Bemelegítés - A-csoport, 8. forduló

Csonka játéknapot rendeznek szerdán a Férfi NBI/A-csoportban, mivel az EuroChallenge-ben érdekelt csapatok nem lépnek parkettre. A találkozók beharangozóit, Fullcourt-linkeket az alábbiakban megtaláljátok.

Marso-Nyíregyházi KK (6., 3-3) - Naturtex-SZTE-Szedeák (10., 2-4), szerda - 18:00
Játékvezetők: Papp P. Minár L. Vida B. (Valovics dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_45

Mindkét csapat azért száll csatába, hogy megszakítsa három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját. Lélektanilag talán az NYKK lehet mélyebben, mely a MAFC otthonában, hosszabbítás után maradt alul a legutóbbi fordulóban. Hacsak nem érkezik egy-egy kimagasló teljesítmény az együttesek légióstrióinak egyik tagjától, akkor várhatóan a magyar magok közti különbség dönthet valamelyik fél javára. A hazai pálya előnye a Sitku-legénység mellett szól, melyből korábban már profitáltak, ugyanis a szezon első három mérkőzését behúzták a Bujtosiban. Ahhoz, hogy a szegediek idegenben tudjanak nyerni, a padról érkező játékosoktól többre lesz szükség. A legutóbbi, Kecskeméttel szemben elvesztett összecsapáson egyedül Révész szállított pontokat, igaz ő egymaga 14 egységet.


Kaposvári KK (8., 3-4) – Zalakerámia-ZTE KK (13., 1-6), szerda - 18:00
Játékvezetők: Kapitány G., Szabó G., Praksch P., (Parádi)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_46

A hétvégi fordulóban bár megnehezítette a ZTE a Sopron dolgát, nem tudtak felülkerekedni a jelenlegi listavezetőn. Utoljára a második fordulóban nyert mérkőzést a zalai alakulat, melyen eddig nem segített az edzőváltás sem. Nagyon nehéz helyzetben vannak a kék-fehérek, mivel csak a Tamir-Czinger duó áll rendelkezésre a palánkok alatt, ami nem életbiztosítás a Hendlein-Spica párossal szemben. A szezon eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatta a Kaposvár jászberényi vendégjátéka. A somogyi alakulat hiába rendelkezik jobb játékosállománnyal, elképesztő különbségű vereségbe szaladtak bele. Hazai pályán nem lehet más cél számukra, mint az, hogy a jelenlegi sereghajtó ellen magabiztos győzelemmel szolgáljanak a szurkolók számára. Talán még a jászberényi mérkőzést is felülmúlná, ha ZTE nyerni tudna Somogyországban.


Pécsi VSK-PANNONPOWER (5., 4-3) – Falco-Trend Optika KC Szombathely (3., 5-1), szerda - 18:30
Játékvezetők: Hegedűs T., Jakab L., Tőzsér D., (Gincsai dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_44

A Falco a legutóbbi játéknapon - a bajnokságból utolsóként - elvesztette veretlenségét. A hazai pálya mellett a lélektani előny is a pécsiek mellett szól, ugyanis remek sorozatot tudhat magáénak a Csirke Ferenc által edzett alakulat, hiszen az elmúlt négy mérkőzését rendre győzelemmel zárta. Legutóbb Körmendről hozták el a két bajnoki pontot, ahol nagyszerű hajrát vágtak ki, a végjátékban fordították maguk javára a mérkőzést. Két jól védekező és hatékony csapatjátékot játszó gárda feszül majd egymásnak a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Nem elképzelhetetlen, hogy a baranyai alakulat meglepje a szombathelyieket, szoros mérkőzésre van kilátás.


TLI-Alba Fehérvár (7., 3-3) – MAFC (11., 1-5), szerda - 19:00
Játékvezetők: Frányó P. Boros T. Surányi G. (Schäffer)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_47

A hétvégi fordulóban hatalmas csata után, hosszabbításban szerezte meg első győzelmét a MAFC. Örülhettek a piros-feketék a sikeren felül annak a ténynek is, hogy Hunter meghatározó játékot tudott nyújtani - nagyon fontos lenne számukra, hogy a folytatásra is át tudja menteni ezt a teljesítményt. Az Alba nem szerepelt az elmúlt hétvégén, így adódhatott némi idejük a kék-fehéreknek, hogy kicsit rendezzék soraikat. Az élmezőnyhöz történő felzárkózás érdekében nem tehetik meg, hogy hazai pályán mérkőzéseket veszítsenek el, kötelezően hozniuk kell ezeket az összecsapásokat. A lélekemelő siker ellenére nincs garancia arra, hogy képes lesz az újonc megszorongatni a fehérvári alakulatot, mely várhatóan érvényesíti majd a papírformát.
 

Az EuroChallengeben szereplő csapatok november 27-én játsszák mérkőzéseiket.

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE, - 18:00

Soproni Sördögök - Egis Körmend, - 19:00

Fotó, Slide - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus