Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 4. forduló

Péntek este megkezdődik a magyar férfi NBI/A 2015/16-os alapszakaszának negyedik fordulója - a mérkőzések beharangozóit olvashatjátok.

 

Falco-Trend Optika KC Szombathely (2-1) - Atomerõmû SE (3-0)
2015.10.16., péntek, 18:00

A forduló rangadóját rögtön megrendezik pénteken, az eddig otthon veretlen Falco ugyanis az Atomerőmű SE-t fogadja. A Paks 6 nappal korábban az Olajt három hosszabbítás után verte egy hatalmas meccsen - fizikailag nem hiszem, hogy problémáik vannak, lelkileg pedig nagyon feldobhatta őket a siker. Nagyon oda kell figyelniük azonban, szerintem még egy hasonló kezdés nem fog beleférni számukra, Szombathelyen pláne nem. A Falco alapvetően egy kicsit gyengébbnek tűnt eddig, viszont Rundles most fog náluk bemutatkozni, ez megboríthatja az erőviszonyokat, ráadásul egy erősebbnek gondolt ellenfelet már két vállra fektettek, a Sopront győzték le az előző körben, ez pedig intő jel lehet Schmidt Béla együttesének. A vendégek mélyebb merítéssel dolgoznak a külföldiek száma ellenére is, nem tökéletes, de elég jó formában vannak, úgyhogy papíron ők az esélyesek, a Falco azonban otthon képes arra, hogy elkapja őket, ha kicsit túl nagy lesz az elégedettség a Tolna megyeieknél a Szolnok legyőzését követően. 

Szolnoki Olaj KK (2-1) - MARSO Nyíregyháza (2-1)
2015.10.17., szombat, 16:00

Bár mindkét együttes 2-1-gyel áll, országos 1-esnek tűnik ez az összecsapás. Az Olaj két vereséget szenvedett el egymás után, mindkettő szoros volt ráadásul, de állománya egy (-két) kategóriával a vendégeké fölött van. A Nyíregyháza eddig az alaptervet hozta, hiszen az otthoni meccseiket megnyerték a MAFC és a Pécs ellen, idegenben azonban már a viharvert Kaposvár ellen is kikaptak, és szerintem itt sincsenek túl nagy győzelmi esélyeik. Bus Iván az előző találkozón hasznos volt, sokoldalú, Krsztanovics pedig eddig húzóember tudott lenni a győztes találkozókon, de még ha Szavics, Unruh és Miller is a legjobbját hozza, akkor is hosszabbnak és minőségibbnek tartom az Olaj padját. Kell is a Szolnoknak egy megnyert mérkőzés, hiszen jövő héten a Lietuvos rytast fogadják Báder Márton búcsúztatóján, oda kell egy kis sikerélmény a két szoros zakó után.

JP-TOP COP Jászberény (1-2) - Egis Körmend (3-0)
2015.10.17., szombat, 18:00

A két gárda között elég nagy a különbség az eddigiek alapján. Körmenden nem is lenne túl sok kérdés, hogy Ferencz Csabáéké lesz a siker, a Jászberény azonban az egyik vasi csapatot már elkapta otthonában. A Körmend erősebb a Falcónál, és bár a hazaiaknál van 2 ligaszinten is elit húzóember, a vendégek ebből a szempontból is jobban állnak. Csemege lehet Caffey és Perry párharca egyes poszton, ők eddig egyértelműen a (leg)jobb légiósok közé tartoznak a bajnokságban, és Dickersonnak sem lesz könnyű dolga Dramicsanyin őrzésével, viszont a vendégek 2-vel több külföldit foglalkoztatnak, eddig úgy tűnik, egyikőjükkel sem lőttek mellé, és egységesek is. Egyelőre nincs "szerda-szombat" ritmusban Teo Cizmic együttese, úgyhogy ha nem veszik félvállról az ütközetet, esélyesebbek a hazai pályán azért veszélyes Jászberény ellen.

Kaposvári KK (1-2) - MAFC (1-2)
2015.10.17., szombat, 18:00

Ez egy érdekes találkozó lesz a két együttes között. A MAFC idegenben verte a második körben a ZTE-t és az első körben is szépen helyt állt Nyíregyházán, de az Alba ledarálta a fővárosi együttest. A KKK ezzel szemben az első körben kapott súlyos zakót, és az előző fordulóban a Pantelics nélküli ZTE otthonából is végül 20 pontos vereséggel kellett távozniuk. A Kaposvár sok sérülttel rendelkezik, ráadásul csak három külföldit foglalkoztatnak, így a rotációjuk a legrövidebb jelenleg az egész mezőnyt tekintve. A MAFC itt előnyben lehet, de azt is hozzá kell tenni, hogy otthon a Somogy megyei alakulat erős, a kezdőötösük pedig úgy tűnik, hogy rendben van - amíg bírják erővel. Ha Stefan Timbus fiai kicsit szorossá tudják tenni az első 2-3 negyedet, szerintem reális győzelmi esélyeik lennének, mert erővel szinte bizonyosan jobban fogják bírni a végjátékot. A Kaposvárból viszont azt is könnyen kinézi az ember, hogy mintha mi sem történt volna Fodor Mártonnal és Grebenár Péterrel, megint győzni tudnak.

KTE-Duna Aszfalt (1-2) - TLI-Alba Fehérvár (1-2)
2015.10.17., szombat, 18:00

Két azonos mérleggel álló gárda, de ahogy a Szolnok - Nyíregyháza meccsen, úgy itt is elég nagy a differencia szerintem a keretek között, csak ezúttal a vendégek javára. Így, hogy Shawn Glover és Kenny Chery is játszhat már, Dzunics Braniszlav bő és minőségi kerettel dolgozhat, jelentősen hosszabb szerintem az Alba padjának "használható" része, mint a hazaiaké, ráadásul 1-gyel több külföldivel dolgozhatnak. A KTE eddig két hatalmas zakót is begyűjtött, igaz, egyetlen hazai meccsüket megnyerték, de úgy tűnik, hogy nincs bennük elég pont, támadásban borzasztóan szenvednek. Az Alba ellen pont a fehérváriak védekezésbeli hibáit lehetne kihasználni, de a Kecskemétnek szerintem nincs meg az a támadójátéka (jelenleg), amivel ezt ki lehetne használni - Djeraszimovics és Ivosev kevesek lesznek ketten egy közepes Karahodzsiccsal. Még idegenben is esélyesebbnek tartom az Albát.

PVSK-PANNONPOWER (0-3) - Zalakerámia ZTE KK (2-1)
2015.10.17., szombat, 18:00

A Pécs elég szorongatott helyzetben van, miután Nyíregyházán is kikapott legutóbb - nagyon nagy gödörbe nem kerülnének, fel lehet állni 0-4-ről is, és rájátszásba lehet jutni, de játékban előrébb kell lépniük belátható időn belül, mert eddig egy jó meccset még nem tudtak összerakni, legutóbb is az első negyed után kétszer 10 percig teljesen becsődöltek. A ZTE legutóbb hatalmasat küzdött, és a Kaposvár ellen javította a MAFC elleni otthoni vereséget, Pantelics nélkül is nyertek. Bár a szerb centerrel is van már győzelmük, szerintem elengedhetetlen lenne az ő játéka ahhoz, hogy idegenben is nyerni tudjanak, még ha a sereghajtó is lesz az ellenfelük. Négy igen jó légiósa és egy borzasztóan stabil Kerpel-Fronius Balásza van a zalaegerszegieknek, a hazaiak pedig abban reménykedhetnek, hogy több magyar játékost forgathatnak - a légiósok közötti teljesítményben az eddigiek alapján jelentős előnyben van a ZTE - és otthon játszhatnak. Szoros meccsre van kilátás, de Panteliccsel valamivel esélyesebbnek tartom a ZTE-t, nélküle pedig valamivel a PVSK-t.

Sopron KC (1-2) - Naturtex-SZTE-Szedeák (1-2)
2015.10.17., szombat, 18:00

A soproniak két nehéz idegenbeli meccsen vannak túl az utóbbi két fordulóban, és sem Szolnokon, sem Szombathelyen nem tudtak nyerni, úgyhogy két vereség után otthon mindenképp javítaniuk kellene. A Szedeák első két meccse ráment arra, hogy nem tudtak centert bevetni, mindkét találkozón elfáradtak, Watkins azonban pazarul mutatkozott be első mérkőzésén. Most azért nem Dukics, hanem Radulovics és Bavcic lesznek az ellenfelei, messze nem ugyanaz a kategória, úgyhogy megnézhetjük, ténylegesen mire lehet jó az amerikai center. A Jereminov - Laroche párharcon sok múlik, de talán még több Andrija Csiricsen. A szerb kiscsatár egyébként is a Szedeák egyik vezére és (talán) legjobb támadójátékosa, de most kellemetlen perceket okozhat az ellenfélnek négyes poszton Tóth Gergelynek és Bavcicnak is, az ő őrzése mindenképpen érdekes kérdés lesz. Ettől függetlenül az SKC az esélyesebb, erősebb az állománya, de ha Watkins hasonló teljesítményt tud nyújtani, mint a Jászberény ellen, Csirics pedig büntetni tudja támadóoldalon, hogy a négyesek papíron nem igazán arra valók a Sopronnál, hogy a triplavonalon védekezzenek, akkor ebből egy szoros meccs is lehet akár.

Foto, Slide - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus