Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 17. forduló

Szombaton és vasárnap lejátsszák a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 17. körét - a forduló beharangozóját olvashatjátok.

Egis Körmend (10-6, 2.) - KTE-Duna Aszfalt (8-8, 10.)
2017.02.04., szombat, 18:00

Az előző körben a KTE simán nyert a Szedeák ellen, a Körmend pedig a Pécs ellen egy borzasztóan egyoldalú meccsen kapott ki. A hazaiak nincsenek túl nagy formában, megint hullámvölgybe kerültek, és megint látszódott, hogy Parrish Petty nélkül rengeteget esik vissza játékuk színvonala. Ha az amerikai irányító most sem tudja vállalni a játékot, akkor a kiegyensúlyozott produkciót nyújtó Kecskemét akár meglepetést is okozhat Vas megyében, de azt is hozzá kell tenni, hogy az, ami otthon elég Forray Gaborék számára, az általában idegenben nem. A Körmend otthon 7-0, a KTE idegenben 2-6, úgyhogy még mindig esélyesebb a tabella második helyezettje, de az előző két találkozón ziccereket és üres dobásokat is hibázott a hazai alakulat - az is bőven elképzelhető, hogy a szerda-szombat ritmusra rövidnek tűnő keretük elfáradt, ez újabb esély lehet a vendégeknek.

JP Auto - JKSE (5-11, 11.) - Atomerőmű SE (5-11, 12.)
2017.02.04., szombat, 18:00

A 11. és a 12. helyezett összecsapásán még akár a középházba jutás is lehetne a tét, de mindkét gárda 3-3 győzelemre van a 10. helytől, nagyon úgy tűnik, hogy az alsóház marad mindkét együttesnek. A Jászberény legutóbb Andrija Bojics elképesztő teljesítménye ellenére sem tudott nyerni, mert megint nem jött túl sok a többiektől, még mindig borzasztóan ritkán tudnak 3-4-en egyszerre jól játszani. Az ASE sokkal egységesebb és egy fokkal harcosabb csapat képét is mutatja Teo Cizmic kinevezése óta, de olyan sérüléshullámban vannak, amivel nehéz mit kezdeni - legutóbb Samenas és Will szenvedtek bokasérülést. Amennyiben legalább Samenast játékra tudják fogni, illetve az előző találkozó előtt már melegítő Ryan Watkins ezúttal már bevethető lesz, akkor szerintem az ASE-nek nagyon jó esélyei vannak a mérkőzés megnyerésére azzal a játékkal, amit az előző 3-4 körben mutattak, ha viszont Watkins és Medve továbbra sem lesz, és a Samenas-Will párosból is maródi lesz legalább az egyik, akkor annyira vékony a paksiak kerete, hogy ezt már nem fogják elbírni. Egyébként sem lehetnek túl pihentek, a Jászberény mellett ez és a hazai pálya szól, de az lehet a kulcs, hogy Cizmic hány embert tud bevetni.

Kaposvári KK (10-6, 6.) - PVSK-PANNONPOWER (9-7, 7.)
2017.02.04., szombat, 18:00

A Kaposvár legutóbb Jászberényben nyert, a Pécs pedig kijött a gödörből, négy vesztes meccs után lejátszották a pályáról a Körmendet. Csirke Ferenc csapatának önbizalma egészen biztosan helyrejött ettől a meccstől, most egy közvetlen rivális otthonában mutathatják meg, hogy tényleg túl vannak a gyengébb perióduson. A két gárda között állományban szerintem nem sok különbség van, mindkettejüktől láttunk az utóbbi időben gyenge és nagyon jó játékot is, úgyhogy ennek a találkozónak kifejezett esélyese nincs. A hazai pálya miatt fórban van Fekete Ádám együttese, de egyáltalán nem lenne meglepetés egyik csapat nagyarányú győzelme sem, mert nem elég stabil ahhoz egyik gárda sem, hogy a másik egy jobb napon ne tudna akár dominálni is ellene.

MAFC (3-13, 13.) - Vasas Budapest (3-13, 14.)
2017.02.05., vasárnap, 16:00

Fővárosi rangadó is lesz a hétvégén, a tabella utolsó két helyezettje csap össze egymással. A MAFC a hét közben Székesfehérváron szenvedett vereséget, de az papírforma eredmény volt - egyébként három meccse nem nyertek, hiába az összeszedett játékuk. A Vasas ugyanígy három vereségből érkezik, legutóbb a Falco verte őket minimális különbséggel, úgyhogy nagyon kell a siker mindkét csapatnak. Érdekes csaták lehetnek, hiszen Taylor Smith-szel, Pacher Sihotával, Wright pedig Poscic-csal fog szembenézni, itt bármelyik párharc döntő fontosságú lehet - főleg a két erőcsatár ürközete lehet érdekes, hiszen Sihota inkább a periméterről tüzel, Pacher viszont a palánk alatt is rendszeresen hatékonyan találja fel magát, érdekes lesz látni, ki hogyan védekezik a másik csapat legjobbján. Mindkét gárda egyébként hasonló stádiumban van - jók, szimpatikusan küzdenek minden meccsen, nincsenek is elmaradva már túlzottan a mezőny többi részétől, de a győzelmek nem igazán jönnek. A hazai pálya miatt esélyesebb a MAFC, de nagyon egyenlő erők küzdelme lesz ez (is).

Alba Fehérvár (13-3, 1.) - Sopron KC (8-8, 8.)
2017.02.05., vasárnap, 18:00

Az Alba legutóbb egy felfrissítő győzelmet aratott a MAFC ellen, kicsit összeszedték magukat az elmúlt heti két vereségből, kitisztulhattak a fejek is, megszakadniuk sem kellett. Hogy ez mennyit számít egy komolyabb ellenféllel szemben, az most majd kiderül, a Sopron három győzelemből érkezik, és bár nem a legerősebb ellenfelek ellen, de láthatóan egyre jobb formába lendülnek. A vendégeknél Johnson vezér lett, a székesfehérváriak első számú feladata lehet az ő lassítása/kikapcsolása, mert ha ez megvan, akkor jó eséllyel nem lesz annyi pont az SKC-ben, hogy győzni tudjanak Fehérváron. A pálya másik oldalán Mills foghatja Edwardsot vagy éppen Taylort is, attól függően, melyik lesz jobb formában, de az Alba sokkal mélyebb csapat, és jóval több opcióval rendelkeznek Dzunics Braniszlavék - a Lóránt-Keller-Farr trió például hozhatja is a meccset a Spica-Dufault-Tóth Gergely hármas ellen még akkor is, ha utóbbi kiváló formába lendült az utóbbi két meccsen. A hazaiak egyértelmű favoritok saját közönségük előtt.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (10-6, 4.) - Szolnoki Olaj KK (10-6, 3.)
2017.02.05., vasárnap, 18:00

A forduló messze legnagyobb rangadóját játsszák Szombathelyen, hiszen az otthon eddig egészen kiválóan teljesítő, 8-0-lal álló Falco fogadja azt az Olajt, amely már harmadik a tabellán, és Kmézics Zorán irányítása alatt mindössze két vereséget gyűjtött be, azokat is a Bajnokok Ligájában és mindkettőt hosszabbítás után. Szrecsko Szekulovicsék feladata is ugyanaz, ami az elmúlt hetekben mindenkinek: meg kell állítaniuk a szolnokiak 2-2-it, illetve Luksa Andricot - a horvát centerrel eddig nagyjából senki nem tudott mit kezdeni, úgyhogy nincs egyszerű feladat előtt Zsigeranovics és Tóth Norbert. Az Olaj másik nagy fegyvere, a betörések utáni kiosztások, az azokból elvállalt, nagyon sokszor üres hármasok, valamint a Vojvoda és Pavlicsevics által játszott hero-ball nem mindig eredményes, Andric viszont kérdés nélkül az, azzal nem nagyon számolhatnak, hogy majd ő kevésbé lesz hatékony "önmagától". Támadásban a Falcónak semmi mást nem kell játszania, mint amit eddig hazai pályán, a Medford-Govens-Váradi trióra kell támaszkodni, ez eddig is a legtöbbször tükörsima győzelmeket eredményezett nekik. A Szombathely saját pályáján nagyon magabiztos (plusz az állományuk sem rövidebb), emiatt valamivel esélyesebbek is szerintem, de a Szolnok az utóbbi egy hónapban mutatott annyit, hogy bőven kétesélyes legyen a találkozó.

Naturtex-SZTE-Szedeák (8-8, 9.) - Zalakerámia ZTE KK (10-6, 5.)
2017.02.05., vasárnap, 18:00

Nagyon nehéz helyzetben van a Szedeák, és nem azért, mert elvesztette a KTE elleni hétközi meccset, hanem mert Nenad Sulovicsot kiállították, ezért ezen a találkozón nem játszhat majd. Nikola Lazicséknál Juhos Levente egyébként is sérült volt, de ha fel tud épülni, a palánk alatt akkor is lesz egy elég komoly lyuk, Révész Ádámnak nem nagyon lesz cseréje - a megoldás az alacsony szerkezet lehet, de ha Juhos megint nem játszik, akkor várhatóan az is kevés lesz, legyen bármennyire jó a támadójáték. A vendégek kikaptak a Szolnoktól tegnap, de ők nemhogy gyengülnének, hanem várhatóan Jerrell Wrighttal erősödnek ötös poszton, aki elvileg a hétvégén már játszani fog. Jelentősen mélyebb a vendégek állománya, Sulovics távollétében pláne, és a vereség ellenére olyan nagy dolgokat nem kell kijavítania, helyretennie Bencze Tamásnak - jelen körülmények között még akkor is jóval esélyesebb a ZTE, ha egy nappal többet pihenhet a hazai gárda.
 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus