Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 23. forduló

Ma este lejátsszák a magyar férfi A-csoport alapszakaszának időrendben utolsó, 23. fordulóját - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Atomerőmű SE (13-12, 8.) - JP Auto - JKSE (8-17, 11.)
2018.04.04., szerda, 18:00

Újabb ASE-meccs, újabb megjósolhatatlan mérkőzés. A hazaiak legutóbb a Kaposvár otthonában szenvedtek vereséget, így megint hátrébb csúsztak a tabellán, de ők az egyetlenek, akik még kiüthetik a felsőházból a jelenleg ötödik Kecskemétet - ehhez a KTE-nek és a ZTE-nek ki kellene kapnia, nekik és a Pécsnek pedig nyerni kellene, így a KTE-Pécs-Paks hármas holtversenyben 3-1-gyel végeznének a minitabella első helyén és összességében az ötödik pozícióban. A Jászberény azonban nem lesz egyszerű ellenfél az elmúlt hetek alapján - az is igaz, hogy a vendégek két vereségből érkeznek erre az összecsapásra, és legutóbb a MAFC otthonában kaptak ki, ahogy pár hete megtette ezt az ASE is. Annál mindenképpen több kell a jászberényi külső sortól, amit Budapesten mutattak, és nagy kérdés lesz, hogy Lucsicsék mennyire tudják megfékezni a palánkok alatt (főleg pattanózásban) Eilingsfeld Jánost - ezeken a pontokon el is dőlhetne a találkozó, de mivel megmondhatatlan, Teo Cizmic csapata éppen melyik arcát mutatja, így bármi előfordulhat.

Kaposvári KK (11-14, 9.) - Szolnoki Olaj KK (21-4, 1.)
2018.04.04., szerda, 18:00

A Kaposvár borzasztóan jól reagálta le azt, hogy Chris Dunn több hétre kiesett - eleinte még kikaptak a somogyiak első számú irányítójuk hiányában, de Szegeden kulcsmeccset nyertek, legutóbb pedig az ASE-t is két vállra fektették. A Szolnok 3 mérkőzésnyi előnnyel várja az alapszakasz utolsó fordulóját a két vasi alakulat előtt, és mivel viszik tovább a mérleget a csapatok a középszakaszra is, így természetesen szeretné legalább megtartani ezt a fórt Dragan Alekszics együttese. A két gárda céljai teljesen mások, az Olaj egyértelműen jobb és mélyebb állománnyal bír, nincs rossz formában sem (3 meccses győzelmi sorozattal érkezik Kaposvárra), de a hazaiakat Kaposváron sosem volt egyszerű legyűrni, most ők is önbizalommal telve érkezhetnek a találkozóra. Jó, szoros mérkőzés is lehet ebből, ettől függetlenül egyértelmű favorit a kupagyőztes Szolnok.

KTE-Duna Aszfalt (14-11, 5.) - Egis Körmend (18-7, 3.)
2018.04.04., szerda, 18:00

Mindkét gárda számára fontos találkozóról van szó, hiszen a Kecskemét egy vereséggel még kicsúszhat a felsőházból, a Körmendnek pedig az élmezőnnyel szemben kellene tartania hátrányát/előnyét. Forray Gábor együttese hullámzó teljesítménye mellett legutóbb legyőzte a megint egyre veszélyesebb DEAC-ot, és az ötödik hely megszerzésével bőven sikeres alapszakaszt tudhatna maga mögött - nem mellesleg a felsőházzal a PO-ot is biztosítanák Wittmann Krisztiánék, amit a középházba jutók közül ma este még senki nem mondhat majd el magáról. A Körmendnek a válogatott szünet után voltak kifejezetten jó mérkőzései Szolnokon vagy az Umana Reyer Venezia ellen, de az elmúlt két idegenbeli fellépésük nem nagyon sikerült, Pakson egy elég nagy verésbe szaladtak bele, és bár Pécsen meccset csináltak elég nagy hátrányból felállva, ott is kikaptak. A Körmend valamivel erősebb állományát a kecskeméti csarnok rögtön ellensúlyozhatja is - ez lesz a forduló rangadója, nagyjából hasonló esélyekkel vágnak neki a csapatok.

Naturtex-SZTE-Szedeák (10-15, 10.) - MAFC (6-19, 14.)
2018.04.04., szerda, 18:00

A Szedeáknál mindenki felépült, de az előző három meccsen nem volt egyszerű sorsolása annak ellenére sem, hogy mindhárom összecsapást hazai pályán játszotta - a Kaposvár, Falco, Alba trióból 1-2-t hozott, de a Kaposvár elleni rangadót elbukta Andjelko Mandics együttese, méghozzá nyerő helyzetből, ennek még az idény végén is kulcsszerepe lehet, a Falco kiütése után pedig legutóbb az Alba ellen nem volt esélye a szegedieknek. A MAFC hazai pályán már szállítja az eredményeket, és legutóbb Fehérváron sem szaladtak bele a fővárosiak a késbe annak ellenére sem, hogy reális esélyük nem volt nyerni - szépen megtalálták az "új" keret játékát. Alapvetően természetesen a Szedeák az esélyesebb, erősebbnek tűnik az állománya, hazai pályán is játszik - itt a kérdés az lesz, hogy Hotot mennyire tudja Boltics "lebontani", mert a montenegrói jó játéka nélkül a MAFC lehetőségei nagyon beszűkülnek, és ebben az esetben könnyebb meccs is lehet ebből a vendéglátó számára, a hazaiknak több fegyverük van. Ha azonban kicsit félvállról veszi a dolgot a Szedeák, csúnya pofonba is beleszaladhat, Garai Péterék ellen mostanában ez nem igazán fér bele.

DEAC (7-18, 12.) - Zalakerámia ZTE KK (13-12, 6.)
2018.04.04., szerda, 18:00

A DEAC az állománya feljavítása óta új erőre kapott, ennek ellenére két vereséggel érkezik a meccsre, a ZTE pedig két szoros mérkőzést játszott a Pécs és a Szolnok ellen, de szintén elvesztette mindkettőt. Mindkét gárda legnagyobb gondja az, hogy 40 percen keresztül nagyon ritkán tud egyenletes teljesítményt nyújtani, és a kalkulálható, teljesen természetes hullámzás helyett nagy gödröket tudnak ásni maguknak pár perc alatt, vagy nagy előnyöket tudnak leadni ugyanilyen gyorsan. A két gárda állománya között Lauderdale és Martinics érkezése után nincs túl nagy különbség, és szoros találkozóra van kilátás előzetesen, amit az fog eldönteni, hogy a két gárda közül melyik tudja előbb lezárni az előbb említett gyenge szakaszát, és tud érdemben reagálni, változtatni.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (18-7, 2.) - Pécsi VSK-VEOLIA (13-12, 7.)
2018.04.04., szerda, 18:00

A Falco legutóbb tükörsima vereséget szenvedett Szegeden, míg a Pécs a DEAC elleni zakót szépen ellensúlyozta az elmúlt három fordulóban, három győzelmet gyűjtött be ez idő alatt Csirke Ferenc gárdája, és kifejezetten jó meccseket is játszottak - nyertek Zalaegerszegen, megverték a Körmendet, a Sopront pedig nagyarányú zakóval küldték haza. Ettől függetlenül a szombathelyiek hazai pályán esélyesebbek, mint bárki ellen a bajnokságban - 12-0-lal állnak a hazai pontvadászatban saját pályájukon, az állományuk ugyanaz, mint eddig, a szegedi kisiklás ellenére nem változnak az esélyeik erre a találkozóra, de azt azért látni kell, hogy a Pécs mostanában az összeszedettebb formáját hozza, és ellenük nagyon kevés lesz az, amit legutóbb főleg védekezésben hozott Szrecsko Szekulovics alakulata. Az biztos, hogy motivációs gondjai nem lesznek a vendégeknek (a kiscsapatok elleni zakóknak ez vagy a túlzott önbizalom lehet az oka), de hogy a legjobbjuk elég lesz-e egy szombathelyi sikerhez, az nagy kérdés, meg az is, hogy ezt ki tudják-e hozni magukból - az Arena Savariában nem nagyon szokott kijönni a lépés senkinek.

Sopron KC (6-19, 13.) - Alba Fehérvár (17-8, 4.)
2018.04.04., szerda, 18:00

Ez tükörsima találkozónak tűnik elsőre. A Sopron az elmúlt hetekben a riválisai elleni derbiket behúzta, de a Falco elleni duplahosszabbítás óta nem nagyon volt meccsben a többi gárda ellen. Az Alba egészen a hétvégéig nagyon visszafogott teljesítményt produkált ahhoz képest, amit a szezon korábbi részében láttunk Dzunics Braniszlav csapatától, de Szegeden újra a régi védekezést húzták elő Kellerék, így pedig esélye sem volt a Szedeáknak. Ha megközelítőleg azt nyújta a Fehérvár, amit azon a találkozón, akkor hozni fogja ezt az összecsapást is, mert sokkal jobb kerete van, mint a vendéglátónak - a Sopron az esélytelenek nyugalmával léphet pályára, mert ha kikap, akkor is csak a papírforma teljesül.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus