Bemelegítés - A-csoport, 7. forduló

Pénteken kezdődik a Férfi NBI/A-csoport 7. fordulója. A mérkőzések felvezetőit, Fullcourt-linkjeit, közvetítések helyét az alábbiakban megtaláljátok.

Naturtex-SZTE-Szedeák (9., 2-3) - KTE-Duna Aszfalt (4., 4-1), péntek - 17:30 
Játékvezetők: Cziffra Cs., Hegedűs T., Pozsonyi L., (Szaniszló)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_43

Az élcsapatokat leszámítva egyedül a Szeged büszkélkedhet azzal, hogy még őrzi veretlenségét saját csarnokában. Ennek megőrzése, s középmezőnybeli pozíciójuk megtartása érdekében lép pályára a Lazics-legénység. Csak akkor tudják azonban újabb sikerrel megörvendeztetni szurkolóikat a szegediek, ha a légiósok mellé legalább két jó teljesítmény párosul a magyar játékosoktól. A leghatékonyabb védekezésbeli arzenállal a Kecskemét rendelkezik, hiszen öt mérkőzés alatt átlagban 73 pontot kaptak, mellyel ligaelsők. Igaz, hozzá kell tenni, hogy eddig egyszer játszottak saját otthonuktól távol, akkor vereséget kellett elkönyvelniük, a Sopron vendégeként. Nem könnyű, ám kötelező feladatot kell megoldaniuk Ivkovics mester tanítványainak, ha szeretnének továbbra is az élmezőnyhöz tartozni.

MAFC (13., 0-5) - Marso-Nyíregyháza KK (5., 3-2), szombat - 16:00
Játékvezetők: Kapitány G., Tőzsér D., Praksch P., (Faidt)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_41

A Nyíregyháza jó nyitányát a Sopron és a Kaposvár elleni vereségek árnyékolták be. Jó lehetőség kínálkozik Sitku Ernőék számára, hogy a budapesti találkozón javítsanak mérlegükön. Érdekes lesz, hogy a bajnokság legjobb magasemberei közül pályára lépő Hujdurovic és Toutziarakis mire mennek majd egymás szorításában. Ha az eddig meglepően kiegyensúlyozott és jó teljesítmény nyújtó Lakosa-Misek kettős fel tudja venni a lépést a vendégek hátvédjeivel, akkor meglepő játékmenet alakulhat ki. Nem elképzelhetetlen, hogy ezen a hétvégén szülessen meg az újonc első győzelme, mely hatalmas öröm lenne szurkolóiknak, ha éppen hazai pályán gyűjtenék be.

Falco – Trend Optika KC Szombathely (1., 5-0) - Atomerőmű SE (3., 5-1), szombat - 18:00
Játékvezetők: Papp P., Farkas G., Szabó G., (Bodrogváry)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_38

A szombathelyi Aréna Savaria ad otthont a forduló rangadójának. Az ASE egy rosszul alakuló EuroChallenge mérkőzés után nem szeretné hagyni, hogy pár napon belül két csapat is ráerőltesse saját játékát. Ehhez azonban szervezett támadójátékra lesz szükség, továbba arra, hogy eladott labdáik számát minimalizálják, amennyire lehet, lassítsák le a hazaiakat. Abban az esetben, ha futhat, gyors tempót diktálhat a Falco, akkor érkeznek a könnyű kosarak és a hatékony dobóforma, mellyel nehéz elbírnia egy idegenben játszó csapatnak. A védekezésben nem lehet fontossági sorrendet felállítani az ASE számára, mivel ha a belső területet akarják jobban védeni, akkor több külső dobáshelyzete lesz a sárga-feketéknek, ez a tény pedig merőben ellentétes a megnyugtató kategóriával. Egyedül a Falco veretlen már csak a mezőnyben, s az amúgy sem kis önbizalmukhoz nagy szeletet tudnának csatolni, ha a vasi rangadó után behúznák a ASE elleni ütközetet is.

Egis Körmend (11., 1-5) – Pécsi VSK-PANNONPOWER (6., 3-3) - 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Benczur T., Török R., Fodor A., (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_39

Lendületből érkezik Körmendre a baranyai alakulat, ugyanis Csirke Ferenc tanítványai három mérkőzéses győzelmi szériát tudhatnak magukénak. Irányító poszton nagyon erős a Nelson – Halász duóval a PVSK, s a palánk alatt Horti és Harazin is jó teljesítményt nyújt mérkőzésről-mérkőzésre, ahogy a győzelmekkel együtt megérkezett Budimir jó formája is. Ahogy az előző, úgy a jelenleg futó szezonban is a csapategységben rejlik a Pécs ereje, ezt szeretnék kamatoztatni a szombati ütközetben. A Körmend nagyon fontos sikert aratott kedden, az EuroChallenge-sorozat második fordulójában, ám messze lehet még az elégedett mester képétől Ante Perica. Lemon és Richards mellé kell más ponterős játékos is, de biztosan jobban örülnének a körmendi hívek, ha a csapat összjátéka hozná meg a sikereket. Amennyiben Govens és Popadics is tudják bontani a védelmet, akkor jóval több helye lesz Ferencznek, vagy a Tóth-Török-Richards magasember kontingensnek. A hazaiak már sokat nem hibázhatnak saját csarnokukban, hozniuk kell a mérkőzéseket, ha szeretnének felzárkózni az élmezőnyhöz. Persze a PVSK azon lesz, hogy tovább nyújtsa jó szériáját és a Falco után ő  is győztesen távozzon a felújított körmendi szentélyből.

Jászberényi KSE (10., 2-5) - Kaposvári KK (7., 3-3), szombat - 18:00
Játékvezetők: Földházi T., Jakab L., Sallai I., (Hartyáni)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_42

Nehéz a hazaiak helyzete, ugyanis az egyik legjobb játékosuk, Ware nélkül kell megvívniuk ezen kívül még számos mérkőzést. Nagy a teher, amit emiatt a sajnálatos tény miatt le kell osztani a többi játékos között. Nagy kérdés, hogy Dramicsanyin és Horváth Ákos mennyit tud magára vállalni ebből. A Kaposvár számára hatalmas változást hozott Spica érkezése: Hendlein azóta kirobbanó formában játszik, és Raivio is kezd rátalálni a legjobb teljesítményéhez vezető útra. Láttunk már nagy meglepetéseket olyan csapatoktól, melyek ezer sebből véreznek, de az újabb példát nem ezen a találkozón fogjuk megtapasztalni. A Kaposvár érvényesíti a papírformát és pozitívba fordítja mérlegét.

Zalakerámia-ZTE KK (12., 1-5) - Soproni Sördögök (2., 5-1), szombat - 19:00
Játékvezetők: Györffy P. A., Gál J., Rácz Zs., (Farkas J.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_40

Nagyon nehéz helyzetből várják a zalaiak a nyugati rangadót. Sorozatban négy mérkőzés veszítettek a kék-fehérek, akik új vezetőedzőt köszönthettek a hét folyamán, Milos Sporart. Az új impulzus felszabadíthatja a csapatot, kiszakíthat egy nem várt eredményt, de ennek kicsi a valószínűsége, hiszen a Sopront látják vendégül a forduló záró összecsapásán. Sabáli Balázs legénységében három olyan játékos található, akik bármikor képesek egymaguk eldönteni egy-egy mérkőzést, továbbá Poscic érkezése is komolyan megerősítette a rotációt. Lekli hiányában komoly problémái lesznek magas poszton a ZTE-nek, ebben a játékelemben bukhatják a legtöbbet. Ha jó csapatvédekezést tud összehozni a hazai csapat, akkor szoros csatára késztethetik a Sopront, azonban ha gyorsan komoly előnybe kerülnek Rujákék, akkor aligha szakad meg a ZTE rossz sorozata.

Szabadnapos: TLI - Alba Fehérvár

Slide - vaol.hu
Fotó - kosarlabda.ase.hu, Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus