Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 4. forduló

Ma este megrendezik a férfi A-csoport alapszakaszában az első forduló záró összecsapását, a Falco-ASE meccset, csütörtöktől keddig bezárólag pedig hat találkozót játszanak a negyedik fordulóból.

1. forduló

Falco KC Szombathely (1-1) - Atomerőmű SE (1-1)
2016.10.19., szerda, 18:30

Voltak felemás produkciók mindkét oldalon az első két mérkőzésen, hiszen a Falco a jó fehérvári bemutatkozása után egy félidőn keresztül csak szenvedett a Vasas ellen hazai pályán, a Paks pedig Watkins kiesése miatt küzdött talán a vártnál nagyobbat a MAFC ellenében, és egyébként is vannak problémák a légiósaikkal. A Watkins helyére szerződtetett Anthony Morse ma még biztosan nem játszik, így a palánk alatt hátrányban lehet a vendég gárda, de érdekes kérdés lesz, hogy Forte ellen mit talál ki a Szombathely, Pustahvar baja nagyon könnyedén meggyűlhet vele. A periméteren jobbnak tűnik a Falco, Medfordot és Govenst Kovács Ákosnak és Medve Máténak kellene minél jobban kordában tartani, ami nem tűnik egyszerű feladatnak, a padról beállva pedig Kovács Péter sanyargathatja Samenast - itt a vendégeknél Hilltől valami olyan kellene, amit nem láttunk még tőle Magyarországon. A szombathelyiek szerintem masszív esélyesek ezen a találkozón.
 

4. forduló

Zalakerámia ZTE KK (0-1) - Naturtex-SZTE-Szedeák (0-1)
2016.10.20., csütörtök, 19:00

A két csapat 1-1 mérkőzésen van túl eddig mindössze, utoljára 1.5-2 héttel ezelőtt játszottak, úgyhogy itt azért volt idő készülésre - már ami a vendégeket illeti, a hazaiknál ugyanis Mohácsi Máté és Kerpel-Fronius Balázs is ott volt a kínai 3X3 világbajnokságon. A kezdőcsapat játékát csiszolhatta Bencze Tamás, de kérdés, milyen minőségű edzéseket tudtak végezni két fontos rotációtagjuk nélkül. A Szedeák edzőmeccset is játszott, náluk ez a kéthetes szünet és a munka rengeteget érhet ebben a fordulóban. A két csapat tényleges erejéről azért nagyon keveset tudunk még, a ZTE például nem játszott rosszul az Alba ellen, de nagyon sok tiszta dobást elhibáztak - hogy ebben mennyi változás fog beállni, az kiderül holnap. Hazai pályán a ZTE esélyesebb, de a körülmények miatt ezúttal a Szedeák nem utazik esélytelenül Egerszegre.

PVSK-PANNONPOWER (0-1) - Kaposvári KK (2-1)
2016.10.21., péntek, 19:00

Ahogy a ZTE-nél, úgy a Pécsnél is voltak hiányzók a 3X3-as világbajnokság miatt, Bíró Olivér mellett Csirke Ferenc vezetőedző, így kérdés, hogy a majdnem kéthetes szünetben milyen munkát tudtak végezni a szakvezető távollétében. A Kaposvár folyamatosan játszotta a meccseket, jóval inkább játékban vannak, mint ellenfelük, ráadásul sem Fodor Mártonnak, sem Jaytornah Wissehnek nem kellett kihagynia a Jászberény elleni összecsapást, hiába voltak betegek/sérültek - teljes felállásban látogathat tehát a KKK Pécsre is. Lényegi különbség nem volt a felkészülési időben, hiszen a Kaposvár szombaton játszott utoljára, a 3X3 vb-nek is akkor lett vége - a vendégek idegenbeli játékát és eredményeit, valamint a hazaiak alapvetően masszív, egységes kosárlabdáját nézve nagyjából egyenlőek az esélyek annak ellenére is, hogy a Pécs egyáltalán nincs játékban ellenfeléhez képest.

Atomerőmű SE (1-1) - JP Auto - JKSE (1-2)
2016.10.22., szombat, 18:00

Az ASE gyorsan lejátssza második meccsét is a héten, de szombaton azért valamivel egyszerűbb feladat vár rájuk, mint a mai napon, hiszen a Jászberényt fogadják. Egyik gárda sem volt túl jó eddig védekezésben, és itt is bőven megszórhatják magukat a húzóemberek - Williamsre nem nagyon van embere a hazaiaknak, az általában Kovács-Medve-Samenas kezdővel kiálló paksiaknak nehéz dolguk lesz az ő megfékezésében, de ugyanez a túloldalon Forte, aki rengeteg gondot okozhat Stamenkovicsnak és Barkernek. Van azért kérdőjeles rész bőven a két csapatban. Barker szépen csendben hozza a statisztikáit, de Stamenkovics kicsit hullámzó volt, a hírek szerint volt egy kisebb problémája, Arringtontól pedig eddig nem sok jó játékot láttunk. A vendéglátónál Arringtonnál is gyengébb eddig Hill, Morse-ról semmit nem tudunk akkor sem, ha tud már játszani, Tiby pedig bemutatta valószínűleg a negatív és a pozitív végletet is esetében, mindezt két meccs alatt. Pakson azért a hazaiak esélyesebbek - ez is egy kötelező győzelem nekik, ahogy a MAFC elleni is az volt.

Sopron KC (2-2) - Alba Fehérvár (3-0)
2016.10.22., szombat, 18:00

A forduló egyik rangadóját Sopronban vívják majd, addig azonban még mindkét együttes játszik 1-1 FIBA Europe Cup mérkőzést ma este. A hazaiak elég komoly előnyben vannak azzal, hogy semmit nem kell utazniuk, hiszen ma is Sopronban játszanak, míg az Alba Portugáliából lesz kénytelen hazatérni a szombati, soproni kiruccanás előtt, ráadásul valamikor éjfélkor végeznek a saját meccsükkel. Ahogy az a fehérváriaknál mindenki ellen megemlíthető: hosszabb alapvetően az állományuk, ami rengeteg variációs lehetőséget ad Dzunics Braniszlav kezébe, ha valakinek nem menne a játék, a hazaiak viszont Szolnokon is helyt álltak már, egyre jobban összeszoknak, Mills is egyre jobb állapotban van, úgyhogy igazi rangadóra van kilátás. A körülményeket is figyelembe véve szerintem kiegyenlítettek az esélyek, a hazaiaknak egy fokkal nagyobb sansza van talán a győzelemre, tekintve hogy a 3-0 ellenére az Alba eddig játékban nem igazán meggyőző - ha ebben nem lépnek előre, akkor Sopronban már nem tudnak nyerni.

Szolnoki Olaj KK (2-0) - Falco KC Szombathely (1-1)
2016.10.22., szombat, 18:00

Ez lesz a forduló másik rangadója, a címvédőhöz látogat a Falco. A szombathelyiek játszanak egy mérkőzést ma, a Szolnok már megtette ezt tegnap Görögországban, úgyhogy egyik gárda sem lehet sokkal pihentebb a másiknál. Kulcskérdés lesz, hogy a védekezés vagy a támadás dominál majd a mérkőzésen - Sztojan Ivkovics csapatai általában jók hátul, de ebben az idényben azért még vannak problémáik, láthatóan vannak gondok az összeszokottsággal, márpedig a Medford, Govens, Váradi triót nem lesz egyszerű megfékezni. Meglepetés lenne, ha túl tudná dobni a Szolnok a Falcót, mert Vojvoda Dávidra azért rá lehet küldeni tavalyi csapattársát, Kovács Pétert, hogy szívja egy kicsit a vérét - az is igaz viszont, hogy Vojvoda hazai bajnokságban mutatott formája alapján ez kevés lesz ellene. Kinney kiesésével nagyon kevés kreatív embere maradt az Olajnak, Vojvoda és Popovics vezetésével azonban a Sopron ellen is diadalmaskodni tudott a Szolnok. Függően a szerdai eredménytől a Falco teljesen reális nyerési esélyekkel látogat a Tiszaligetbe, Kinney sérülése miatt mennyiségi hátrányban sincsenek, úgyhogy itt is jó mérkőzésre van kilátás.

Vasas Budapest (0-2) - MAFC (0-3)
2016.10.25., kedd, 16:00

Fővárosi rangadót rendeznek kedden a Sport11-ben - nem mostanában volt példa arra, hogy két budapesti együttes csapjon össze az élvonalban. A Vasas mindkét eddigi meccsén jobban kezdett ellenfelénél, viszont a második félidőkre talán kicsit elfogytak, most azonban hazai pályán játszhatnak, fennállásuk során először az A csoportban. A MAFC rutinosabb gárda, tavaly több játékosa is az első osztály egyik meglepetéscsapatában szerepelt már - a városi rivális elleni bizonyítás azért még nekik is új lesz. A vendégeknél Smith egyelőre nagyon rozsdásnak tűnik ahhoz képest, amit az előző idényben láttunk tőle (Taylorral szépen ellehetnek majd), Poscic és Sihota viszont már kezdik felvenni a ritmust. Előbbi Pacher elleni párharca lesz az egyik legnagyobb csata (a Vasas magasemberével menni kell a triplára is, ez Poscicnak azért nem biztos, hogy ízleni fog, cserébe a MAFC centere fizikálisabb), Sihota pedig nyerőember lehet, ahogy a túloldalon Thompson is - azt egyelőre nem nagyon látni, hogy őt ki fogja kordában tartani, ha megy neki a játék. Kiegyenlített csatára van kilátás, azt nem tudni, mennyire lesz tényleges hazai pálya a Sport11 a Vasasnak, úgyhogy egyenlő esélyekkel indulnak a felek.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus