Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 21. forduló (2)

Szerdán és csütörtökön lejátsszák a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 21. fordulójából elmaradt két mérkőzést - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Naturtex-SZTE-Szedeák (10-14, 10.) - Alba Fehérvár (16-8, 4.)
2018.03.28., szerda, 18:00

Kifejezetten jó meccsre van kilátás Szegeden. A hazaiak a Kaposvár elleni kisiklást a Falco kiütésével azonnal javították is, és bent is vannak hivatalosan is a középházban. Az Alba most már hetek (legalább a kupahétvége) óta árnyéka önmagának legfőképpen védekezésben - a támadójátékkal korábban is akadtak gondjaik a székesfehérváriaknak, most viszont maximum nagyon rövid időszakokra tudják előhúzni azt a védekezést, amivel a szezon első felében a mérkőzéseiket megnyerték hazai és nemzetközi szinten is. Legutóbb a Körmendtől kapott ki Dzunics Braniszlav együttese, és nemcsak eredményekben, hanem játékban is megrekedt a társaság. Nagy kérdés, hogy most elő tudnak-e húzni valamit a régiből, mert anélkül a most már gyakorlatilag teljes "fegyverzettel" felálló Szedeák otthonában borzasztóan nehezen fognak nyerni - Andjelko Mandicsék jelentősen jobb játékerőt képviselnek, mint azt a 10. helyük mutatja. Mindkét gárda számára van tétje a találkozónak, hiszen a mérleget viszik tovább a csapatok a középszakaszra is, így nem mindegy, milyen mutatóval jutnak be a közép-, illetve a felsőházba.

Pécsi VSK-VEOLIA (12-12, 8.) - Egis Körmend (18-6, 2.)
2018.03.29., csütörtök, 18:00

A Pécs hullámzása folytatódik, de most épp jó passzban vannak Csirke Ferencék, hiszen a DEAC elleni hazai vereség óta nyertek Zalaegerszegen, és borzasztóan könnyedén verték a Sopront. Ellenfelük az a Körmend lesz, amely az egy ASE elleni botlását leszámítva kifejezetten jó formát mutat a válogatott szünet óta, és továbbra is második a tabellán a Szolnok mögött. Az állományok alapján a vendégek felé billen a mérleg, és jól is játszanak az elmúlt időszakban Ferencz Csabáék, úgyhogy nem csak az állományra építve lehet őket esélyesként tekinteni, de azt sem árt nem elfelejteni, hogy a másik vasi nagyágyú, a Falco már elvérzett idén Pécsen, amikor dupla hosszabbítás után győztek Durhamék. Most is favoritnak tűnik a Körmend, de ha a vendéglátó a jobbik arcát mutatja, szoros csata lehet ebből a találkozóból.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus