Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 1., 3. forduló (2)

Kedden két elhalasztott mérkőzést játszanak a magyar férfi A-csoport alapszakaszának első és harmadik fordulójából - az Alba-Kaposvár és a JKSE-Falco találkozók felvezetőit olvashatjátok.

1. forduló

Alba Fehérvár (5-4, 5.) - Kaposvári KK (4-5, 11.)
2017.12.12., kedd, 18:30

Az Alba a fehéroroszországi kirándulás után hazai pályán magabiztosan legyőzte a Sopront, a Kaposvár viszont a hosszú válogatott és All-Star szüntetet követően újfent kikapott, ezúttal Szolnokon. Maga a vereség ténye nem problémás a somogyiaknál, hiszen a listavezető otthonában nem szégyen kikapni, az viszont már sokkal nagyobb gond, hogy a hosszabb "pihenő" után is sok játékosuk sérült (vagy legalábbis messze van a 100%-os állapottól), és továbbra is borzasztóan vékony a rotációjuk, ez pedig az Alba ellen sem vetít előre túl sok jót. Öt vereség után kellene felállnia Fekete Ádám együttesének, de nagyon nehéz felmérni, hogy hol verhetik meg a címvédőt, amely még a saját sérültjei (Kovács Ákos, Markovics Luka) ellenére is mélyebb rotációval dolgozik, jóval jobb formában van, és saját közönsége előtt léphet pályára. A somogyiak a Tiszaligetben sem adták könnyen magukat, gyenge kezdés után is egalizálni tudtak, de ahogyan Szolnokon elfáradtak a második félidőre (és erre korábban is volt már példa), úgy Székesfehérváron sem igazán látni, hogyan tudják az egész mérkőzésre beosztani energiáikat. Nem számíthatnak könnyű meccsre Dzunics Braniszlavék, de favoritok.

3. forduló

JP Auto - JKSE (1-8, 13.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (6-3, 3.)
2017.12.12., kedd, 19:00

Mindkét gárda vereségből érkezik, de azért nagyon mások az erőviszonyok ezen a találkozón (is) - a Jászberény Sejfic nélkül kapott ki az ASE ellen, a Falco pedig az év meccsén szenvedett vereséget Pécsen kétszeri hosszabbítás után. A két együttes játékosállományát nehéz összehasonlítani, teljesen mások a céljaik és a lehetőségeik is, úgyhogy borzasztóan masszív favorit a Falco még akkor is, ha valamivel fáradtabb lehet a szombati duplaráadás után, és amiatt, hogy azt a meccset is idegenben kellett lejátszania, illetve ezt is idegenben kell majd. A hazaiaknál Sejfic visszatérhet, de ez azt is jelentheti, hogy Zsigeranovicsot megint többet lehet majd használni szombathelyi oldalon, hiszen sebességre és atletizmusra kevesebb, tömegre viszont nagyobb szükség lesz. Összességében nézve a Falcón múlik leginkább a mérkőzés kimenetele - a hazai pálya szól a JKSE mellett, valamint az, hogy ezen a találkozón abszolút semmilyen nyomás nincs rajtuk.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus