni Budimirt, aki olyan formában kosárlabdázott októberben, melyre csak a derűlátó pécsi szurkolók számítottak. Amennyiben pontgazdag mérkőzésre kerül sor, akkor nagy esély mutatkozik a hazai győzelemre, ám ha a baranyaiak előveszik a legjobb védőmunkájukat és a padról is érkeznek pontok, akkor behúzhatják az ütközetet.
 
Inkognito Fashion Körmend BC (7., 2-3) – Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 2-3), szombat – 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Benczur T., Ádám J., Boros T., (Szabadvári)

Fullcourt link - http://195.56.77.56/n4/?hun_1733
 
Csütörtökön nap közben jött a hír, hogy a Körmend próbajátékra hívja a Paksról menesztett Durrell Summerst. Ez a tény alaposan megkavarhatja a kártyákat, mert a légiós érkezése három opciót vet fel a piros-feketék rotációjával kapcsolatban. A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a Fears-Rakocsevics-Summers triót küldi majd harcba Hencsey Tamás, hogy minél hamarabb lássa, mire is képes az új szerzemény. A bajnokságot erős sorsolással kezdő vasiak számára ez lesz az első olyan találkozó, ahol egyértelműen ők az esélyesek. A szegedi légióskontingens mellett Csorvási Milán húzhatja a vendégek szekerét, ám ha a Bonifert-legénységből más nem lép előre, akkor mind a négy játékosnak extrát kell nyújtania, hogy meccsben tudjanak maradni Ferencz Csabáékkal.
 
Sopron KC (5., 3-2) – Marso-Nyíregyháza KK (12., 0-5), vasárnap – 18:00
Játékvezetők: Kapitány G., Török R., Németh Cs., (Várhalmi)

Fullcourt link - http://195.56.77.56/n4/?hun_1735
 
A legutóbbi játéknapon rangadót nyert az SKC a Körmenddel szemben. A 6. forduló zárónapján ismét saját közönségük előtt játszhatnak, méghozzá újabb győzelem reményében, ugyanis a tabella utolsó helyén álló Nyíregyházát fogadják. Nincs könnyű helyzetben Horváth Imre, hisz még a légiósoktól is hiányzik a kiegyensúlyozott teljesítmény, nemhogy a keret magyar tagjaitól. Pozitív lehet számukra, hogy a hét mérkőzéses idegenbeli sorozatuk végét járják, a csapategység szempontjából jótékonyan hathatott az eddig sok utazás. Azonban Sabáli Balázs együttese valószínüleg olyan szellemben lép pályára, hogy egy pillanatig sem szeretne esélyt adni soros riválisának.

Fotó (Slide) - kosarsport.hu

Fotó - Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus