Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 3. forduló

Szombaton három mérkőzést rendeznek a magyar férfi A-csoport alapszakaszának harmadik fordulójából, illetve egy előrehozott összecsapást a hatodik körből - a meccsek beharangozóit olvashatjátok.

3. forduló

MAFC (0-2) - Alba Fehérvár (2-0)
2016.10.15., szombat, 17:30

A hazaiak két vereséggel, a fehérváriak két győzelemmel kezdték az idényt. A két állomány között jelentős a különbség papíron, és nemcsak a külföldiek aránya miatt (3-5), hanem azért is, mert az Albának a magyar magja is hosszabb, Dzunics Braniszlav egyelőre 11 embert forgat rendszeresen. A palánk alatt is főlényben vannak a vendégek, Poscicnak, Sihotának és Pápainak kell felvennie a versenyt Lóránttal, Kellerrel és Farr-ral, de igazán a wing posztokon, kettesben és hármasban van komoly differencia a két állomány között, hiszen az Edwards, Shepard, Markovics trió néz szembe majd a Misek, Lakits, Kovács Ádám hármassal, akik közül ráadásul Misek nem is volt eddig 100%-os. A fehérváriak két komoly csapatot győztek le, a MAFC két, a ZTE-nél és a Falcónál gyengébbnek tűnő gárdától kapott ki, úgyhogy a hazai pályával együtt is esélyesebb az Alba, hiába akadazott még a játékuk finoman szólva is.

Kaposvári KK (1-1) - JP Auto - JKSE (1-1)
2016.10.15., szombat, 18:00

Ez egy borzasztóan érdekes mérkőzés lehet, amely alapvetően a kaposváriak elmúlt években mutatott hazai szereplését nézve sima 1-es lenne, ráadásul azt a Sopront verték meg, amely kevesebb mint egy hétre rá, pár napja simán győzött Jászberényben. A vendéglátóknál azonban Wisseh és Fodor játéka is kérdéses, és ha ők nem léphetnek pályára, gyakorlatilag teljesen elfogynak hátvéd posztokon az eddig egyébként is vérszegény Durent leszámítva. Ha az említett kettős hiányzik, akkor gyakorlatilag Grebenárt és Pappot leszámítva csere nélkül kell lehozniuk a meccset, ami nem egyszerű feladat még rövidtávon sem. Az lehet a mázlijuk, hogy a Jászberény sem a magyar magjáról híres - egy fokkal hosszabbak lehetnek, de lényegében ők is egy ötösben, az öt külföldiben bízhatnak leginkább. Ha Fodor és Wisseh közül legalább az egyik játszik, akkor a somogyiak hazai pályáját is belekalkulálva szerintem behúzzák a sikert, ha viszont egyikük sem, akkor lehet ez egy nagyon kiélezett küzdelem.

Falco KC Szombathely (0-1) - Vasas Budapest (0-1)
2016.10.15., szombat, 18:00

Mindkét együttes 1-1 mérkőzésen van csak túl, mindketten kikaptak, de azért a Falco megmutatta, hogy komoly játékerőt képviselhetnek az idei szezonban, ha kicsit jobban összeszoknak, az Alba otthonában nagyrészt nekik állt a zászló, egészen a meccs végéig. A Vasas jól kezdett Kecskeméten, aztán a harmadik negyed megpecsételte a sorsukat, de ahogy azt várni lehetett, jól tartották magukat. Most egy komoly megmérettetés elé néznek, mivel a Falco három válogatottal és négy külföldivel ha nem is hosszabb, de masszívabb csapatnak tűnik jóval, ráadásul a szombathelyiek mindkét amerikai kisembere elég kreatív - ez Govens esetében nem meglepetés, de Medford is jól mutatkozott be a bajnokságban. Váradival nagyon komoly hármast alkotnak, ezt a triót nehezen fogja tudni kikapcsolni a Vasas egyszerre - a Falco támadójátékának megállításával lesznek gondjai másnak is, nemcsak a fővárosi együttesnek. Komoly meglepetés lenne, ha a vendégek nyerni tudnának az Arena Savariában.

6. forduló

Szolnoki Olaj KK (1-0) - Sopron KC (2-1)
2016.10.15., szombat, 18:00

A Sopron rendesen elkezdi a bajnokságot, tekintve hogy ez lesz a negyedik meccse, míg több olyan gárda is van, amely még a hétvége után is csak 1 lejátszott találkozóval fog állni. Az Olaj a nyitányon néha rozsdásnak tűnt, de összességében a tripla-duplázó Vojvoda vezetésével magabiztosan verte a Pécset. A Sopront jobb csapatnak tartom a mecsekaljai gárdánál, ráadásul ők már finoman szólva is játékban vannak a korán elkezdett szerda-szombat ritmusnak köszönhetően, viszont Dénes Gábor kiesésével rövidebb is a rotációjuk, a bajnok otthonában pedig vele együtt sem lennének esélyesek, Millsen például még nagyon látszik, hogy nem teljesen egészséges, illetve ha az is, nem rég kezdett el újra komolyabban edzeni. Az Olaj egyértelműen esélyesebbnek tűnik a vendégek két győzelme ellenére is.
 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus