Bemelegítés - A-csoport, 7. forduló

Szombaton öt, vasárnap pedig egy találkozót rendeznek a Férfi NB I A-csoportjában. A feltörekvő csapatok folytatnák jó sorozataikat, míg a Falco együttese megszerezné első győzelmét. Az alábbiakban olvashatjátok a meccsek felvezetőit.

Naturtex-SZTE-Szedeák (7., 3-3) - Kaposvári KK (8., 3-3), szombat - 18:00

Játékvezetők: Kapitány G., Jakab L., Minár L., (Faidt)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1736 

Egy játékos is sokat számíthat az adott csapat szerkezete, eredményessége szempontjából - jelen esetben Wayne Chism érkezése hatott jótékonyan a Kaposvár játékára. Nagyon úgy fest, hogy az új légióssal kezdenek kilábalni abból a gödörből, amiből a szezon eleje óta próbálnak kikecmeregni. A győzelmek azonban nem jönnek könnyen, szombaton is nehéz feladat vár majd Fekete Ádám tanítványaira, ugyanis a jó formát mutató Szegedhez látogatnak. Bonifert Domonkos fiai hatalmas küzdelemben nyertek Körmenden, s az a siker hatalmas lökést adhat nekik. A Csorvási – Williams duó szombaton komoly erőpróbára kényszerül, de ha úgy oldják meg, mint egy hete Vas megyében, akkor újabb győzelemmel örvendeztethetik meg szurkolóikat.

Sopron KC (5., 4-2) -  Falco-Trend Optika KC Szombathely (11., 0-6), szombat - 18:00

Játékvezetők: Vígh P. dr., Ádám J., Tőzsér D., (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1737

Hatalmas lehetőség kapujában áll a hét elején légióst cserélő szombathelyi gárda. Tomic eddigi munkáját megköszönte a szakvezetés, helyére a brit válogatott Justin Robinson érkezett. Az új játékmester más, jótékony, pozitív impulzusokat adhat a sárga-feketék játékának, melyre láthatóan szüksége van Bencze Tamás együttesének. Egy jó játékszervező, társulva Zagorachoz, Timberlake-hez, valamint a Perl Zoltán által vezetett fiatalokhoz elindíthatja a szombathelyieket felfelé a tabellán. Az első győzelmük megszerzésére pedig jobb alkalom nem is kínálkozhat, mint a szombati, nyugat-magyarországi derbi - többek közt azért, mert Sabáli Balázs és csapata nehéz helyzetbe került Filip Barovics sérülése miatt. Magas poszton elképesztően vékonyra fogyott az SKC rotációja, Tóth Gergőnek a center feladatait kell ellátni, szinte 40 percen keresztül, ám a Szabó – Zagorac duó ellen nagyságrendekkel nehezebb dolga lesz, mint a legutóbbi fordulóban. A várhatóan remek hangulatú találkozón nagy csatát fognak vívni a felek, könnyen előfordulhat, hogy a győzelemről csak pár pont dönt majd.

Atomerőmű SE (1., 5-1) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (10., 2-4), szombat - 18:00

Játékvezetők: Cziffra Cs., Pozsonyi L., Gál J., (Hartyáni)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1739

Nehéz helyzetbe kerültek a baranyaiak, mivel csütörtökön derült fény arra, hogy Green vállát műteni kell, így a center a szezon további részét kihagyni kényszerül. Átlagban 7,7 lepattanót veszített ezzel a szomorú ténnyel a Pécs, melyben egyedül Budimir hoz 4 feletti átlagot (5,7) ebben a kategóriában. Nagy feladat hárul a magyar játékosokra, hogy jelen körülmények között, tudásuk legjavát nyújtva segítsék együttesüket. Ilyen előjelekkel fellépni a második legponterősebb, s hasonlóképp lepattanózó csapat otthonában nem életbiztosítás, főleg úgy, hogy lélektani szempontból fontos győzelmet aratott, sikerrel kezdte az EuroChallenge idei kiírását a paksi alakulat. Dzunics Braniszlav fiai nem rukkoltak ki sziporkázó játékkal, ám küzdésből, kitartásból jelesre vizsgáztak. A jövő hét elején Törökországba utaznak, így valószínűsíthető, hogy minél előbb szeretnének pontot tenni a PVSK-val szemben vívandó találkozó végére. Az előzmények ismeretében, s a hazai pálya előnye miatt az ASE a mérkőzés egyértelmű esélyese.
 
Alba Fehérvár (4., 4-2) – FORTRESS Jászberény (3., 4-2), szombat - 18:00

Játékvezetők: Benczur T., Gorka Sz., Surányi G., (Kiss)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1740

Mindkét gárda vesztesen hagyta el a parkettet hétközi európai kupamérkőzésén. A fehérváriak helyzete annyival könnyebb, hogy nem utaztak több száz kilométert, így viszonylag frissebben várhatják az ütközetet. A légiósát nélkülöző ZTE-t minimális különbséggel legyőző jászsági alakulat újabb nehéz összecsapásra készül. Pontosabban nem csak ők, mivel az Albának is szüksége lenne egy győzelemre, ha nem akarnak leszakadni a listavezetőkről. Nagy kérdés, hogy a hátvéd, vagy a magas posztokon szereplő játékosok döntenek-e a találkozó kimeneteléről.

Zalakerámia-ZTE KK (6., 4-2)  - MARSO - Nyíregyházi KK (12., 0-6), szombat - 19:00

Játékvezetők: Györffy P. A., Farkas G., Boros T., (Szabadvári)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1738

Hét mérkőzésen át tartó idegenbeli túra végére tesz pontot szombat este a nyírségi alakulat. Nehéz megjósolni, hogy mikor következhet el az a pillanat, amikor komoly esélyük lesz az első sikerük megszerzésére, de aligha a jó formában lévő ZTE otthonában törik meg hat mérkőzéses vereségsorozatuk. Edwards természetesen viszi a prímet pontszerzésben, jelenleg ő az NB I legeredményesebb játékosa, mindehhez azonban mérkőzésenként 19 dobást vállal, és még így is az NYKK a második legkevesebb pontot szállító alakulat. A zalaiak legutóbb Plumb nélkül léptek fel, s tartották magukat a Jászberény otthonában, szombaton azonban már teljes kerettel szállnak harcba, így nem lehet más céljuk, mint az, hogy otthon tartsák a két bajnoki pontot. Látva a Safford–Lekli duó erejét, s a Boston-Gáspár-Kovács hármas által nyújtott segítséget, joggal bízhatnak a győzelemben a kék-fehér színekért szorító szurkolók.
 
KTE-Duna Aszfalt (2., 5-1) – Inkognito Fashion Körmend BC (9., 2-4), vasárnap - 18:30

Játékvezetők:  Földházi T., Hegedüs T., Sallai I., (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1741

Pontos játék, fél siker, tartja a mondás, s a kecskeméti együttes is. A legjobb magasemberét, Jovanovicsot nélkülözni kényszerülő együttes hazai találkozóin pontos, precíz játékkal alapozta meg sikereit. Hogy miként? Háromszor szerepeltek eddig a Messzi István Sportcsarnokban, s összesen 26 eladott labdát vétettek, ami több, mint impozáns mutató. A körmendiek sem jönnek viszont zavarba, mivel vendégként az ötödik legkevesebb hibával játszó (12,3 eladott labda/meccs) alakulat. Érdekesség, hogy kizárólag olyan csapatok ellen győzött otthon a KTE, melyek a piros-feketék mögött állnak ezen a listán. Támadások szervezése, ponterősség terén nehéz helyzetben van Sztojan Ivkovics, mivel Jovanovics kiválásával Djeraszimovicsra és Wittmannra hárulnak a terhek, szinte teljes mértékben. A Körmend szerdán egy félidőn keresztül meccsben volt a Triumph együttesével, jelenlegi helyzetükben a túra három napja jótékony hatással bír a csapatmorálra. A veretlenséget a legutóbbi fordulóban elvesztő hazaiak foggal-körömmel ragaszkodnak majd az otthoni makulátlan mérleghez, ám a körmendiek kiharcolhatják a sikert, mellyel némileg feledtetni tudnák a Szegedtől elszenvedett vereséget.

Fotó (Slide) – Tóth Zsombor
Fotó - Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus