Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 5. forduló

Ma este elkezdődik, szombaton és vasárnap pedig folytatódik és befejeződik a magyar férfi A-csoport alapszakaszának 5. fordulója - a meccsek beharangozóit olvashatjátok.

PVSK-PANNONPOWER (1-1) - KTE-Duna Aszfalt (1-0)
2016.10.27., csütörtök, 18:00

A ma esti mérkőzésen két "3X3-as csapat", a Pécs és a Kecskemét csap össze - az egyik oldalon Csirke Ferenc és Bíró Olivér, a másikon Tomiszlav Ivosev vett részt nemrég a 3X3 szakág kínai világbajnokságán. A hazaiak a "visszatérés" után kifejezetten tetszetős játékot mutattak, az első három negyedben teljesen szétszedték a Kapsovárt, úgy tűnt, semmilyen törést nem okozott a szünet számukra. A Kecskemétről nem mostanában hallhattunk utoljára, hiszen az első fordulóban játszottak a Vasassal, azóta egyetlen találkozót sem (csak felkészülési meccseket), úgyhogy nem nagyon lehet tudni, hol tartanak. Azért ők összeszokott gárdát alkotnak már évek óta, nagyobb ellenállásra, pláne sokkal jobb védekezésre számítha a Pécs, mint amit a KKK ellen tapasztalhattak, ettől függetlenül saját pályán a PVSK az esélyesebb. Ez ráadásul "kötelező" győzelem is számukra, hiszen az egyik riválisuk lehet a bajnokság folyamán a KTE, ellenük a hazai találkozót mindenképpen be kell húzni, fontos lehet a végelszámolásnál.

MAFC (0-4) - Szolnoki Olaj KK (3-0)
2016.10.29., szombat, 17:30

A sereghajtó MAFC-hoz látogat a listavezető és címvédő Szolnok, úgyhogy elég egyértelműek az esélyek. A vendégek tegnap hatalmas meccset nyertek a Sassari ellen a Bajnokok Ligájában, a MAFC pedig egy nappal korábban kikapott a Vasas vendégeként, sokkal tehát nem is pihentebb a fővárosi gárda. Hazai környezetben azért nem szabad őket leírni, de az látszik, hogy az idei együttes még nincs annyira együtt, mint a tavalyi, hiába tűnnek jó választásnak a légiósok. Az Olajból sokat kivehetett az olaszok elleni mérkőzés, viszont ettől függetlenül egyértelmű esélyesként utaznak Budapestre - a múlt héten a Falcót is megverték, igaz, az hazai környezetben sikerült, idegenben még csak az AEK ellen játszottak ebben a szezonban.

Egis Körmend (2-0) - Zalakerámia ZTE KK (1-1)
2016.10.29., szombat, 18:00

A kör rangadója ez a találkozó, amelyen a nemzetközi kupában is szereplő Körmendhez látogat a ZTE. Bár a vasiak is csak két mérkőzést játszottak a bajnokságban, azért terheltebbek, mint a vendégek, hiszen két hete már szerda-szombat ritmusban kell játszaniuk, most pedig Franciaországból kellett hazautazniuk erre a meccsre. Bencze Tamáséknál van mit rendbe tenni, hiszen az első meccsen is volt gondjuk a pontossággal, aztán a Szedeákot is nagy nehezen tudták legyűrni hazai parketten, most pedig idegenben kellene helyt állniuk. Összességében nézve a Körmend egyelőre jobb játékot mutat, mint a ZTE, ezt és a hazai pályát figyelembe véve a piros-feketék az esélyesek, de a zalaegerszegi gárda egy kicsit sötét ló is, mert annál, amit eddig mutattak, jóval több van bennük, és várhatóan jobbak is lesznek - kérdés, mikor.

JP Auto - JKSE (2-2) - Alba Fehérvár (3-1)
2016.10.29., szombat, 18:00

A Fehérvár tegnap sikeresen vívta meg a brüsszeliek elleni Europe Cup mérkőzését, kétmeccses vereség-sorozatát tehát maga mögött tudta Dzunics Braniszlav csapata, még ha nem is a legjobb játékkal. A Jászberény eddig egészen pozitívan kezdte az idényt, legutóbb a Paks otthonában sikerült nyerniük, ami - legyen bármilyen gyenge is most az ASE - elég jól jöhet még a végelszámolásnál nekik, játékuk pedig egyre kulturáltabb. Legutóbb már Arrington is jól játszott, ő volt a vezér a paksiak elleni sikerben. Ettől függetlenül azért nagy meglepetés lenne, ha tudnák tartani a lépést az Albával - az egyetlen esélyük az lehet, hogy a vendégek sérültjei közül nem épül fel senki erre a meccsre sem, mert egyébként óriási különbség van a két együttes mélysége között.

Kaposvári KK (2-2) - Atomerőmű SE (1-3)
2016.10.29., szombat, 18:00

A Kaposvár nagy zakót kapott Pécsen legutóbb, a Paks pedig eddig igen gyenge teljesítményt nyújt, őket a Falco ütötte ki, majd hazai pályán a Jászberénytől is vereséget szenvedtek. Nincs tehát túl nagy formában egyik gárda sem, de a somogyiakról tudjuk, hogy hazai közönség előtt általában sokkal jobban szerepelnek, úgyhogy egyértelmű esélyesei a találkozónak. Az állományban sincs nagy különbség, sőt, a hazaiak magyar magja papíron klasszisokkal jobb, mint a vendégeké, úgyhogy jelen állapotban meglepetés lenne, ha a Paks győzni tudna Kaposváron.

Naturtex-SZTE-Szedeák (0-2) - Falco KC Szombathely (2-2)
2016.10.30., vasárnap, 12:00

A Szedeák még nyeretlen, de a Körmenddel és Zalaegerszegen kellett játszania eddigi két meccsén, most sem lesz azonban sokkal könnyebb dolguk, hiszen a Falco látogat hozzájuk. A sárga-feketék egy hete, a Szolnok ellen három negyedig jól tartották magukat, aztán kicsit szétestek, előtte viszont két szép győzelmet arattak, Fehérváron pedig alig maradtak el a sikertől. Megint az a kérdés, hogy Turner sérült-e, sikerült-e felépülnie teljesen, illetve hogy a vendégektől hogyan teljesít a három kezdő periméterjátékos (Váradi, Govens, Medford), mert Pustahvar szépen él a kiosztásaikból, az említett három emberből pedig bárki tud nyerőember lenni elöl. A Szegednek nincs sok esélye arra, hogy túlságosan kordában tartsa őket, de Lilovék azért mutattak már életjeleket támadásban, nagy adok-kapokra lehet számítani. A Falco esélyesebb még idegenben is, bár Szrecsko Szekulovicséknak bizonyítaniuk kell most, hogy a nagyok elleni szorosabb meccseket győzelemmé tudják változtatni a mezőny hátsóbb részlege ellen.

Sopron KC (3-2) - Vasas Budapest (1-2)
2016.10.30., vasárnap, 19:00

A vendégek kedden megszerezték első élvonalbeli sikerüket, a "tűzkeresztségen" tehát túlestek, és valószínűleg nem akarnak itt megállni. Eddigi két idegenbeli fellépésükön főleg az első félidőben nyújtottak nagyon kulturált játékot, de az valószínűleg most sem lesz elég a győzelemre, ha nem tudják kitolni ezt a produkciót négy negyed erejéig. A Sopron kikapott ugyan a FIBA Europe Cupban a héten, ráadásul Antwerpenből kellett hazautazniuk először, ettől függetlenül a 8-9 fős rotációjuk minőségibb, mint a pasaréti együttesé. Érdekes csata várható Threatt és Taylor, valamint Lewis és Thompson között is, de Sabáli Balázsnak egy kategóriával jobb keret áll rendelkezésére, így komoly pofon lenne, ha kikapnának a Vasastól hazai környezetben.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus