Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 21. forduló

Kedden és szerdán lejátsszák a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 21. körét - a forduló beharangozóját olvashatjátok.

 

Vasas Budapest (4-16, 13.) - Alba Fehérvár (17-3, 1.)
2017.03.07., kedd, 18:00

A Vasas a hétvégén az ASE ellen szenvedett vereséget hazai környezetben, míg az Alba az akkor még harmadik helyen álló Kaposvárt darálta be Székesfehérváron. A két gárda állományának mélysége között elég komoly különbség van még akkor is, ha a hazaiak kezdőötöse egészen jó teljesítményre képes Wright leigazolása óta. Dzunics Braniszlavéknak nyilván oda kell figyelniük, hogy ne vegyék rögtön félvállról a mérkőzést, de óriási meglepetés lenne, ha az önbizalomtól duzzadó, láthatóan megint egyre jobb formába kerülő listavezető vereséget szenvedne a Sport11-ben.

Atomerőmű SE (6-14, 12.) - Szolnoki Olaj KK (13-7, 4.)
2017.03.08., szerda, 18:00

Alapvetően itt is hasonló lenne a forgatókönyv, hiszen egy alsóházi együttes fogad egy bajnokesélyest, az ASE azonban valamivel masszívabb a Vasasnál, a Szolnok pedig nincs olyan formában, mint az Alba, szorosabb mérkőzésre van kilátás. A vendégeknél mindenképpen előny, hogy a szerda-szombat ritmust már megszokták az előző években és idén is, míg a hazaiak egyrészt lényegében hét játékost használtak a Vasas ellen, másrészt a legutóbbi ilyen sűrű menetrend is "kikezdte" a játékukat - igaz, akkor sérülések is hátráltatták őket, elvileg ezzel most nincs gond. Az ASE felszívhatja magát, Battle és Tiby biztos pontnak tűnnek, ráadásul Gilbert mellé Will is egyre többször tud felnőni - ha kintről elkapják megint a fonalat, lehetnek gondjai a Szolnoknak. Az Olajnál Vojvoda 37 percet volt kénytelen játszani legutóbb, az sem biztos, hogy egészséges lesz hosszútávon - ettől függetlenül természetesen Kmézics Zoránék a favoritok.

Egis Körmend (14-6, 2.) - Sopron KC (10-11, 8.)
2017.03.08., szerda, 18:00

A Sopronnak voltak biztató teljesítményei, legutóbb pedig megverték a kupabronzérmes Szedeákot, de ahhoz a Körmendhez kell látogatniuk, amely egyrészt az új külföldiek miatt új impulzusokat kapott (lehet próbálgatni, pihentetni is a légiósokat, Kromah-val kaptak egy új mindenest), másrészt sorozatban négy győzelemnél jár, harmadrészt pedig hazai pályán 9-0 a mérlege ebben az idényben. A vasiak azért a MAFC elleni produkciójukat nem teszik ki az ablakba, főleg védekezésben voltak lyukasak, a 2-2-kkel Dragan Alekszics csapata is okozhat nekik gondokat majd. Saját közönsége előtt azonban annyira magabiztos Gasper Potocnik alakulata (és alapvetően azért jobb játékosállománnyal is rendelkeznek), hogy a Körmend egyértelműen esélyesebb a soproniaknál.

Kaposvári KK (13-7, 5.) - Zalakerámia ZTE KK (12-8, 6.)
2017.03.08., szerda, 18:00

A somogyiak szombaton az Alba otthonában kaptak ki, de ezt páran még elmondhatják (majd) magukról (egyelőre a Körmenden kívül mindenki), míg a ZTE pontot tett a gyengébb sorozatára, legyőzték a Kecskemét gárdáját hazai pályán. Kifejezetten jó meccs lehet ebből, mivel nagyjából hasonló erők küzdelmét hozhatja. A vendégek játékosállománya talán egy fokkal mélyebb, de minőségre hasonló kerettel bírnak a felek, a Kaposvár azonban az Alba elleni vereség előtt 5 győzelmet gyűjtött be zsinórban a bajnokság folyamán, míg a ZTE a KTE elleni diadal előtt finoman szólva is bukdácsolt. Nagy kérdés, hogy fordított-e játékban, önbizalomban annyit a hétvégi forduló, hogy jelentős különbség legyen az elmúlt hetekben mutatott produkció és a mostani között, de a hazai pálya miatt a Kaposvár esélyesebb valamivel - Székesfehérváron ki lehet kapni, ettől valószínűleg nem törtek össze Fekete Ádámék.

KTE-Duna Aszfalt (8-12, 10.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (14-7, 3.)
2017.03.08., szerda, 18:00

A vendégek továbbra sem igazán ismerik a kiegyensúlyozottság fogalmát, de a Sopron elleni kiszenvedett győzelem után ez egy fokkal simább Pécs elleni diadalt ért hazai pályán. Most jön egy újabb idegenbeli megmérettetés - ezeken 2-7-re áll eddig a szombathelyi alakulat, csak a Vasast és még a téli szünet után rögtön a Sopront tudták legyőzni, de a kupában is kifejezetten gyengén muzsikáltak. Óriási kérdés lesz, hogy melyik arcukat mutatják most, mert alapvetően egyértelműen ők rendelkeznek erősebb állománnyal - ha hozzák magukat, nyerhetnek akár magabiztosan is, de az eddigi idegenbeli teljesítményüket látva erre nagyon kevés az esély. A Kecskemét ugyan 4 meccses vereségsorozatban van, de ebből három találkozót saját pályájuktól távol játszottak, többnyire Ivosev nélkül. A honosított erőcsatár legutóbb már visszatért, Forray Gáborék pedig teljes fegyverzetben az ilyen mérkőzéseket szinte kivétel nélkül behúzták hazai pályán, nem véletlenül állnak otthon 6-3-mal. Az nagyjából tudható, hogy a KTE-től mit várhatunk, de a Falco miatt tippelhetetlen ez a mérkőzés.

PVSK-PANNONPOWER (11-9, 7.) - MAFC (3-17, 14.)
2017.03.08., szerda, 18:00

A Pécs legutóbb egy félidő erejéig vezetett Szombathelyen, de a második 20 percben a Falco föléjük kerekedett, míg a MAFC a harmadik negyed után is jobban állt a Körmendnél hazai környezetben, de végül ők is kikaptak. Duvnjak kiválóan debütált a fővárosiaknál, akiken teher ezúttal sem lesz - ez a vasiak ellen bejött, mégha a végén nem is lett meg az eredménye, ez lehet most is az előnyük. A Pécsnek veszélyes mérkőzés lehet ez, hiszen az utolsó helyezettet fogadják majd, ami elvileg kötelező, de még akkor sem vehetik félvállról a meccset, ha a MAFC pályáján egy nagyon sima találkozót nyertek meg ősszel. Csirke Ferencék erősebb csapatot alkotnak és kiegyensúlyozottabbak, ők az esélyesebbek természetesen - ha kintről elkapja a fonalat a vendég gárda, lehetnek gondjaik, de az első egymás elleni meccse láthattuk, hogy ha nem sülnek a fővárosi triplák, akkor a Pécs szervezettebb játékot képes játszani még akkor is, ha ebben sokat lépett előre az újévben Garay Péter csapata.

JP Auto - JKSE (7-13, 11.) - Naturtex-SZTE-Szedeák (9-11, 9.)
2017.03.08., szerda, 19:00

A hazaiak a Tiszaligetben kaptak ki, és Bojics nélkül egészen jól tartották magukat a címvédő ellen, igaz, főleg az első félidőben. A Szedeák pocsék produkciót nyújtott szombaton Sopronban, 54 pontig jutottak mindössze Lilovék, ami tőlük borzasztóan kevés. Nagy kérdés, hogy a Szedeáktól ez csak egy egyszeri kisiklás volt vagy hasonlót láthatunk tőlük Jászberényben is, mert nekik egyértelműen a támadójáték volt eddig az erősségük - az azért erősen kétséges, hogy egyszerre mond majd megint csődöt Lilov, Sulovics és Csirics is. A hazaiknál Bojics játéka fontos lenne, ő nagyon hiányozhat Sulovics ellen a festékben. A Jászberény sincs rossz formában (főleg Saddler megérkezése és beépítése óta), és a Szedeáktól is jó teljesítményeket láthattunk a soproni kirándulása előtt (főleg a kupában), úgyhogy szoros meccsre van kilátás. Könnyen döntő lehet a hazai pálya, Nikola Lazicsék idegenben egyelőre csak 2 meccset tudtak megnyerni 10 fellépésükből.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus