Bemelegítés - A-csoport, 8. forduló

Ma este a Kaposvár-Sopron mérkőzéssel kezdődik a Férfi NB I A-csoportjának 8. fordulója, mely szombaton további öt mérkőzéssel, köztük két nagy rangadóval folytatódik. Az alábbiakban a mérkőzésekhez készített felvezetőket olvashatjátok.

Kaposvári KK (5., 4-3) – Sopron KC (4., 5-2), péntek – 18:00
Játékvezetők:   Cziffra Cs., Szabó G., Fodor A., (Páli dr.)
Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1742
 
A rossz idénykezdés után sorozatban négy találkozót nyert Fekete Ádám alakulata. Wayne Chism új színt hozott a somogyiak játékába, s nem elhanyagolható tény, hogy az Albás időszakból ismert Hendleinnel jó párost alkotnak a palánkok alatt. Puljko is jobban ki tud teljesedni, Fodor hetek óta jó formában kosarazik, így kijelenthető, hogy a hazaiak esélyesebbek. Főleg úgy, hogy a sérüléséből lábadozó Barovics és a betegséggel küszködő Tóth Gergely játékmennyisége erősen kérdéses, lehet, hogy csak perceket tudnak vállalni a péntek esti ütközetből. Hiába aratott lélektani szempontból fontos győzelmet legutóbb a Falco ellen – Trepák és Ruják vezetésével – a Sabáli-legénység. Ám lehet, hogy a fent említett terheket már nem bírja el az SKC, viszont hozzá kell tenni, hogy arra sem számított senki, hogy Trepák Zoltán kimagaslóan játszik.
 
Falco-Trend Optika KC Szombathely (12., 0-7) – Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 3-4), szombat – 18:00
Játékvezetők: Györffy P. A., Hegedűs T., Surányi G., (Major)
Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1743
 
Teher alatt nő a pálma! Tartja a mondás, de korántsem biztos, hogy minden élethelyzetre alkalmazni lehet. A Falco vezetősége ultimátumot intézett a csapathoz, mely szerint a soron következő három találkozójukból kettőt hozniuk kell, a szombati összecsapáson pedig csak a győzelem elfogadható. Kérdés, hogy a nyeretlenség, a fizetésmegvonás, valamint az ultimátum terhe kiszakad-e a játékosokból és minden dühüket kitöltik-e a szegedieken? Az biztos, hogy a győzelem kulcsfontosságú lenne a sárga-fekete alakulatnak. A szegediek a körmendi bravúr után nagy pofont kaptak otthon a Kaposvártól, hétvégén pedig a Szombathelyen igyekeznek javítani mérlegükön, mellyel megszilárdítanák helyüket a középmezőnyben, s el tudnának lépni az alsó régióban szereplő gárdáktól. Több helyen is eldőlhet az ütközet, ám a legfontosabb az lesz, hogy a palánk alatti szekció erős, határozott, s nem utolsó sorban személyi hibáktól mentes legyen. Ellenkező esetben nem csak a hazai pálya előnye, hanem a festékben mutatott fölény is a Falco malmára hajta a vízet.
 
Inkognito Fashion Körmend BC (9., 2-5) – Zalakerámia-ZTE KK (7., 4-3), szombat – 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Cziffra Cs., Ádám J., Makovsky Sz., (Gincsai dr.)
Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1745
 
A férfi élvonal legnagyobb múltú párharcának 109. bajnoki felvonására készülnek a csapatok. A ZTE együttese 55. alkalommal teszi tiszteletét szombaton Körmenden. Az eddigi mérkőzések döntő többségét a vasi alakulat nyerte (42), a zalaiak pedig minden ötödik körmendi fellépésüket nyerik meg. Utoljára 2009. október 10-én győzedelmeskedtek a Rába parti városban (72-74), abban az idényben, amikor a bajnokságot nyertek. Az előjelek miatt nem tartottuk kizártnak, hogy megszakítják a több mint négy éve tartó rossz sorozatukat. Völgyi Péter fiai igaz meglepő vereséget szenvedtek hazai pályán az NYKK-tól a legutóbbi fordulóban, ám péntek délután derült ki, hogy nem várhatják nyugodtan a rangadót. Ugyanis sérülés miatt Plumb -lehet, hogy hosszabb időre- nem állhat Völgyi mester rendelkezésére, Safford pedig a legutóbbi játéknapon beszedett húzódásából lábadozik. A Körmend három bajnoki és két EC-ben elszenvedett vereség után javítani szeretne az ősrangadón. Duplán fontos az ütközet, ugyanis vereség esetén nem csak az élen állóktól, de a középmezőnytől is leszakadnának a piros-feketék. Ha hozzák az eddigi védekezésüket, s némileg javulnak támadásban, akkor joggal bízhatnak a győzelemben a hazaiak. Kevés pontot, jó hangulatot és kemény ütközetet hoz majd a Vas-Zala párharc.
 
Atomerőmű SE (1., 6-1) – Alba Fehérvár (3., 5-2), szombat – 18:00
Játékvezetők: Földházi T., Farkas G., Balog Gy., (Gencsev dr.)
Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1746
 
A bajnoki címvédő hatalmas lélektani pluszhoz jutott szerdán, ugyanis nagyszerű záró negyedbeli játékuknak köszönhetően megszerezték első sikerüket a EuroCup küzdelmeiben. Ha a Moore – Kemp páros azt a produktumot hozza, mint szerdán, akkor nagyon komoly feladat elé állítja a védelem megszervezésének szempontjából Dzunics Braniszlavot. Az ASE hétközi fellépésén vállalható mértékű vereséget szedett be Törökországban. Nagy kérdés, hogy az utazás, az erőltetett menet mennyire nyomja rá bélyegét a Paks játékra. Az biztos, hogy nem egy-egy kiemelkedő teljesítmény hozhatja meg a hazaiak számára a remélt sikert. Ha működik a csapatjáték, több játékos hozza az eddig látott jó formáját, akkor remélhetik, hogy jó meccset játszhatnak a regnáló bajnokkal, akár győztesen kerülhetnek ki az ütközetből. Azonban ehhez a Frade-legénységnek is lesz egy-két szava. Ha a hétközi történelmi siker hatására áttörtek a lélektani gátak, akkor elindulnak felfelé, s nagyon nehéz lesz nekik megálljt parancsolni a magyar vonalon.
 
Fortress Jászberény (6., 4-3) – PVSK – PANNONPOWER (10., 2-5), szombat – 18:30
Játékvezetők: Vígh P. dr., Bognár T., Jurák K., (Farkas Z.)
Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1747
 
A hét közben mindössze 41 pontot szerzett a Jászberény a Krka ellen, igaz csak névlegesen hazai pályán, mivel Salgótarjánban játszották a EC mérkőzést. Most itt a lehetőség, hogy javítsanak, kilábaljanak abból a kisebb hullámvölgyből, melybe a jó szezonkezdet után kerültek. A Pécsnek sikerült pótolnia a sérülés miatt kieső Greent. Kérdés, hogy az új szerzemény, Mortellaro miként illeszkedett be a baranyai alakulatban ilyen rövid idő alatt. Ha Kovács Péter és Budimir a támadás mellett a védekezésben is extra teljesítményt nyújt, valamint a fekete-fehér alakulat kispadja is jól száll be a derbibe, akkor akár meglepetést is okozhat Csirke Ferenc együttese.
 
Marso-Nyíregyháza KK (11., 1-6)– KTE-Duna Aszfalt (2., 6-1), vasárnap – 18:00
Játékvezetők:   Papp P., Gorka Sz., Jakab L., (Benczur)
Fullcourt link: http://195.56.77.56/n4/?hun_1744
 
Két fontos dolgot kell megemlítenünk a hazai alakulattal kapcsolatban. Doyne érkezése minőségi javulást hozhat, nem csak a légiós személye, hanem a csapat összetétele szempontjából. Ha vele jobban működik majd az NYKK támadó szekciója, akkor már bőven megérte a csere. Hét idegenbeli meccsből álló sorozata végére úgy tett pontot a csapat, hogy megszerezte első győzelmét, szombat este pedig debütálhatnak a Bujtosiban, minden bizonnyal a szurkolótáboruk már nagyon várja az otthoni bemutatkozást. A Kecskemét nagy csatában őrizte meg hazai veretlenségét a Körmenddel szemben. Nagy kérdés, hogy mennyire tudtak felkészülni a Nyíregyházától várható játékra. Az biztos, hogy az év meglepetéscsapata pontos játékkal meghosszabbíthatja tagságát a táblázat elején, ugyanis ebben az esetben nyernék a derbit.

Fotó (Slide) - Tóth Zsombor

Fotó (1.) - vasnepe.hu

Fotó (2.) - Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus