Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 20. forduló

Hétvégén a magyar férfi NBI/A 2015/16-os alapszakaszának 20. fordulóját rendezik - a mérkőzések beharangozóit olvashatjátok.

A Naturtex-SZTE-Szedeák - Zalakerámia ZTE KK összecsapást már a kupahétvége előtt lejátszották, Bencze Tamásék idegenben is győzni tudtak 65-76-ra.

PVSK-PANNONPOWER (7-12) - TLI-Alba Fehérvár (13-6)
2016.02.26., péntek, 18:30

A Pécs egy egészen produktív kupahétvégén van túl, hiszen a Falcót elég simán kiejtették a negyeddöntőben, majd egy Szolnok elleni vereség után nagyon jól tartották magukat a Sopron ellen is, nagy hátrányból álltak fel és esélyük volt a bronzra. Az Alba már az első napon kiesett az Olaj ellen, viszont új légióst igazoltak a palánk alá, úgyhogy tovább erősödött keretük. A Pécs vasárnap még játszott, míg a vendégeknek 2 nappal több idejük volt pihenni, készülni - ez főleg azért fontos, mert egyébként sem volt a legjobb erőállapotban Csirke Ferenc együttese az ezt megelőző hetekben, Dzunics Braniszlavék pedig át szoktak rohanni mindenkin, aki nem tudja őket megállítani. A Pécs Fehérváron nagyon jól megoldotta ezt az ősszel 35 percen keresztül, hasonlóan fegyelmezett játék és 1-2 extra szükséges számukra a győzelemhez most - Fehérváron Walker 31 pontja kevés lett, a végére elfogytak, Halász Ákosnak is ezen az összecsapáson szakadt el az Achillese. A Pécs otthon 5-4, az Alba idegenben ugyanilyen mérleggel rendelkezik, de azért a vendégek esélyesebbek.

MARSO Nyíregyháza (4-15) - Egis Körmend (12-7)
2016.02.27., szombat, 16:30

A kupagyőztes Nyíregyházára látogat. Nagyjából semmi nem szól a hazaiak mellett, hiszen vasárnap négyhosszabbításos mérkőzést játszottak a MAFC vendégeként, így még csak pihentebbek sem lehetnek, hiába nem voltak érdekeltek a kupában. A Körmend ugyanezen a napon megverte a Szolnokot a kupadöntőben, három nap alatt háromszor fordították meg a mérkőzésüket a második félidőben, úgyhogy mentálisan is a topon lehetnek. Ha nem bízzák el előre magukat, akkor semmi problémájuk nem lehet a keleti végeken, állományuk sokkal erősebb, mint Sitku Ernőék kerete, hiába érkezett a hazaiakhoz új magasember.

Atomerőmű SE (15-4) - KTE-Duna Aszfalt (8-11)
2016.02.27., szombat, 18:00

Országos egyes ez a találkozó, még ha nem is lehet tudni pontosan, hogy akkor most mi is a helyzet Chris Dunn-nal. Fomin megérkezett, már együtt is edz a paksiakkal, akiknek így a kerete azért továbbra is masszív, Dunn ide vagy oda, ráadásul az ASE eddig idén 10-0 saját pályáján. A Kecskemét ezzel szemben 2-8 idegenben, legutóbb saját pályájuktól távol a sereghajtó Jászberény otthonában is elhasaltak, és így hiába hoznak egyre jobb eredményeket hazai parketten (ebben a naptári évben már a Falco, a Körmend és a Sopron skalpja is megvan nekik), idegenben továbbra sem esélyesek kis túlzással egyik találkozójukon sem. A Paks kikapott Kecskeméten ősszel, a visszavágás vágya is fűtheti őket, úgyhogy alapvetően nem lehet kérdés, melyik együttesé lesz a győzelem.

Falco-Trend Optika KC Szombathely (10-9) - MAFC (5-14)
2016.02.27., szombat, 18:00

Ez az a mérkőzés, amelyről nem nagyon lehet mit mondani. A Falco fogta magát és a kupahétvége után lecserélte a teljes légióskontingensét Ryan Wrightot kivéve - távozott Rakics, Rundles, Butorac, Csomagics és Hallik is, érkezett az itthon jól ismert Jermaine Thomas, Bradford Burgess és Marcus Relphorde is. A játékukról ennek megfelelően semmit nem tudni, teljesen mindegy, milyen formát mutattak az utóbbi hetekben vagy hónapokban, mert ez csak nevében lesz ugyanaz a Falco, egyébként szinte egyáltalán nem. A fővárosiaktól legnagyobb erősségük, Sihota távozott, az óriási vérveszteség szerintem a MAFC számára, úgyhogy náluk visszaesés várható eredményekben és szerintem játékban is - Sihota ponterőssége és sokoldalúsága komoly előny volt a többiek számára is. Semmit nem lehet mondani a meccsről, a légiósok száma miatt esélyesebb a Falco, de merőben más lesz mindkét együttes, mint eddig.

Szolnoki Olaj KK (14-5) - Kaposvári KK (10-9)
2016.02.27., szombat, 18:00

A Szolnoknál edzőváltás történt ma, Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány irányítja a kétszeres címvédőt, ennek pedig nem tudni, milyen hatása lesz két nap alatt, vagy hogy egyáltalán lesz-e hatása ilyen rövidtávon - általában összekapják magukat a játékosok egy trénercsere után, de az Olaj mentálisan annyira padlón volt az utóbbi napokban, hogy onnan nem lesz egyszerű visszajönni. A vendégek kihagyták a kupahétvégét, így gyakorlatilag két hétig pihenhettek, készülhettek - előbbi fontos lehetett Fodor Mártonék miatt, főleg úgy, hogy az Olaj nemcsak végigjátszotta a péntek-szombat-vasárnapot, de szerdán is pályára léptek, merőben más terhelést kaptak, mint Kmézics Zoránék. A KKK borzasztóan jó formába került az utóbbi hetekben, több mint egy hónapban, úgyhogy Ivkovics érkezése ide vagy oda, könnyű meccsre nem számíthat az Olaj. Valamivel hosszabb a hazaiak kerete, de sokkal egységesebbnek tűnik a Somogy megyei alakulat, jó mérkőzésre lehet számítani.

Sopron KC (12-7) - JP-TOP COP Jászberény (3-16)
2016.02.27., szombat, 19:00

A Sopron harmadik helyen végzett a kupában, érmet nyertek Sabáli Balázsék, úgyhogy nem távoztak üres kézzel, ráadásul a későbbi győztes Körmendtől is alig kaptak ki - Perry 3.9 másodperccel a vége előtt szerzett duplája miatt nem lett hosszabbítás az elődöntőjük. A Jászberénybe megérkezett Miljan Rakics is a mai napon, ettől függetlenül az SKC kerete sokkal komplettebb, és hiába lendült jó formába a vendég alakulat az utóbbi hetekben és hiába kaptak ki Rujákék kétszer is a bajnokságban, egyértelműen a hazai gárda az esélyesebb - sokkal jobb állományú együttes a soproni.

 

Foto, Slide - szekesfehervar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus