Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 6. forduló

Tegnap elkezdődött, pénteken és szombaton pedig folytatódik a magyar férfi A-csoport alapszakaszában a hatodik forduló - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.

 

Hajdu Péter tippjei ezen a linken olvashatók! 

Naturtex-SZTE-Szedeák (2-3) - Sopron KC (1-3)
2017.10.27., péntek, 18:00

Egyik csapat sincs túl nagy formában, hiszen a Sopron eddig négy meccsből hármat bukott, a Szedeák pedig az előző három mérkőzésén nem tudott nyerni. A hazaikat sérülések is hátráltatták, most nagy kérdés, hogy ki tudja vállalni a játékot és milyen állapotban teszi meg mindezt. A vendégeknél a KTE elleni idegenbeli sikert követően óriási hullámzások voltak hazai pályán a Kaposvár ellen, pocsék és fantasztikus negyedeket, 5 perceket produkáltak egymás után - nyilván ezt kell kiegyenesítenie Váradi Kornélnak, mert ezek hosszútávon biztosan nem vezetnek eredményre, de legutóbb Zagorac hiányzása sem segítette őket. Erősen kétesélyes a mérkőzés, hiszen az SKC egy nagyjából Szedeák szintű csapat ellen tudott már nyerni idegenben nem is olyan régen, de a hazai pálya miatt alapvetően Andjelko Mandicséknak állna a zászló - amennyiben ki tudnak állni teljes kerettel.

Alba Fehérvár (1-3) - Szolnoki Olaj KK (4-0)
2017.10.27., péntek, 18:30

A kör legnagyobb rangadója lenne ez, ha az Alba nem lenne olyan állapotban, amilyenben. A címvédő a Pinar Karsiyaka elleni BL-visszavágó óta gödörben van, amit egyrészt a sok sérült, másrészt a pályára lépők gyengébb, illetve a nagyobb feladatkörhöz képest nem elég teljesítménye okozott. Legutóbb kikaptak a FIBA Europe Cupban is a történelmi pécsi fiaskót követően, a nemzetközi porondon is nagyon nehéz helyzetbe kerültek, viszont legalább a küzdéssel nem volt gond a részükről, Hill pedig néha már villantott valamit a korábban látottakból. A Szolnok a Falco ellen játszott még tegnap, kikaptak, de sokkal jobb állapotban vannak összességében. Alapvetően abszolút a vendégek lennének a favoritok, amibe talán csak két dolog szólhat bele. Egyrészt az, ha Lóránt Péter visszatér ezen a találkozón, ez ugyanis elképzelhető a korábbi hírek szerint (elvileg most már játékra kész állapotban van), és ezzel a hierarchiában mindenki a helyére kerülhetne hazai oldalon. Másrészt a Szolnok szerdai, szombathelyi mérkőzése, hiszen Dragan Alekszicséknek azért utazniuk kell, és a szerda-péntek az még heti két mérkőzésnél sem megszokott ritmus itthon - az Alba egy nappal többet pihenhetett, ráadásul ők otthon játszottak a hét közben is. Ezektől függetlenül azért papíron a Szolnok az esélyesebb, akkora szakadék volt a két gárda elmúlt heti teljesítményei között.

DEAC (3-2) - Egis Körmend (3-1)
2017.10.28., szombat, 18:00

Kifejezetten jó mérkőzés kerekedhet ebből is, hiszen a DEAC négy jó légióst szerződtetett, ennek és az alájuk dolgozó magyar magnak köszönhetően öt forduló után 3-2-vel állnak, ami jóval több mint dicséretes egy újonctól. A Körmendnek természetesen jóval mélyebb kerete van, mások a céljai is, több másik sorozatban is szerepel a gárda, úgyhogy esélyesként léphet parkettre, főleg úgy, hogy kedden nem nagyon kellett megszakadniuk a Basic-Fit Brussels ellen, nyugodtan alakíthatta Gasper Potocnik a játékidőket. A vendégeknél Wright nem játszott a belgák ellen, de annyira nem tűnt ki a hiányzása, a hazaiaknál azonban Dallas Lauderdale az előző összecsapáson megsérült - az óriási érvágás lenne, ha ő kiesne, mert vele együtt akár nagy küzdelemre is kényszerítheti vasi ellenfelét a DEAC, nélküle viszont jelentősen csökkennek az esélyeik.

Atomerőmű SE (3-2) - KTE-Duna Aszfalt (2-2)
2017.10.28., szombat, 18:00

Mindkét gárdától láttunk már mindent ebben a szezonban, de mindkét együttes felfelé ívelő formát mutat. Az ASE a DEAC elleni második fordulós fiaskó után összeszedte magát, és Szolnokon is úgy kaptak ki, hogy az első pár percnyi kihagyás után még tudtak egalizálni idegenben, a bajnokság egyik legnagyobb esélyesének otthonában. A Kecskemét a ZTE elleni nagy belépő után kétszer is zakózott hazai környezetben, harmadjára aztán legyőzték a Szedeákot egy pontszegény találkozón, de ott is van még munka, ahogy természetesen Teo Cizmicéknél is. Kulcskérdés lesz, hogy Forray Gáborék mennyire tudják megfékezni a Hinds-Allen hátvédpárost, mert ha nem vagy csak kevésbé, nagyon kevés esélyük marad a győzelemre, akármit mutatnak támadóoldalon. A palánk alatti csata is érdekes lesz, hiszen Eilingsfeld például a teljes más típusú Dramicaninnal kerül majd szembe, míg Onyumeni elbirkózhat Karahodziccsal. A vendégekben megvan a potenciál, hogy nyerjenek akár Pakson is (amennyiben a korábbi védekezést össze tudják rakni az elmúlt hetekben látottnál jobb támadójátékkal), de a Szedeák elleni siker ellenére az ASE-nál látványosabb a játékbeli előrelépés, hazai pályán most ők az esélyesebbek.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-2) - Kaposvári KK (4-0)
2017.10.28., szombat, 18:00

Kifejezetten nagy rangadó lesz ez, hiszen a hazai pályán a 2015/16-os idény kezdetétől fogva mindössze egy mérkőzést veszítő Falco az egyik listavezetőt, a Kaposvárt fogadja, amely egyelőre még hibátlan mérleggel bír. A recept a szokásos a szombathelyieknél. A két kulcskérdés az, hogy a Govens vezette hátvédsor hogyan tudja leosztani a szerepeket, és hogyan tudják kiszolgálni a többieket, mondjuk Boriszovot és Zsigeranovicsot, míg a másik kulcs az, hogy a palánk alatti csatából hogyan jönnek ki. Utóbbi esetében fontos lehet, hogy Spica például nem a Tuoyo-féle atletikus magasember, Zsigeranovicsnak ezen a mérkőzésen is lehet komoly szerepe - ahogy például Körmenden nem volt, a Szolnok ellen viszont igen -, viszont Boriszovéknak borzasztóan nehéz dolguk lesz, mert Hendlein kiváló pattanózó, Ivosevre pedig ki kell találniuk valamit - leginkább azt, hogy ki védekezzen rajta, aki meg is tudja állítani, és a pattanózásban is felveszi vele a versenyt fizikálisan. Alapvetően hosszabb lenne a Falco kerete, viszont a Szolnok ellen csípősérülést szenvedett Norfleet, Perl pedig a mérkőzés előtti napon kapott egy ütést - ezek is befolyásoló tényezők lehetnek akár, ahogy természetesen az is, hogy a Falco játszott hét közben, míg a Kaposvár nem,  és ez főleg akkor lehet gond a hazaiaknak, ha végül nem mindenki tud pályára lépni. Ettől függetlenül Szrecsko Szekulovicsék vágnak neki a mérkőzésnek favoritként.

A ZTE-MAFC mérkőzést tegnap játszották, erről ezen a linken olvashattatok már, a Pécs-JKSE összecsapásra pedig november 30-án kerül sor.

Foto, Slide - Kosársport MKOSZ hivatalos facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus