Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 2., 4. forduló

Két elhalasztott mérkőzést rendeznek hét közben, egyet a 2. (Vasas-ZTE), egyet pedig a 4. fordulóból (KTE-Körmend) - a két összecsapás felvezetőjét olvashatjátok.

2. forduló

Vasas Budapest (1-7) - Zalakerámia ZTE KK (5-3)
2016.12.06., kedd, 18:00

Ma este a Vasas újra hazai pályán szerepelhet, mindössze harmadjára ebben az idényben, és otthon eddig 1-1-re állnak. Azt a bizonyos ASE elleni TV-s meccset leszámítva idegenben is kiválóan tartották magukat az utóbbi fordulókban, most viszont a bombaformában lévő Ubilla és a ZTE látogat hozzájuk, akik 4-1-et hoztak a legutóbbi 5 meccsükön, az az egy vereség pedig a Kaposvár elleni blama volt. A fővárosi alakulat legfontosabb feladata is Ubilla játékának limitálása lesz, de ezt tudták az előző ellenfelek is, mégsem sikerült még csak lassítaniuk sem az irányítót, aki támadásban kifogástalan produkciókat hoz most már hetek óta - ellene Taylor nem nagyon tűnik megoldásnak hátul, cserébe Ubilla sem a védekezéséről híres, így Taylornak is meglehet az esélye arra, hogy ezúttal is vezér legyen. A ZTE-nél Drungilas is két kiváló meccsen van túl, az ő csatájuk Pacherrel igazi csemege lehet, mert a Vasas eddigi legjobbja az amerikai középjátékos, de mindent összevetve azért a vendégek mélyebb, masszívabb gárdának tűnnek az eddigiek alapján. Hazai pályán a Vasas veszélyes lehet rájuk, de Bencze Tamás gárdája az esélyesebb így is.

4. forduló

KTE-Duna Aszfalt (2-4) - Egis Körmend (6-2)
2016.12.07., szerda, 18:00

A Körmend az utóbbi hetekben rendesen megtorpant, még ha Sopronban ki is szenvedték a győzelmet, a Donar ellen pedig egy vereséggel is a továbbjutást. Az előző két körben a Falco és a Jászberény ellen is elfáradtak idegenben, utóbbi esetben ráadásul egy megnyert mérkőzést dobtak el 21 pontos előnyből, és még hosszabbítást is kellett játszaniuk, hogy még fáradtabbak legyenek. A KTE sincs éppen top formában, ők a MAFC ellen hazai környezetben bukták el majdnem az egyébként az első félidőben kézben tartott hétvégi találkozójukat, de újítani tudtak a negyedik felvonásban, ezzel nyertek, hosszú idő után először. A hazai környezet Forray Gáborékat segíti, Djukanovics az első meccse alapján többet tud, mint a tavaly szerződtetett Eugene Harris, illetve az idei amerikai duójuk együttvéve, a Körmend pedig láthatóan levegőért kapkod a sorozatterhelésben, ettől függetlenül az nem változott, hogy jelentősen jobb a vasi együttes állománya. Hogy ezt ki tudják-e hozni szerda este, az a nagy kérdés - még a két vereségük ellenére is esélyesebbek Kecskeméten, de jelenlegi állapotukban nem egy brusztolós mérkőzés talán a legszerencsésebb, márpedig a KTE ellen ez várható.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus