Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 7. forduló

Ma és holnap lejátsszák a magyar férfi A-csoport alapszakaszának hetedik fordulóját - a találkozók felvezetőit olvashatjátok.


Kálmán László tippjeit ezen a linken olvashatjátok!


Naturtex-SZTE-Szedeák (3-3) - Atomerőmű SE (3-3)
2017.11.03., péntek, 20:15

Ez a játéknap legkiszámíthatatlanabb összecsapása. A hazaiak egyelőre sokkal-sokkal kiegyensúlyozottabbak - hiába volt már egy hárommeccses vereségsorozatuk, nagy zakókba még a sérüléseik és hiányzóik ellenére, valamint a Szolnok ellen sem futottak bele. A vendégeknél lényegében hétről-hétre változik a helyzet - voltak egészen kiváló meccseik, de a Tiszaligetben is több mint biztató játékot játszottak, a DEAC otthonában viszont egyszer már nagyon csúnyán megégtek, és legutóbb, a KTE ellen sem volt semmi esélyük, az első negyedben elbukták az összecsapást saját közönségük előtt. Teo Cizmic el is mondta, hogy fiatal csapatuk van, az ilyen még benne van, éppen ezért tippelhetetlen a mérkőzés. A Paksnál van egy új játékos, akit a hét közben igazoltak, ő nyilván hozhat új színt a játékba, kérdés, mekkora befolyással lesz így első saját csapatára. Ha az ASE a jobbik arcát mutatja, Hinds és Allen dominálni tudnak Bolticsék ellen, simán elképzelhető, hogy nyerni fognak Eilingsfeldék, de a Szedeák egyelőre stabilabb, összeszokottabb, rutinosabb játékosok is alkotják, így hazai pályán egy hajszállal, de talán ők az esélyesebbek.

Egis Körmend (4-1) - Zalakerámia ZTE KK (3-3)
2017.11.04., szombat, 18:00

A Körmend az egy kaposvári kisiklását leszámítva nagyon magabiztos - a hétközi meccsen, a Keravnos ellen nagy előnyt adtak le, de végül hosszabbításban nyerni tudtak. Kérdés, hogy ez fizikálisan mennyire viselte meg őket, mert a vasi piros-feketék dolgoznak a legmélyebb rotációval az egész mezőnyben, egyáltalán nem biztos, hogy kihatással lesz rájuk a szerdai túlóra. A ZTE 0-3 után három győzelemből érkezik erre a meccsre, de azért hozzá kell tenni, hogy a három sereghajtót verték, a gyenge formában lévő Albát, a MAFC-ot és a Jászberényt. Az igazi teszt most jön Bencze Tamásék számára, hogy mennyire tudtak kilábalni a gödörből - igaz, most a másik végletet kapják meg, hiszen a bajnokság egyik legjobb csapatának otthonában kell bizonyítaniuk. A vendégeknél erős kérdőjelek vannak még azért játékban - többen (Vaughn, Radic, Benke) egészen stabilan teljesítenek az utóbbi időben, Mohácsi és Horváth Ákos is hozzáteszik a magukét rendszeresen, de Jeffers és főleg Szabó Zsolt adott napi formája kérdéses. Utóbbi jó teljesítménye nélkül valószínűleg nem lesz esélye most a zalaegerszegieknek, de a Körmend tőle függetlenül is esélyesebb, ha tudja tartani az előző két hétben látott formáját, és a ZTE nem tud előhúzni hasonló védekezést, mint hét közben a ciprusi Keravnos.

Kaposvári KK (4-1) - DEAC (3-3)
2017.11.04., szombat, 18:00

A Kaposvár legutóbb vesztette el veretlenségét a Falco otthonában, de ott jó eséllyel fognak még mások is kikapni, most egy teljesen más kaliberű ellenfelet fogadhatnak hazai pályán, ráadásul Baki Gergely is visszatérhet, bővül tehát a rotációjuk. A DEAC nagyon jó eredményeket szállított eddig, de Dallas Lauderdale már nem a csapat játékosa, Bognár Kristóf még mindig nem térhet vissza, ez pedig a palánk alatt döntő tényező lehet - Armwoodnak és Farkas Attilának nagyon nehéz pillanatai lesznek várhatóan az Ivosev-Hendlein-Spica trióval szemben. Legutóbb arról beszélt Berényi Sándor, a hajdúságiak vezetőedzője, hogy akaratban volt hiány a Körmend elleni 40 pontos zakó alkalmával, ez pedig most sem fog beleférni, mert a kaposváriak palánk alatti triója könyörtelenül fogja ezt kihasználni - az már csak hab a tortán, hogy Dunn és Evans is tud nyerőember lenni a periméterről, úgyhogy Jonesnak és Lilovnak védekezésben sem nagyon szabad pihenni. A jelenlegi körülmények között a hazaiaknak áll egyértelműen a zászló - ez lehet a DEAC esélye, felszabadultan kosarazhatnak.

KTE-Duna Aszfalt (3-2) - Alba Fehérvár (1-4)
2017.11.04., szombat, 18:00

A kör egyik, ha nem a legérdekesebb összecsapása lehet ez, hiszen az eddig idegenben parádézó, hazai pályán viszont három szoros találkozót játszó, abból pedig kettőt elveszítő Kecskemét a szezont borzalmasan kezdő bajnokot fogadja. A hazaiak is kicsit olyanok még, mint a Paks - megtippelhetetlen, mikor fognak támadásban is megállíthatatlanok lenni, és mikor szenvednek, mindkettőre volt már nem egyszer példa az eltelt öt kör során. Az Alba kezd kilábalni a gödörből, a visszatérők közül a hét közben Chris Horton kifejezetten markáns teljesítményt nyújtott védekezésben, Kovács Ákos támadásban hozott jóval többet, mint eddig, így jobban is nézett ki az Alba, mint a Pinar Karsiyaka elleni oda-visszavágó óta bármikor. A vendégek is képesek jó védekezésre, ezt most már láttuk az előző két mérkőzésükön, de nagy kérdés, hogy támadásban mit fognak hozni a szintén a stabil "hátsó alakzatra" építő KTE ellen. Könnyen lehet, hogy Forray Gáborék negyedik hazai összecsapása is borzasztóan szoros lesz - bármelyik irányba eldőlhet a mérkőzés, de Dzunics Braniszlavék javulása ellenére talán még mindig a hazaiak esélyesebbek egy fokkal, igaz a képletet tovább bonyolítja, hogy Alhaji Mohammed visszatért Székesfehérvárra tegnap.

MAFC (1-5) - Pécsi VSK-VEOLIA (3-2)
2017.11.04., szombat, 18:00

A jó kezdés után a MAFC az előző négy mérkőzésen nem tudta megközelíteni az első két meccsen látott formáját, így zsinórban öt vereségnél járnak már, a Pécs viszont eddig kiegyensúlyozott, csak a Szolnoktól és Pakson kaptak ki, de nyertek már például Kecskeméten, és legyőzték a Szedeákot és az Albát is hazai környezetben. A vendégek jobb alapanyagból dolgozhatnak, ráadásul ők a múlt hét végén nem játszottak mérkőzést - valószínűleg a fővárosiak sincsenek leharcolt fizikai állapotban a heti egy mérkőzéstől, de Csirke Ferencék egy kicsit több időt készülhettek rájuk. A vendégek több meglepő húzással is éltek már a szezon során a KTE és az Alba ellen, itt azonban nem biztos, hogy szükségük lesz ilyesmire annak érdekében, hogy behúzzák a győzelmet - természetesen nem vehetik félvállról a meccset, de forma és keret alapján is egyértelműen ők az esélyesebbek.

Szolnoki Olaj KK (5-0) - JP Auto - JKSE (0-4)
2017.11.04., szombat, 18:00

Ez tűnik előzetesen a forduló legegyértelműbb találkozójának, hiszen a nyeretlen sereghajtó a veretlen listavezető otthonába látogat. A Szolnoknál is van némi hullámzás a játékban, de az eredményeket szállítja a szolnoki alakulat, a Novgorod ellen a hét közben ráadásul újfent tükösima sikert arattak, így bár jóval nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mint holnapi ellenfelük, ez azért olyan nagy befolyással nem lehet a meccsre. A túloldalon két amerikait elküldtek, egyet igazoltak, tehát még az eddigi összeszokottság sem lesz meg, és a két gárda állománya között minőségben és mélységben is szakadéknyi különbség van papíron. A Jászberény esélye az lehet, ha Dragan Alekszics játékosai előre elkönyvelik a sikert - ha nem, akkor magabiztos szolnoki győzelem várható.

Sopron KC (1-4) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (3-2)
2017.11.04., szombat, 19:00

A Sopron a Kecskemét idegenbeli legyőzése után két vereséget is elszenvedett, a Falco pedig az előző három találkozóját megnyerte, egyet a Szolnok ellen, kettőt pedig 100 pont fölött dobva. A Sopronnál volt is egy kis megbeszélés arról, mit szeretnének látni a továbbiakban, de ettől még a két gárda állománya között elég komoly különbség van idén (is). Mindig kérdés a szombathelyiek meccsein, hogy Ivan Zsigeranovics hogyan birkózik meg az ellenfél magasembereivel, de jelenleg annyival jobbnak tűnik a Falco külső sora, akár játszik Norfleet a derékbántalmai ellenére, akár nem, hogy a centerharctól függetlenül nagy bravúrra lenne szüksége Váradi Kornéléknek a sikerhez. Ennek a kulcsa egyértelműen a külső posztos emberek, illetve a 2-2-k levédése lesz számukra, mert túldobni egészen biztosan nem fogják a Falcót, szét kell tördelniük minél jobban a vendégek játékát. Emellett abban bízhatnak még, hogy Szrecsko Szekulovicsék egyrészt heti két összecsapást játszanak, másrészt a játékuk sokat romlik idegenben -  saját pályájától távol jelentősen gyengébben muzsikál az ezüstérmes egyelőre idén is. Ettől függetlenül Perlék a favoritok.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus