Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 2. forduló

Pénteken, szombaton és vasárnap lejátsszák a magyar férfi A-csoport alapszakaszának második körét, amelyben rendeznek többek között egy Falco-Alba rangadót is - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Székely Norbert tippjei ezen a linken olvashatók!

Kaposvári KK (0-0) - JP Auto - JKSE (0-1)
2017.10.06., péntek, 18:00

A Kaposvár az első fordulóban nem játszott az Alba BL-selejtezője miatt, így most mutatkoznak majd be, míg a Jászberény a Körmend ellen hazai pályán szenvedett vereséget. Érdekes kérdés lesz, hogy a palánk alatti csata hogyan alakul majd, mert a vendégeknél a Lucsics-Sejfic párosnak komoly szerepe van, de a hazaiaknál Hendlein és Spica mellett Ivosev is ott van - pattanózásban alapvetően mindenki ellen jó esélyekkel indul a Kaposvár, ez pedig ezúttal meghatározó lehet, mert a Berény a Körmend ellen 16 támadópattanót szedett, nagyban ennek köszönhetően tudták egy ideig tartani magukat. A másik kérdés az lesz, hogy vajon a vendégeknél fel tudnak-e nőni többen is a padról a kezdők mellé, mert Bazsó 5 pontja mellett Cseh vonalat dobott, más pedig pályára sem került a vasiak ellen - a somogyiaknál mélyebbnek tűnik a merítés, Fekete Ádám  több embert használt a felkészülési meccseken, akik legalább védekezésben kulcsszerepet tudtak játszani, és ez még úgy is igaz, hogy Baki Gergely nem játszhat. Bár a Kaposvárt éles helyzetben még nem láttuk, hazai pályán az utóbbi években nem sokan jártak hozzájuk nyerni, úgyhogy itt is esélyesek.

KTE-Duna Aszfalt (1-0) - Pécsi VSK-VEOLIA (0-1)
2017.10.06., péntek, 18:00

A Kecskemét bekezdett az első körben, hiszen tükörsimán nyertek Zalaegerszegen, a Pécs pedig nehéz feladatot kapott, a Szolnokot fogadta, és végül ki is kaptak Csirke Ferencék. A hazaiaknál nagyjából minden bejött, amire a legjobb forgatókönyv alapján lehetett számítani - az összeszokottság miatt a korábbi évek védekezése megmaradt, míg támadásban Dramicanin, Wittmann és Thompson is hoztak egy "kis" pluszt, a csapatépítésben jóval hátrébb járó ZTE ellen ez bőven elég is volt. A PVSK is átalakult a nyáron a zalaegerszegiekhez hasonlóan, ráadásul ezúttal Forray Gáborék hazai közönségük előtt játszhatnak - az előző fordulóban látottak alapján elég erősen nekik áll a zászló jelen helyzetben.

DEAC (0-1) - Atomerőmű SE (1-0)
2017.10.07., szombat, 17:00

A DEAC az első körben is hazai pályán játszott, a Szedeák ellen egy félidőn keresztül jól tartották magukat, aztán a harmadik negyed végén, illetve a negyedik felvonás elején végleg leszakadtak ellenfelükről. Az ASE ezzel szemben nagyon bekezdett a Falco ellen, egészen kiválóan védekeztek az előzetesen esélyesebbnek tartott szombathelyiekkel szemben, és magabiztosan gyűrték le Szrecsko Szekulovicsékat. Az egészen tiszta sor, hogy ha Teo Cizmicék megközelítik a Falco ellen látott teljesítményüket, arra nincs válasza a jelenlegi DEAC-nak, amelyben Farkas Attila és Bognár Kristóf sem játszottak sérülés miatt, és most sem lesznek bevethetőek. A kérdés az, hogy idegenben is képes-e megközelíteni a szombaton látott produkciót a Paks, mert ha igen, akkor nem kétséges, hogy nyerni fognak. A hazaiaknak csinálniuk kell, amit tudnak, aztán hátha egy gyengébb napot fog ki ellenfelük, de alapvetően az ASE favoritnak számít ezúttal még saját pályájától távol is - mélyebb, minőségibb az állománya is, ráadásul egy komoly teljesítményből érkeznek.

Egis Körmend (1-0) - MAFC (1-0)
2017.10.07., szombat, 18:00

Ezt a meccset országos 1-esnek vehetnénk, hiszen a Körmend abszolút más körülmények között dolgozhat, ég és föld a két állomány mélysége között a különbség, ráadásul az eddigi meccsek alapján a vasiak nemcsak hosszú kerettel rendelkeznek, de jó külföldieket is igazoltak, míg a MAFC-nak a bennmaradás elérése a célja idén is. A fővárosiak azonban Sopronban meglepetést tudtak okozni, méghozzá nem is akármekkorát, hiszen győzni tudtak Váradi Kornélék otthonában. Azt is hozzá kell tenni, hogy a Sopron nem a Körmend (ebben az idényben sem), a hazaiak még a MAFC előző ellenfelénél is jobbak, és Gasper Potocnik dolgát meg is könnyítheti a budapesti csapat meglepő sikere, mert így talán kisebb az esélye annak, hogy játékosai belealszanak a mérkőzésbe - ennek elkerülése lesz a Körmend legnagyobb feladata, hiszen a MAFC a közelmúltban nyert már náluk úgy, hogy hasonlóan nagy favoritok voltak a vendéglátók akkor is.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (0-1) - Alba Fehérvár (0-0)
2017.10.07., szombat, 18:00

Ez lesz a forduló rangadója, de elég sok az ismeretlen tényező. A Falco az első körben kikapott Pakson, az Alba pedig pályára sem lépett a BL-selejtezője miatt. A vendégeknél rengeteg a sérült, a két légiós magasember, Horton és Macon mellett Simpson és Lóránt sem játszottak a legutóbbi találkozón. Akármennyire mély is Dzunics Braniszlavék kerete alapvetően, négy ember, köztük a vezér kiesését azért nagyon megérzik - ennek ellenére a Pinar Karsiyaka otthonában a 38. perc elején még továbbjutásra álltak, és ez figyelmeztető jel lehet Szekulovicsék számára, mert azzal, hogy Lóránt kiesett, a fehérváriak még nem vesztették el a tartásukat. A Falcónál a védekezést kell rendbe szedni, mert az ASE ellen is gyengén teljesítettek hátul, majd tegnap a Balkan otthonában is 95 pontot kaptak, és bár 35-36 percig egészen kiválóan játszottak, az utolsó négy percre szétestek - igaz, így is nyertek, ráadásul idegenben, ami a továbbjutás szempontjából több mint biztató. A hazai pálya és az Alba sérültjei miatt a Falco esélyesebb, de ezen a mérkőzésen egyértelmű favoritokról nem igazán lehet beszélni.

Szolnoki Olaj KK (1-0) - Sopron KC (0-1)
2017.10.07., szombat, 18:00

A Szolnok egyelőre nagyon menetel az új idényben, hiszen ugyan kikaptak 9 ponttal Törökországban a Trabzonsportól, de egyrészt azt a meccset is a sírból hozták vissza, tovább is jutottak vele a FIBA Europe Cupban, ahol tegnap megint 23 ponttal győztek, a Pécs ellen pedig egy magabiztos teljesítménnyel nyitották a bajnokságot. A Sopron ezzel szemben odahaza kikapott a MAFC-tól, ez pedig egy teljesen más szintű megmérettetés lesz Váradi Kornélék számára. Úgy tűnik, hogy jelentősen előrébb tart az Olaj a csapatépítésben, mint nyugati ellenfelük, az állomány is a hazaiak felé billenti a mérleg nyelvét, úgyhogy komoly meglepetés lenne, ha az SKC győzni tudna a Tiszaligetben - erre alapozhatnak is Dénes Gáborék, mert amíg a MAFC-ot kötelező lett volna megverniük, itt most egy szoros mérkőzés is számukra lenne hízelgő.

Naturtex-SZTE-Szedeák (1-0) - Zalakerámia ZTE KK (0-1)
2017.10.08., vasárnap, 18:00

A Falco-Alba mellett talán erre a találkozóra a legnehezebb tippelni. A Szedeák nyert Debrecenben, de az első félidőben mutatott teljesítményük azért távol állt a meggyőzőtől, a ZTE viszont egy egészen egyoldalú mérkőzésen kapott ki hazai pályán a KTE-től. Alapvetően a zalaegerszegieket erősebbnek gondolhattuk a szezon előtt, az állományuk egyértelműen mélyebb is, de amit a múlt hétvégén mutattak, azzal most sem lesz sok keresnivalójuk, még ha a Szedeák nem is biztos, hogy tud úgy játszani, ahogy a Kecskemét tette. A hazaiaknál továbbra is kérdés, hogy Fortune mennyiben tudja majd átvenni Lilov szerepét és teljesítményét, de hazai pályán annyira jók voltak tavaly (10-3 az alapszakaszban, 3-1 a középszakaszban), hogy jelen pillanatban valamivel esélyesebbnek tűnnek. Az óriási kérdés ezen a találkozón, hogy Bencze Tamás mit tudott alakítani saját csapatán az elmúlt egy hétben, mert az valószínűsíthető, hogy egy jobb ZTE-t láthatunk majd - a kérdés az, hogy mennyivel.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus