Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 19. forduló

Szombaton lejátsszák a magyar férfi A-csoport alapszakaszának teljes 19. fordulóját - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

 

Egis Körmend (13-4, 2.) - DEAC (6-12, 11.)
2018.02.03., szombat, 18:00

Ez a jelen pillanatban elég egyértelmű mérkőzésnek tűnik. A Körmend kijött a gödörből, a bajnokságban is behúzott már zsinórban négy győzelmet, a FIBA EC-ben kettőt, és egészen jó esélyei vannak a továbbjutásra, kezdenek visszatérni a sérültek is, és eddig Dillard is beválni látszik. A DEAC ezzel szemben hét vereséget gyűjtött be, kikapott majdnem minden riválisától a tabella alsó felében, és úgy tűnik, hogy az a plusz, ami az alapszakasz első felében megvolt a csapatnál, veszni látszik. A meccs Körmenden lesz, az állományok alapján is a vasiak felé billen a mérleg nyelve, még hiányzók is lesznek a hajdúságiaknál, a forma alapján szintén egyértelmű a hazai - topfavorit a Körmend. 

JP Auto - JKSE (5-13, 12.) - Pécsi VSK-VEOLIA (8-9, 8.)
2018.02.03., szombat, 18:00

Ez már sokkal kevésbé egyértelmű, tekintve hogy az előző három hazai meccsét megnyerő, az elmúlt hét találkozójából négyet is bezsebelő Jászberény az 50% környékéről elmozdulni nem tudó Pécset fogadja. Azt is hozzá kell tenni, hogy a vendégek az előző három idegenbeli mérkőzésükből kettőt behúztak, csak Szolnokon kaptak ki, de a Sopron és a Szedeák otthonában is sikerrel vették az akadályt. Nagy kérdés, hogy ezúttal kinek az akarata érvényesül - Nikola Lazics csapata rendszeresen megtalálja a kinti-benti egyensúlyt saját pályáján, ha ez most is sikerül, teljesen reális esélyeik lesznek még úgy is, hogy Csirke Ferenc jóval hosszabb kispaddal dolgozik. Ennél a párosításnál az "odavágó" esetében is kiemeltük, hogy Sejfic tavaly még a Pécsnél kosarazott, így az ő erényeit és gyengeségeit nagyon jól ismerhetik a hazaiak, ez számukra helyzeti előny. Esélyesebb valamivel a vendég gárda, de ezen az összecsapáson egyik gárda győzelme sem lenne meglepetés az elmúlt hetek eredményei alapján.

Kaposvári KK (8-10, 9.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (12-5, 3.)
2018.02.03., szombat, 18:00

Ez is jó kis meccsnek tűnik így elöljáróban. A Kaposvár otthon már rendezte a sorait, és bár idegenben nem tud nyerni, hazai parketten szépen hozza az eredményeket az utóbbi hetekben - ráadásul mint ismert, pár hete az Alba Fehérvárt is felülmúlták. A Falco most már négy idegenbeli győzelemnél jár, de zárójelben azért meg kell említeni, hogy az utolsó négy helyezett csapat otthonában tudtak diadalmaskodni Perlék - bár a Kaposvár sem áll sokkal előrébb a tabellán, jelen állapotában a Somogy megyei gárda komolyabb játékerőt képvisel. A meccs kulcsa a tempó lesz, mint ahogy a Falco meccsein mindig - egy rohanós játékban nem nagyon tudnak nyerni a hazaiak ez ellen a szombathelyi keret ellen, ha azonban meg tudják fogni Szrecsko Szekulovicsék iramát, támadásban pedig ki tudják használni, hogy Ivosevre nem igazán van jó opciója a Falcónak, akkor ebből egy hatalmas csata is lehet még. A vendégek kerete kérdés nélkül jobb, esélyesek is, de Kaposvárra nem nyerni járnak mostanában a csapatok, így ugyanaz a helyzet, mint a JKSE-Pécs esetében - nem lenne vaskos meglepetés az sem, ha a vendéglátó győzne.

KTE-Duna Aszfalt (10-8, 6.) - Atomerőmű SE (10-7, 5.)
2018.02.03., szombat, 18:00

Közvetlen riválisok csapnak össze Kecskeméten, és elég nagy a bizonytalanság mindkét oldalon. A hazaiak kiváló formában voltak az elmúlt nagyjából másfél hónapban, a Szolnok ellen ki lehet kapni, aztán jött egy teljesen érthetetlen leolvadás az ellen a Szedeák ellen, amelyben három kezdő hiányzott - a jelen körülmények között elég komoly meglepetés volt Forray Gáborék veresége. Az ASE az egész bajnokság talán legmegtippelhetetlenebb csapata, egyszerűen nem lehet megmondani, hogy éppen mikor melyik arcukat mutatják - Pécsen például nagyot harcoltak, fordítottak a végjátékban, és Troy Barnies is a szezon legjobb meccsét hozta le. Seth Allennel szerződést bontottak tegnap, de ez nem feltétlenül lesz negatív hatással a csapatra - Teo Cizmic elmondta, hogy a dobóhátvéddel voltak gondok, nem is volt túl kiegyensúlyozott a produktuma, így talán összébb zár a megmaradó keret. Megmondhatatlan, mi lesz, mert az eddig jóval stabilabb KTE is rég nem látott gyenge játékot hozott legutóbb, a hazai pálya esetükben nem jelent egyértelmű pluszt (4-4-re állnak otthon), úgyhogy bármelyik csapat kiütéses győzelmétől kezdve a szoros meccsig bármi benne van.

MAFC (4-14, 13.) - Zalakerámia ZTE KK (10-8, 7.)
2018.02.03., szombat, 18:00

A MAFC legutóbb nagy győzelmet aratott a DEAC otthonában, ezzel elmozdultak a holtpontról, ráadásul Bennet Davis nélkül, de az erőcsatárra most nagy szüksége lenne Garai Péter együttesének, mert egy jóval komolyabb erőpróba elé néznek. A ZTE egészen simán hozta a Jászberény elleni kötelezőt kiváló harmadik negyedének köszönhetően, és a két állomány között ezúttal is jelentős különbség mutatkozik Bencze Tamásék javára. Könnyű találkozóra nem számíthatnak, a fővárosiak az elmúlt két meccsen (is) nagyot harcoltak, a Falco ellen sem adták könnyen magukat, de ha a saját játékát tudja játszani a zalaegerszegi csapat, akkor győzniük kell még idegenben is.

Sopron KC (3-15, 14.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (7-11, 10.)
2018.02.03., szombat, 18:00

Érdekes meccs lehet ebből, mert a Sopron a hét közben kifejezetten jól tartotta magát Kaposváron, csak hat ponttal kapott ki, a Szedeák viszont ennél is komolyabb bravúrt hajtott végre azzal, hogy úgy győzte le a KTE-t, hogy Juhos és Csirics mellett Boltics sem játszott. Óriási tartást mutatott a Szedeák, és bár a korábbiakban sem volt ezzel gondjuk, ez most győzelemhez is vezetett - ezek után nem lehet leírni őket még idegenben sem. A hazaiak jobb egészségi állapotban vannak, és ők sincsenek szétesve, úgyhogy saját közönségük előtt egy fokkal esélyesebbek is, de a vendégek minden elismerést megérdemelnek azért, ahogy lehozzák ezt a sérülésekkel teli időszakot, és sok teher most sem lesz rajtuk - kérdés, mennyi energia maradt szerda után, mert a rotációból hiányzók miatt, a jelenlegi kerettel lehetnek gondjaik a szerda-szombat ritmussal.

Szolnoki Olaj KK (15-2, 1.) - Alba Fehérvár (12-5, 4.)
2018.02.03., szombat, 18:00

A forduló rangadója egyértelműen ez az összecsapás lesz, hiszen egyrészt az első a negyediket fogadja, másrészt Olaj-Alba, ez mindig egy külön történet. A két gárda közül egyértelműen a vendégek vannak jobb formában, a FIBA Europe Cupban négy, a bajnokságban pedig három meccs óta nem kaptak ki, és egyre jobban mutatnak a pályán, nem csak az eredményeket szállítják. A Szolnok a hazai pontvadászatban nagyon magabiztos, a 15-2 és a zsinórban aratott hat győzelem is önmagáért beszél, de az Olaj játéka jóval ingadozóbb, mert a legutóbbi három FIBA EC meccsüket elbukták - a védekezést Minszkben sem sikerült összerakniuk, viszont cserébe támadásban is sokkal gyengébbek voltak, mint az eddigiek során. A két gárda első 8-9 fős rotációja között nincs érdemi különbség, és hatalmas csatára van kilátás - az sem lenne meglepő, ha a tavalyi, 59-58-as végeredményű kupadöntőre hajazna a meccs, de idén mindkét oldalon van elég nyerőember, aki egy-egy mérkőzést bármikor el tud dönteni. A Tiszaligetben az Olaj esélyesebb, de hatalmas csatára van kilátás a két csapat által az elmúlt hetekben mutatott játék alapján. 

Mészáros Lajos tippjeit Fogadni Mernék c. rovatunkban olvashatjátok!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus