Bemelegítés - A-csoport, 6. forduló

Csütörtökön két mérkőzéssel rajtol a Férfi NBI/A-csoport 6. fordulója. A beharangozókat, Fullcourt-linkeket az alábbiakban megtaláljátok.

KTE-Duna Aszfalt (4., 3-1) - MAFC (13., 0-4), csütörtök - 18:00
Játékvezetők: Pálla Z., Jakab L., Kulcsár T., (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_37

A legkevesebb pontot kapó csapat fogadja hazai pályán a leggyengébb támadópotenciállal rendelkező sereghajtót. Ez alapján nagy biztonsággal jelenthetnénk ki, hogy sima kecskeméti sikerrel indul a forduló, viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a MAFC a szegedi fellépése alkalmával ki-ki meccset játszott a Lazics-legénységgel, míg első hazai mérkőzésükön egy félidőn keresztül tudták tartani a lépést az Atomerőművel. A Kecskemét számára adott a kötelező feladat. Ha a tabella első harmadában szeretnének állomásozni, akkor hazai mérkőzéseiket hozniuk kell, főleg az olyanokat, mint a mai, mely erősen a kötelező kategóriába tartozik. Előfordulhat, hogy az eddig tapasztaltakhoz képest más rotációban szerepelteti majd tanítványait Ivkovics mester.

Pécsi VSK-PANNONPOWER (8., 2-3) – Zalakerámia-ZTE KK (12., 1-4), csütörtök - 18:30
Játékvezetők: Cziffra Cs., Szabó G., Söjtöry T., (Benczur)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_32

Ha egy kicsivel többször pártolt volna Fortuna istennő a baranyai alakulat mellé, akkor állhatnának a tabella első felében is, 4-1-es mérleggel. A szezonkezdet, mely három vereséget foglalt magában, nem viselte meg mentálisan Csirke Ferenc fiait. Éppen ellenkezőleg, tovább erősödött a csapat, és két győzelmet szereztek az elmúlt két fordulóban - joggal gondolhatják úgy a szurkolók, hogy komoly esélyük van a harmadik megszerzésére. Ennek oka, hogy soros ellenfelük hatalmas gödörben van, vezetőedzőjüket leváltották. Kérdés, hogy ez a tény lelkileg milyen irányba mozdítja ki a csapatot. A sérülések bizonyára kártékonyan hatnak a ZTE rotációs lehetőségeire. A két együttes formája közti különbség és a hazai pálya miatt nagyobb esély mutatkozik a pécsiek győzelmére.

Egis Körmend (11., 1-4) - Falco KC Szombathely (1., 4-0), szombat - 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Földházi T., Györffy P. A., Boros T., (Bukta)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_33

Ünnepi hangulatban rendezik a forduló rangadóját, a 71. vasi derbit a Körmend és a Falco együttesei között. A piros-feketék hosszú böjt után léphetnek pályára kibővített, megszépülő csarnokukban. A gyengébb szezonkezdet megtörése után kedd este Szamokovban, nagy csata után fektették két vállra a Lukoil Academic gárdáját. Merőben más képet mutat az új edző, Ante Perica irányításával a csapat játéka, mint korábban. A sárga-fekete had eddigi szereplését nem igazán kell méltatni, a számok beszélnek mindenki helyett. Veretlenül vezetik a bajnoki tabellát, minden mérkőzésükön száz dobott pont felett végeztek, eddig még nem akadt csapat, mely fel tudta volna őket tartóztatni.

A rivalizálás által hozott tét mellett a visszavágás vágya is fűti a Falcót. 2006. március 12-én adták át a sárga-fekete új csarnokát, a Savaria Arénát. Pontszegény, végletekig kiélezett mérkőzésen a Vavra Péter által húzott körmendiek elrontották a szombathelyiek csarnokavatóját. Azóta sem láttak annak a csarnoknak a falai annyi kosárszerető szurkolót. Az akkori csapatból senki nem maradt hírmondónak, a pályára lépők közül Kálmán László és Váradi Kornél is az oldalvonal mellől segíti majd a Perl Zoltánékat. Minden bizonnyal nagyon szoros összecsapást vívnak majd a felek, mely után csak pár pont dönt majd a győztes kilétéről, melyet lehetetlen megjósolni. Az biztos, hogy az MTE TV jóvoltából élőben követhetik a mérkőzést, akik nem tudnak kilátogatni az új körmendi csarnokban rendezendő első bajnokira.

Atomerőmű SE (3., 4-1) -  Naturtex-SZTE-Szedeák (7., 2-2), szombat - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Gál J., Fodor A., (Várhalmi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_34

Hiába jutott el 98 pontig egészen jó támadásbeli hatékonysággal a Szeged a Falco vendégeként, a védekezésüket nehéz jelzővel illetni, mivel Kálmán László tanítványai 122 ponttal terhelték meg a szegedi gyűrűt. A Szegednek futotta már erejéből meglepetésekre, de nehézséget okozott nekik a MAFC legyőzése. Sok tényezőnek kell az ő oldalukra állni, ha meg akarják szorongatni a ASE-t, melyre az esélyek alapján kevés valószínűség mutatkozik. Egy hosszú, vereséget magában foglaló törökországi EuroChallenge-túra után a hazai pontvadászatban javítana az ASE. A feltételes módot kérdés nélkül kijelentőre kell váltaniuk Kovács Ákoséknak. Ha nem akarnak hátrányba kerülni a versenytársakkal szemben, akkor saját közönségük előtt érvényesíteniük kell a papírformát.

TLI-Alba Fehérvár (6., 3-2) - Kaposvári KK (9., 2-3), szombat - 18:00
Játékvezetők: Vígh P. dr., Gorka Sz., Minár L., (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_36

Az Alba nagyon fontos győzelmet könyvelhetett el a legutóbbi fordulóban, ugyanis a meglepő vereségek után legyőzte az addig veretlen Sopron gárdáját. Ettől függetlenül továbbra is nehéz helyzetben van Tenter mester, hiszen a játékra jelentkező négy idegenlégiós közül meg kell találnia azt a hármat, akik a legjobban illeszkednek az aktuális elvárásokhoz. A Kaposvár három vereség után újra megízlelhette a győzelem ízét, a Nyíregyháza elleni összecsapáson egyértelműen kiütközött, hogy nagyon fontos szerepet játszik egy meghatározó magasember. Spica érkezésével nem csak egy játékost kaptak, hanem az egész gárda játéka feljavult. Amennyiben pontos támadójátékot, jó lepattanózást hoz a somogyországi csapat, akkor meglephetik az Albát saját csarnokában. Ha azonban a Melvin-Kromah-Wood hármas ponterős játékkal rukkol elő (már amennyiben mindenki pályára lép közülük), akkor a fehérváriak otthon tarthatják a két bajnoki pontot.

Soproni Sördögök (2., 4-1) - Jászberényi KSE (10., 2-4), szombat - 18:30
Játékvezetők: Kapitány G., Török R., Balog Gy., (Parádi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_35

Egyik legjobbja, Dustin Ware sérülése miatt nagyon nehéz helyzetbe került a jászsági alakulat. Ezáltal sokkal nagyobb szerep hárul majd Horváth Ákosra, Soósra, Dramicsaninra, ezzel párhuzamosan a rotációban szereplő többi játékosnak is ki kell vennie részét az amerikai játékos pótlásából. Sabáli mester tanítványai az elmúlt fordulóban elvesztették veretlenségüket az Alba otthonában, azonban most kötelező feladattal javíthatják mérlegüket. Ehhez annyi a feladatuk, hogy érvényesítsék a papírformát, és legyőzzék a Jászberényt. A Sopronnak sokkal mélyebb a kerete és a légiósok fölénye egyértelműen a Sördögök felé billenti a mérleg nyelvét. Már az is a meglepetés kategóriába tartozna, ha a JKSE szoros játékra késztetni vendéglátóját.

Szabadnapos: Marso-Nyíregyháza KK

Foto, Slide - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus