Bemelegítés - A-csoport, 9. forduló

A hétközi játéknap után szombaton újabb fordulót rendeznek a Férfi NBI/A-csoportban. A mérkőzések felvezetőit, Fullcourt-linkjeit az alábbiakban megtaláljátok.

MAFC (12., 1-6) - Jászberényi KSE (10., 3-5), szombat - 16:00
Játékvezetők: Cziffra Cs., Szabó G., Söjtöry T., (Benczur)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_51

A MAFC sok hibával tarkított mérkőzésen maradt alul az Alba otthonában, viszont hamar lehetőséget kap arra, hogy javítson a hétközi játéknap után. A múlt hétvégén bebizonyították Lakosáék, hogy nem könyvelhet el ellenük senki sem biztos győzelmet saját csarnokukban. Bár a több sebből vérző Jászberény eddigi utolsó fellépésén kiütötte a Kaposvárt, nem biztos, hogy azt a dobóformát át tudja menteni a csapat egy idegenbeli mérkőzésre is. Ha sikerül a hazai csapatnak pontosítania támadójátékát, akkor könnyen elképzelhető, hogy rövid időn belül második győzelmét is megszerzi az újonc.


Atomerőmű SE (1., 6-1) – Marso-Nyíregyháza KK (9., 3-4), szombat - 18:00
Játékvezetők:  Vígh P. dr., Török R., Gorka Sz., (Nagy)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_48

Ellentétes előjelekkel várhatják a felek a mérkőzést. A Nyíregyháza sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, ugyanis a szerdai játéknapon a Szeged nyerni tudott a Bujtosiban. A javítás azonban nem lesz egyszerű, főleg akkor, ha kizárólag a légiósok játékára kell építenie az NYKK-nak, ugyanis az ASE nagyon fontos, lélekemelő győzelmet aratott az EuroChallenge keddi játéknapján, idegenben. Ez a siker nem csak a nemzetközi porondon, de a hazai pontvadászatban is pozitív löketet adhat a Dzunics-legénységnek. További örömteli tény a piros-kék szurkolók számára, hogy Dugat, úgy fest, megtalálta azt a teljesítményt és hozza is, melyet várna tőle az ASE-nál. A hazaiaknak nagy mértékben kell javulniuk a periméter védekezésben, ha el szeretnék kerülni, hogy olyan triplazáport kapjanak, mint amit a Szeged zúdított rájuk. A papírforma sima hazai sikert ígér.


Egis Körmend (11., 1-6) - Kaposvári KK (6., 4-4), szombat - 18:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Pálla Z., Hegedűs T., Kulcsár T., (Major)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_49

A kaposváriak hamar túl tudtak lépni a Jászberény által rájuk mért csapáson, amit egy ZTE felett aratott sikerrel feledtettek. Míg a hazaiak magabiztos előnyt adtak le a keddi EuroChallenge mérkőzés második félidejében, nyerhető összecsapást buktak el. A piros-feketéknek a védekezés javítása és a hullámvölgyek eltörlése mellett a távoli dobások hatékonyságán is emelni kell, ugyanis eddigi két hazai mérkőzésükön 26%-os pontossággal értékesítették a hárompontosokat, míg Fodorék négy idegenbeli összecsapás alapján 42%-kal dobnak kintről. A Körmend jelenlegi formáját nézve nem hatna nagy meglepetésként, ha a kék-fehérek győzelemmel távoznának a Szentély Arénából, viszont Ferencz Csabáék számára már nem igazán van más lehetőség, a győzelembe kell menekülniük, hogy maguk mögött hagyhassák a rossz bajnoki rajt rémét.


Naturtex-SZTE-Szedeák (8., 3-4) - TLI-Alba Fehérvár (5., 4-3), szombat - 18:00
Játékvezetők:  Györffy P. A., Frányó P., Jurák K., (Balogh)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_50

A pozitív mérleggel rendelkező öt csapat közül az Alba az egyetlen, mely még nem tudott idegenben mérkőzést nyerni. Simon Balázséknak, ha nem akarnak túlzottan leszakadni a vezető négyestől, hozniuk kell a mérkőzést. Magas posztokon jóval mélyebb rotációval rendelkeznek a kék-fehérek, ha csökkentik az eladott labdáik számát, akkor nem foroghat veszélyben a győzelmük. Persze a szegediek sem akarnak kicsúszni a legjobb nyolcból, ha már sokat dolgoztak érte. A hétközi fordulóban látott Kiss Zsolt parádé valószínűleg nem ismétlődik meg, de előfordulhat, hogy többen lépnek elő a kiegészítő játékosok közül, mely azt jelentené, hogy a hazaiak felveszik a versenyt a fehérváriakkal. Ha mindhárom légiósuk jó teljesítményt hoz, akkor akár szoros mérkőzésre is kényszeríthetik ellenfelüket.


Falco-Trend Optika KC Szombathely (3., 6-1) - KTE-Duna Aszfalt (4., 5-1), vasárnap - 18:00
Játékvezetők: Benczur T., Makovsky Sz., Balog Gy., (Gencsev dr.)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_52

A hazaiak fordulatos, a végjátékban megnyert pécsi mérkőzés után egy újabb nehéz találkozó előtt állnak. Újfent olyan csapattal mérik össze erejüket, mely inkább a védekezésére helyezi a hangsúlyt. A Kecskemét könnyedén nyerte elmúlt három mérkőzését, ennek tükrében azért lépnek pályára az Aréna Savariában, hogy tovább nyújtsák ezt a sorozatot, továbbra is tagjai legyenek az élmezőnynek. Többször bebizonyosodott már, hogy Falco akkor tud igazán lendületet venni, ha folyamatos hibákra készteti az ellenfelet és könnyű kosarakat érhet el a szerzett labdákból, gyors játékot játszhat. Ha az Ivkovics-legénység nem bocsátkozik pontpárbajba a hazaiakkal, akkor az ASE után újabb csapat távozhat győzelemmel Szombathelyről. A Pécs elleni mérkőzésen azonban bizonyította a sárga-fekete alakulat mentális erejét, aligha adják könnyen saját csarnokukban a győzelmet. Minimális különbség dönthet a forduló rangadóján.


Pécsi VSK-PANNONPOWER (7., 4-4) - Soproni Sördögök (2., 6-1), vasárnap - 18:30
Játékvezetők: Földházi T., Farkas G., Pozsonyi L., (Szabó)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_53

Egyetlen kivédekezett támadáson múlt, hogy nem tudta legyőzni a Pécs a Falco gárdáját szerda este. A forduló záró összecsapásán sem vár rájuk könnyebb feladat, ugyanis a bajnokságot remekül kezdő Sopron látogat hozzájuk. Az biztos, hogy a hazai magasemberek nem jönnek zavarba, hiszen Harazin nagyon jó formában játszik, legutóbb 20 pont fölé jutott és Hortira sem lehet panasz. Kérdés, hogy hol próbálja meg kihasználni előnyét a Sabáli-legénység. Valószínű, hogy a hátvéd poszton próbálnak dominálni, ugyanis Pahlmblad nagyon hullámzó teljesítményt hoz, így elegendő lenne Nelsont limitálniuk a vendégeknek, hogy megkönnyítsék útjukat a gyözelem felé. A Pécs kapcsán már evidens, szinte említeni sem kell, hogy a csapategységnek és a szervezett játéknak köszönhetően bárkit meg tudnak lepni akár hazai pályán, akár idegenben. Könnyen elképzelhető, hogy a Sopront is alaposan megszorongatják, vagy épp le is győzik.

Szabadnapos: Zalakerámia-ZTE KK

Slide és Fotó - delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus