Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 21. forduló

Szerdán a magyar férfi NBI/A 2015/16-os alapszakaszának 21. fordulóját rendezik - a mérkőzések beharangozóit olvashatjátok

 

Egis Körmend (13-7) - Zalakerámia ZTE KK (15-5)
2016.03.02., szerda, 18:00

A játéknap legnagyobb rangadóját rendezik Körmenden, ahova az ősi rivális ZTE látogat. A hazaiak másfél hete nyertek magyar kupát, míg a vendégek 15-5-tel borzasztóan jól teljesítenek eddig a bajnokságban, messze a várakozásokon felül. Teo Cizmicék a kupában és Nyíregyházán is elég nagy hátrányból fordítottak többször is - ez most valószínűleg nem nagyon fog azért beleférni, jóval jobban kell kezdeniük a meccset a hazaiaknak, mint tették ezt az utóbbi időben. Kulcskérdés lehet, hogy Cole Dickerson tudja-e vállalni a játékot, ő a Nyíregy elleni összecsapást kihagyta, de a nagyon egységes ZTE ellen szüksége lenne a piros-feketéknek rá is. Bencze Tamásék ugyan nem számítottak eddig a leghosszabb állományú együttesnek (és akkor még finoman fogalmaztunk), de Dickerson térdproblémái és esetleges hiányzása mellett az is fordulópont lehet ebből a szempontból, hogy Balmazovics bemutatkozhat náluk, így tehát újra négy légióssal állhatnak fel. A hangulat garantált a ZTE jó szereplése, illetve amiatt is, hogy a Körmend először játszik majd hazai parketten a kupagyőzelem óta - jósolni egyébként sem nagyon lehetne egy ilyen derbire, a két gárda erejét látva ez pedig ezúttal különösen igaz.

Kaposvári KK (10-10) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (11-9)
2016.03.02., szerda, 18:00

Középházi rangadó is lesz ebben a hétközi fordulóban, hiszen a 8. helyezett fogadja a hetediket. A Falcónál még mindig nem nagyon lehet semmit sem mondani, egyetlen mérkőzést játszott együtt az új keret, amely egyébként is nagyjából egy hete készülhet közösen, túlságosan egységes gárdáról nem beszélhetünk - ellenben a bemutatkozás alkalmával legalább Marcus Relphorde villant, kérdés, hogy az erősebb ellenfél ellen is menni fog-e ez neki. A Kaposvár alapvetően sokkal esélyesebb lenne még egy elég nagy szolnoki zakó tudatában is, de az Olaj ellen nem játszott Marko Spica, és ha ezt a találkozót is kénytelen lesz kihagyni a center, az nagyban boríthatja a papírformát. Nélküle sem lehet leírni a Somogy megyei együttest, főleg hazai pályán, de meccsbefolyásoló lehet a játéka. Mivel emellett a Szombathely játékát is elég nagy homály fedi egyelőre, így erre a meccsre sem lehet nagyon mit mondani előzetesen. 

KTE-Duna Aszfalt (8-12) - MARSO Nyíregyháza (4-16)
2016.03.02., szerda, 18:00

Kötelező feladat előtt áll a Kecskemét, amely a naptári évben egészen masszív játékot nyújt már, legutóbb idegenben is tartották magukat az ASE ellen, otthon pedig az eredményeket is szállítják - 6-3-as mutatójuk van saját pályájukon, legutóbbi három meccsüket pedig a Falco, a Körmend és a Sopron ellen hozták. A Nyíregyháza ezzel szemben nem nagyon tudott elmozdulni az utolsó helyek egyikéről - a Szedeák legyőzését leszámítva mindenki ellen kikaptak az utóbbi időben, a Körmend ellen ráadásul +24-ről, a MAFC vendégeként pedig négyszeri hosszabbítás után. Lelkileg sem lehetett egyszerű feldolgozni ezt a legutóbbi két vereséget a vendégeknek, a KTE Kecskeméten jóval nagyobb ellenfeleket is legyőzött már, úgyhogy egyértelműen hazainak tűnik a mérkőzés.

PVSK-PANNONPOWER (7-13) - Szolnoki Olaj KK (15-5)
2016.03.02., szerda, 18:00

A két gárda másfél hete, a kupa elődöntőjében összecsapott már egymással, és akkor is simán nyert a Szolnok. Azóta azért történt egy-két változás, hiszen az Olaj vezetőedzője már Sztojan Ivkovics, de a Kaposvár ellen úgy tűnt, ezzel visszább nem lépett a címvédő, sőt. A Pécsnél Anthony Nelson ugyanúgy nem játszott a hétvégi, Alba elleni bajnokin, ahogy a Szolnok elleni kupaelődöntőben sem - ha nem jött még rendbe teljesen a bokája, akkor jó eséllyel ezt a találkozót is ki fogja hagyni. Csirke Ferencék nagyot küzdöttek a székesfehérváriak ellen, és Nelson távollétében is majdnem sikerült nekik a bravúr - az Alba a Top6 alatti csapatokat eddig rendre kiütéssel intézte el, Pécsett viszont Spurlock triplája kellett a legvégén ahhoz, hogy ne kapjanak ki. Leírni nem szabad a hazaiakat, idén több nagycsapatot is elég komolyan megszorongattak már, a meglepetés mindig bennük van, de az is igaz, hogy az eddigi két Szolnok elleni mérkőzésük sima zakóval végződött, most is jóval esélyesebb papíron az Olaj.

TLI-Alba Fehérvár (14-6) - Sopron KC (13-7)
2016.03.02., szerda, 18:30

A forduló másik rangadója lesz ez a Körmend-ZTE mellett. Ahogy azt már az előbb írtuk, az Alba nagyon megszenvedett Pécsett a sikerért, Spurlock nagy triplája kellett a meccs legvégén a győzelemhez, de szoros végjátékot nyertek, ez pedig nagyon nem ártott már Dzunics Braniszlav együttesének. A Sopron simán hozta a Jászberény elleni bajnokit, az egy kisebb bemelegítésnek jó volt a mostani "előadás" előtt. Mindkét gárda masszív és bő állománnyal rendelkezik, úgyhogy papíron nagyjából hasonló erők küzdelme lesz ez. Mindkét csapat előszeretettel épít a triplákra, így természetesen kulcskérdés lesz, hogy ezekből ki mennyit tud majd értékesíteni, ahogy a palánk alatti csata is - ha az Alba felvállalja a fizikális játékot, Pearson vezetésével komoly károkat okozhat minden ellenfélnek, viszont Taylorral meggyűlhet a baja a hazaiaknak pattanózásban (is). Ősszel egyetlen ponttal, Chery dudaszós kosarával győzött az Alba Sopronban, nagyjából hasonlóan szoros mérkőzés várható majd most is.

JP-TOP COP Jászberény (3-17) - Atomerõmû SE (16-4)
2016.03.02., szerda, 19:00

A Kecskeméthez hasonlóan a Paks is kötelező feladat előtt áll, hiszen a ligautolsó Jászberényhez látogatnak majd. A KTE ellen az eddig halványabb Robinson is felpörgött, úgy tűnt, élvezi az új helyzetet, lehetőségeinek megnövekedett számát. A hazaiaknál Rakics visszatért, de egyelőre nem volt túl meggyőző. A Sherman-Dramicsanyin párosra támaszkodhatna leginkább a Jászberény (az utóbbi hetek játéka alapján), de a Tóth Ádám, Watkins, Eilingsfeld, Fomin négyes ellen nem nagyon hiszem, hogy komoly eséllyel vehetik fel a harcot. A hazaiak akkor okozhatnak most meglepetést, ha a külső soruk mindhárom idegenlégiósa megembereli magát - nemcsak a pontszerzés, hanem a társak kiszolgálása is fontos lenne -, de alapvetően az ASE veresége óriási meglepetés lenne, simán kell hozniuk ezt a mérkőzést.

MAFC (5-15) - Naturtex-SZTE-Szedeák (6-14)
2016.03.02., szerda, 19:00

A Falco mellett a MAFC a másik csapat, amelyről egyelőre nem nagyon lehet mit írni, úgyhogy itt sem nagyon lehet esélyt latolgatni. A három héttel ezelőtti fővárosi együttes jó eséllyel vette volna fel a harcot a Jereminov kiesése óta elég rendesen széteső, legutóbbi 5 meccsét elvesztő Szedeák ellen, amely ráadásul 1-9-re áll saját pályájától távol. Ám mint ismert, a csapat legjobbja, Sihota távozott a MAFC-tól, két új játékos pedig érkezett - hogy hogyan tudtak beilleszkedni, mi maradt az egykori Rashad Andersonból, azt pedig egyelőre csak találgatni lehet. A vendégek mindenesetre pocsék formában vannak, úgyhogy egy kicsit jobb nappal el lehet őket kapni, Garai Péterék pedig az új Gabányiban eddig nem okoztak csalódást senki ellen. Egyedül abból a szempontból áll egyértelműen jobban Nikola Lazics csapata, hogy régebb óta készülhet együtt a mostani keretük, de ezt érvényre kell juttatniuk holnap, ha nem akarnak még akár komoly bajba is kerülni a bajnokság végére.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus