Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 6. forduló

A hétvégén a magyar férfi NBI/A 2015/16-os alapszakaszának hatodik fordulóját rendezik - a mérkőzések beharangozóit olvashatjátok.

Egy mérkőzést már lejátszottak ebből a fordulóból, a Falco múlt kedden 78-64-re verte a ZTE-t.

Kaposvári KK (2-3) - PVSK-PANNONPOWER (2-3)
2015.10.30., péntek, 18:00

Érdekes és egyben eléggé megjósolhatatlan mérkőzésre van kilátás holnap este Somogy megyében. Úgy tűnt az előző két körben, hogy Csirke Ferencéknél kezd összeállni a játék - bár legutóbb a MAFC-ot győzték le, az előtte való körben pedig a bajnokság legkétarcúbb csapatát, a ZTE-t, ettől függetlenül az elképzelt játék megvalósításában sokat léptek előre. A Kaposvár ezzel szemben kezdi erősen megérezni a sok sérültet, két külföldi játékost el is küldtek, illetve hoztak helyettük újakat, úgyhogy elég komoly változások mentek végbe náluk. A hazaiaknál nem lehet félretenni, hogy mennyire kevesen vannak az aktív rotációban - ez fordulóról fordulóra egyre nagyobb gondokat fog nekik okozni, hiába van egy hetük két mérkőzés között -, azt sem szabad azonban elfelejteni, mennyire jól megy nekik vendéglátóként. A Pécs jobb formában van és bővebb rotációval is dolgoznak a Mecsekaljaiak - még akkor is, Budimir valószínűleg nem léphet pályára most sem -, úgyhogy szerintem eléggé kétesélyes a találkozó, nehéz megmondani például, hogy a KKK melyik arcát fogjuk látni.

JP-TOP COP Jászberény (1-4) - TLI-Alba Fehérvár (3-2)
2015.10.30., péntek, 18:00

Az Alba a kezdeti bukdácsolás után 3 magabiztos, nagyon sima győzelmet aratott, és bár Glover távozott tőlük, szerintem még három légióssal is kategória-különbség van a két állomány között a javukra. A Jászberény a Kaposvárhoz hasonlóan hazai környezetben sokkal veszélyesebb csapat, mint idegenben, hiszen egyetlen győzelmük a Falco ellen is vendéglátóként született, legutóbb pedig a Körmendet is óriási csatára késztették - a hibátlan listavezető csak a második félidőben tudott ellenük fordítani, nagy hátrányból, úgyhogy könnyű kirándulás biztosan nem vár a fehérváriakra. Nagyon érdekes csata lesz Rasztko Dramicsanyin és Tristan Spurlock ütközete, (talán) a bajnokság két legjobb erőcsatára találkozik, ahol Spurlock most azzal is ellenfele fölé kerekedhet, ha limitálja Dramicsanyin támadójátékát, nem feltétlenül kell 20-30 pontokat dobálnia. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei együttes problémája pont az, hogy Caffey és Dramicsanyin mellett nem igazán van húzóemberük, az Alba sokkal több lábon áll, így eddigi hazai teljesítmény ide vagy oda, ezúttal is masszív underdogok lesznek Forrayék, meglepetés lenne a győzelmük.

Atomerőmű SE (4-1) - Egis Körmend (5-0)
2015.10.31., szombat, 18:00

A forduló rangadóját Pakson rendezik majd, ahol azért két nem éppen a legjobb formában lévő alakulat találkozik majd egymással. A Paksnál a Szolnok legyőzése óta szinte csak probléma van, hiszen a Falco ellen idegenben nagy zakót kaptak, a Szedeákot hazai pályán alig tudták megverni, Szabó Zsoltot pedig tegnap küldték el, finoman szólva sincs minden rendben tehát Schmidt Béla alakulatánál. A Körmend a kisebb-nagyobb sérüléseket, betegségeket, illetve a kettős terhelést is kezdi megérezni - a Szedeák ellen még csak nagy hátrányból, a Sopron ellen viszont a sírból hozták vissza a bajnokijukat, a nemzetközi kupában pedig két vereséggel rajtoltak, legutóbb Belgiumban hatalmas pofonba szaladtak bele. Kedden játszottak, úgyhogy biztos nem a legfrissebbek, ám az ASE játékban azért jelentősen elmarad a várakozásoktól eddig. A két, kisebb hullámvölgybe kerülő topcsapat meccséből sok minden kisülhet, szoros találkozótól kezdve valamelyik, a problémáit rövid idő alatt jobban megoldó gárda nagyarányú sikeréig.

Sopron KC (2-3) - KTE-Duna Aszfalt (2-3)
2015.10.31., szombat, 18:00

Két ugyanolyan mérleggel, de szerintem elég különböző játékerővel bíró gárda csap majd össze a Hűség Városában. A Sopronnak eddig nem sok szerencséje volt a sorsolással, hiszen idegenben kellett fellépniük a Szolnok, a Falco és a Körmend ellen is, ezzel a három vereséggel állnak 2-3-mal - legutóbb Körmenden csak saját maguknak köszönhették, hogy a rendes játékidő végén nem tudták behúzni a sikert, miután addig pazarul játszottak. A KTE ezzel szemben két otthoni győzelmet könyvelhetett el eddig, de a Sopron szintű csapatoktól rendre hatalmas zakókat kaptak idegenben. A hazaiaknak nagyon kellene a siker, mert hiába játszottak nehéz ellenfelekkel, kicsit sok vereséget gyűjtöttek be így a szezon elején, ami nem biztos, hogy jó hatással van a csapaton belüli hangulatra. Kedden játszottak Belgiumban - ott is jól tartották magukat sokáig, de a negyedik negyed elején bemutatott rövidzárlat sokba került nekik. Nem ők a pihentebbek, de az állományuk szerintem jóval jobb, mint a vendégeké, akik az 5!!! nappal több pihenőjükön kívül szerintem nem sok mindenben bízhatnak.

Szolnoki Olaj KK (3-2) - MAFC (1-4)
2015.10.31., szombat, 18:00

Itt most nem nagyon van mese az Olaj számára, hiszen pocsék formában van az együttes, edzőt is váltottak, Dragan Alekszics lemondott, és visszatért a kispadra Pór Péter, a MAFC ellen pedig muszáj megkezdeniük a felfelé vezető utat - nemcsak eredményben, hanem mutatott játékban is. A fővárosiak Zalaegerszegen óriási meglepetést okoztak, ezt leszámítva azonban nem nagyon tudtak még csak ellenfelük közelében sem maradni - a Nyíregyháza elleni első fordulós meccset leszámítva -, így náluk is volt egy edzőváltás, Stefan Timbus is távozott Dragan Alekszicshez hasonlóan. Nem nagyon kell szerintem ragozni, hogy a Szolnok játékosállománya jelentősen jobb, nagy a nyomás is rajtuk az előző hetek eredménytelensége miatt, úgyhogy ez számukra egy kötelező nagyarányú győzelem kell, hogy legyen.

Naturtex-SZTE-Szedeák (1-4) - MARSO Nyíregyháza (2-3)
2015.10.31., szombat, 18:00

Mindkét gárda számára fontos találkozó jön. A hazaiak Watkins érkezése óta más játékerőt képviselnek, megszerezték első győzelmüket a 3. fordulóban, majd Sopronban és Pakson kaptak ki - ezek vállalható vereségek, de a legutóbbi meccset Jereminov hagyta ki, az ő játéka pedig kulcs a Szedeák számára. A Nyíregyháza a KKK és a Jászberény mellett a harmadik olyan csapat, amely otthon eddig kategóriákkal többet mutatott, mint idegenben, az eddigi "vendégségben" mutatott produkciójuk most is kevés lesz valószínűleg az üdvösséghez. A hazaiak padját valamivel hosszabbnak tartom, Szegeden pedig szerintem egyértelműen esélyesebb lenne alapvetően a Szedeák látva a két csapat otthon és idegenben mutatott játékát, Jereminovon azonban sok múlik - amennyiben nem játszik, reális esély mutatkozik Sitku Ernőék előtt a siker begyűjtésére, amennyiben azonban pályára tud lépni a szerb játékmester, komoly meglepetés lenne a nyíregyházi siker.
 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus