Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 26. forduló

Holnap lejátsszák a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 26. fordulóját - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

Egis Körmend (17-6, 3.) - Alba Fehérvár (16-7, 4.)
2018.03.24., szombat, 18:00

A forduló rangadóján az elmúlt héten Pakson elvérző Körmend a válogatott szünet óta nagyon labilis Albát fogadja, amely legutóbb legyőzte azért a MAFC-ot. A két csapat négy alkalommal találkozott már egymással idén, mind a négyszer a székesfehérváriak diadalmaskodtak, de legutóbb a kupadöntőn futott össze a két gárda, amikor a sima első félidő után a Körmend a második félidőben visszamászott ellenfelére komoly mélységekből, és ki-ki mérkőzést játszott a címvédővel. A két gárda formája alapján ez is egy kétesélyes összecsapás, igaz, a vasiak Pakson nagyon gyengén kezdték a negyedeket, ezen egészen biztosan változtatniuk kell. Nehéz megtippelni, hogy mi várható, mert a fehérváriak nagyon messze vannak attól a formától, amit akkor mutattak, mikor háromszor is tükörsimán verték holnapi ellenfelüket - Körmenden jelenleg egy fokkal esélyesebbnek tűnik Gasper Potocnik alakulata.

Kaposvári KK (10-14, 9.) - Atomerőmű SE (13-11, 7.)
2018.03.24., szombat, 18:00

A Kaposvár és a Paks is fontos győzelmet aratott legutóbb - a hazaiak a Szedeák otthonában kulcsmeccset nyertek meg közvetlen riválisuk ellen, míg az ASE folytatta hullámzó sorozatát, a budapesti vereségét egy Körmend elleni sikerrel kompenzálta. Mivel Teo Cizmic együttese az egyik küzdő fél, így megint áll a tézis: megmondhatatlan, mi fog történni a mérkőzésen. A Kaposvárnál legutóbb elég volt Spica, Hendlein és Ivosev triója, illetve az, hogy Baki felnőtt melléjük - hátrányból fordítottak a végjátékban, úgy tűnik, fejben rendben van Fekete Ádám legénysége. Csak ugyanazt lehet elmondani a vendégekről, amit eddig: teljes mértékben megjósolhatatlan, mit fognak nyújtani, így persze természetesen a végeredmény is.

KTE-Duna Aszfalt (13-11, 6.) - DEAC (7-17, 12.)
2018.03.24., szombat, 18:00

A Kecskemét a Falco otthonában kapitulált a legutóbb, ami belefér, de játékban meg sem közelítettek az azt megelőző pár hetet. A DEAC ezzel szemben egyértelműen felfelé ívelő formát mutat, a Pécs idegenbeli legyőzése után a Szolnokot is megszorongatták, a negyedik negyed közepén még öt ponttal vezettek. A nagy kérdés az, hogy Armwood tud-e például játszani - nélküle sem nyújtott legutóbb rossz produkciót Berényi Sándor alakulata, Martinics pedig egyértelműen vezérré lépett elő az elmúlt találkozókon. A két gárda emlékezetes meccset vívott az odavágón is - azon a találkozón múlt, hogy melyik csapat jut a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe, és bár az utolsó 3 percre még 7 pontos DEAC-vezetéssel fordultak a felek, végül a Kecskemét örülhetett. Hasonlóan szoros csatára van most is kilátás - Forray Gáborék esélyesebbek, de az elmúlt fordulók játéka és eredményei alapján nem számíthatnak sima összecsapásra.

MAFC (5-19, 14.) - JP Auto - JKSE (8-16, 11.)
2018.03.24., szombat, 18:00

A MAFC egyáltalán nincs rossz formában, sőt... az ASE legyőzése után az Alba Fehérvár otthonában is jól tartotta magát Garai Péter legénysége - győzelmi esélye nem volt a fővárosi alakulatnak, viszont egyáltalán nem ütötték ki a budapestieket. A Jászberény kifejezetten felfelé ívelő formát mutatott, de egyik riválisa, a Sopron otthonában viszonylag simán kikapott a jászsági alakulat - most jön egy másik "alsóházi" rangadó, ahol megint nyernie kellene Rakicséknak. A vendégeknél a képlet nagyjából ugyanaz, ami az SKC ellen volt: ha győznek, még lenyomhatják a Szedeákot (bár az egymás elleni nem nekik a kedvez), de ha kikapnak, akkor matematikailag is biztossá válik, hogy a Jászberény az alsóházban folytatja a középszakaszban. Nagy csatára van kilátás, hiszen a MAFC két győzelemnyi különbségre csökkentheti lemaradását - hazai pályán talán esélyesebbek is, de bárki nyerhet ebben a párosításban (is).

Naturtex-SZTE-Szedeák (9-14, 10.) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (18-6, 2.)
2018.03.24., szombat, 18:00

A Szedeák legutóbb kikapott a Kaposvártól annak ellenére is, hogy Juhos Levente is visszatért, a Falco viszont tükörsimán verte a KTE-t. Az egyértelmű, hogy "laboratóriumi körülmények között" a vendégek jobb gárdát alkotnak, erősebb az állományuk, és azt is hozzá kell tenni, hogy a Szedeák környékén lévő gárdákat idegenben is verte Szrecsko Szekulovics legénysége - a Kaposvártól lefelé mindenkit. A vendéglátó azonban a Kaposvár elleni fiaskót leszámítva kifejezetten jól kosárlabdázott Boltics és Csirics visszatérése óta, ráadásul a somogyiak ellen is nyerő helyzetből buktak a végjátékban - előtte Körmenden ugyanezt tették. Mindig kérdőjeles, hogy a Szombathely idegenben a tudása hány százalékát hozza, főleg védekezésben, amiből tudnak gyorsan indulni, de miután legutóbb Perl játéka is újra a régi volt, így most is favoritnak számít a Falco.

Pécsi VSK-VEOLIA (11-12, 8.) - Sopron KC (6-18, 13.)
2018.03.24., szombat, 18:00

A Pécs kiszámíthatatlan gárda - előbb kikap a DEAC-tól, majd idegenben legyőzi a ZTE-t, így most sem nagyon tippelnénk előre, hogy melyik arcát mutatja Csirke Ferenc alakulata. A Sopron legutóbb fontos sikert aratott egyik közvetlen riválisával szemben, most pedig teher nélkül léphet pályára Sabáli Balázs legénysége - a középházba már nem juthatnak, és a Pécs otthonában nem ők számítanak az esélyesnek. Az nagyon érdekes kérdés lesz, hogy a mecsekaljai gárda hogyan tudja majd tartani a Henderson-Watkins duót, utóbbi a Jászberényt is szétszedte a palánk alatt. A túloldalon a külső sor triplamutatója lesz döntő, illetve hogy a Parker-El-Amin vagy a Durham-Brooks duó tud a másik fölé kerekedni. Hazai pályán esélyesebb a Pécs, de ezt nem mindig tudta realizálni a közelmúltban sem - parázs meccs is lehet ebből.

Szolnoki Olaj KK (20-4, 1.) - Zalakerámia ZTE KK (13-11, 5.)
2018.03.24., szombat, 18:00

A kör egyik rangadója is lehetne ez a mérkőzés, hiszen az első az ötödikkel találkozik, de a két gárda között játékerőben egyértelmű a fölény a vendéglátó javára. A Szolnok legutóbb nagyon megszendvedett a DEAC otthonában, de Perry vezetésével győzött, a ZTE viszont nem tud átlépni egy bizonyos szintet - vannak nagyon jó periódusaik a meccseken, de összességében nem tudják összerakni azt, hogy 40 percig a legjobbjukat nyújtsák, rendszeresen kiskülönbségű vereségeket szenvednek. Az nem kétséges, hogy papíron jelentősen jobb az idei Szolnok a zalaegerszegieknél, de megint a tűzzel játszhat Dragan Alekszics gárdája, ha csak annyi erőkifejtést tesz, mint Debrecenben - ez lehet a ZTE esélye, illetve hogy most teljesen felszabadultan játszhat a felsőházért zajló csata ellenére is, ezen a meccsen nem a vendégek számítanak az esélyesnek.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus