Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 18. forduló

A hét közben a magyar férfi NBI/A 2015/16-os alapszakaszának tizennyolcadik fordulóját rendezik - a mérkőzések beharangozóit olvashatjátok.

Kaposvári KK (8-9) - TLI-Alba Fehérvár (12-5)
2016.02.10., szerda, 18:00

Kiváló mérkőzés lehet ebből az összecsapásból, mert a rengeteg sérüléssel, edző- és számtalan légióscserével tarkított szezonkezdet után a Kaposvár sorozatban 3 győzelemnél jár. Az Alba ugyanígy zsinórban három sikert jegyzett az utóbbi hetekben, ráadásul rájuk még mindig igaz, hogy a jelenlegi Top6-ot leszámítva nem vesztettek mérkőzést, a tabella alsó felét magabiztosan verték eddig. A székesfehérvári alakulat kezdi egyre jobban kihasználni fizikai, atletikusságbeli fölényét, és ezzel a Kaposvárnak is jelentősen meggyűlhet a baja. Az lehet érdekes kérdés, hogy a magas posztokon ki tud fölénybe kerülni, mert a Spurlock-Lóránt kettős és a Hendlein-Spica duó is meghatározó saját csapata szempontjából - amelyik páros dominálni tudja a másikat, annak a csapata lehet a győztes a végén. A KKK hazai pályán kiváló, de alapvetően ezzel együtt is az Alba a favorit, mert a két csapat mélysége nem összehasonlítható.

Naturtex-SZTE-Szedeák (6-11) - Atomerõmû SE (13-4)
2016.02.10., szerda, 18:00

Nehéz idegenbeli túra lenne ez az ASE-nek, mert a Szedeák egy kifejezetten masszív csapat alapvetően, amely hazai pályán mindenkire veszélyes. A Paks ráadásul idegenben eddig borzasztóan halovány, mindössze 3-4-es mérleget tud felmutatni a tabellamásodik saját pályájától távol, meg sem közelítik otthon mutatott játékukat és főleg eredményességüket. A Tisza-parti együttesnél azonban Branko Jereminov szezonjának vége, helyettese pedig egyelőre nincs - az amerikai Anthony Tucker csak szombaton mutatkozhat be -, így a játék alapja dőlt ki - Moravcsik Áron alkalmanként jól helyettesítette a szerb játékmestert, de erre huzamosabb ideig egyelőre még nem képes. Első számú egyese nélkül a Szedeák csak árnyéka volt önmagának a Sopron ellen is, így kötelező a győzelem a paksi gárdának.

Falco-Trend Optika KC Szombathely (9-8) - MARSO Nyíregyháza (3-13)
2016.02.10., szerda, 18:30

A Falco nincs jó passzban, hiszen az elmúlt négy meccsükből csak a Jászberényt tudták megverni, a Sopron elleni egészen jó játéknak és tartásnak pedig nyoma sem volt Pakson a hétvégén. Ettől függetlenül nekik ugyanúgy kötelező a győzelem szerdán, mint az ASE-nek, hiszen a zsinórban 7 vesztes mérkőzésnél álló Nyíregyháza lesz a vendégük, akik összességében nézve két és fél hónapja nyertek utoljára, akkor is a Jászberény otthonában, idegenben pedig az az egy sikerük van 6 vereség mellett. Malcolm Miller hazautazott Amerikába, nem játszott a hétvégén, azt pedig nem tudni, hogy visszatér-e a mérkőzésig, de ha játszik, ha nem, a Falco a masszív esélyes. A szombathelyiek kerete Millertől független is sokkal jobb, nem nagyon lehet kérdés, hogy be kell húzniuk ezt a meccset, főleg mivel a Kaposvár már ott van a nyakukon.

JP-TOP COP Jászberény (2-15) - KTE-Duna Aszfalt (7-10)
2016.02.10., szerda, 19:00

Nem egyszerű, de szintén kötelező mérkőzés elé néz a Kecskemét, amely Jászberénybe látogat. A hazaiak kezdik összekapni magukat, hiszen a Szedeák ellen megszerezték második győzelmüket, pár napja pedig Körmenden egészen derekasan helyt álltak Travis Cohn vezetésével. A KTE januárban legyőzte a Falcót és a Körmendet is, náluk is tapasztalható előrelépés az utóbbi időben, de azért mindkét együttesnél akadnak gondok. A vendéglátóknál két jobb meccset még nem igazán lehet sorozatnak tekinteni - a Szedeáknál például három alapember hiányzott, így tudtak nyerni -, míg a vendégek idegenben csak 2-7-re állnak, finoman szólva sem tudják hozni ugyanazt a szintet, mint hazai parketten. Ha a Kecskemét nem akar leszakadni a Kaposvár-Pécs kettőstől, akkor itt most nyernie kell - mivel nekik legalább a védekezésük rendben van, a húzóembereik pedig kiegyensúlyozottabban teljesítenek, erre minden esélyük meg is van.

MAFC (3-13) - PVSK-PANNONPOWER (7-10)
2016.02.10., szerda, 19:00

Ez megint alapvetően egy kötelező meccs a vendégeknek, de azt a Pécsnél is tudják valószínűleg, hogy könnyű találkozóra nem számíthatnak. A MAFC az új Gabányiban már a Zalaegerszeget és a Kaposvárt is megszorongatta - a győzelem egyik esetben sem jött össze, de az látszik, hogy a fővárosiak nem játszanak alárendelt szerepet saját csarnokukban még a náluk jóval magasabban jegyzett együttesekkel szemben sem. A Pécsnél nem mutat túl jól a 2-7-es idegenbeli mérleg, illetve hogy Anthony Nelson egy ideje sérüléssel bajlódik, ez pedig játékán is látszik néha. Ettől függetlenül a PVSK jobb és főleg tapasztaltabb kerettel rendelkezik - ha komolyan veszik ellenfelüket, szerintem jóval esélyesebbek, az utóbbi hetekben idegenben a ZTE és a Paks ellen is sokáig nagyon jól játszottak, mindkétszer reális esélyük volt nyerni, a MAFC pedig nem ezeknek a csapatoknak a szintje jelenleg.

Sopron KC (12-5) - Egis Körmend (11-6)
2016.02.10., szerda, 19:00

A Sopron most már zsinórban 8 győzelemnél jár, amelyek között volt nagyon magabiztos és kicsit szerencsés is, de a lényeg a siker. A hétvégén egy habkönnyű, szinte edzőmeccs jellegű találkozón verték a Szedeákot, nem nagyon kellett erőlködniük - a Körmend például sokkal szorosabb mérkőzést játszott a Jászberény ellen, a harmadik negyedben kellett fordítaniuk a tabellautolsó ellenében. Túl sok mindent a három nappal ezelőtti meccsekből nem érdemes leszűrni, de annyi biztos, hogy a vendégek a Perry - Petty váltás óta még csak keresik önmagukat és korábbi játékukat, míg a hazaiak nemcsak a gyengébb, hanem a legerősebb ellenfelek ellen is bizonyították, mennyire jók. Légiósaik egyrészt kiegyensúlyozottak, másrészt egytől-egyig nyerőemberek tudnak lenni. Az elmúlt 5 hétben látott formák alapján egyértelműen a Sopron a favorit, hiába van csak egy győzelemnyi különbség a két gárda között. Az első idei találkozásuk egyébként emlékezetesre sikeredett - mint ismert, Wesley Channels 40 ponttal és 66(69) VAL-lal a magyar bajnokság történetének egyik legjobb egyéni teljesítményét hozta, ami hosszabbításos győzelmet ért Teo Cizmicéknek, és igazából most is valami hasonló kellene egy körmendi sikerhez.

A Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK rangadót a jövő hétvégén megrendezendő Magyar Kupa nyolcasdöntő után, február 24-én pótolják, mivel a vendégek holnap még a EuroCupban lesznek érdekeltek, a CAI Zaragozát fogadják.


Foto, Slide - Jene Sándor, kezdo5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus