Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 8. forduló

A hétvégén játsszák a magyar férfi A-csoport alapszakaszában a 8. fordulót - a mérkőzések beharangozóit olvashatjátok.

MAFC (1-6) - PVSK-PANNONPOWER (3-2)
2016.11.18., péntek, 19:00

Ma este TV-s meccset játszik egymással a két gárda. A MAFC a Szolnok elleni győzelemből építkezhet, hazai pályán egyértelműen jobbak is voltak eddig, viszont nagyon hullámzó a teljesítményük, ebben a Pécs sokkal jobban áll jelenleg. A vendégeknél Antóni Csanád bokasérülés miatt hiányozni fog, ettől függetlenül eddig nagyon jól működött a rendszerük, a 3X3-as "leállás" óta mindössze Körmenden szenvedtek vereséget, ami belefér - igaz, a győzelmeiket hazai pályán szerezték, ez most szól majd mellettük. Ha a budapesti csapat a jobbik arcát mutatja, van esélyük Csirke Ferencék ellen, de esetükben ebben az idényben azt még a meccs napján sem lehet megmondani, mit fogunk tőlük látni, ezért érzésem szerint a PVSK valamivel esélyesebb.

Falco KC Szombathely (2-4) - KTE-Duna Aszfalt (1-3)
2016.11.19., szombat, 18:00

Két gyenge formában lévő együttes találkozik egymással, miután 3-3 vereségből érkeznek erre az összecsapásra. A Falcónál annyit meg kell említeni, hogy a három zakót idegenben kapták, Szolnokon, Szegeden és Pécsett, viszont az eleinte jónak tűnő csapatjáték most leegyszerűsödött Govensre és néha Medfordra - Pustahvar és Turner teljesen eltűntek az utóbbi meccseken. A KTE otthon is begyűjtött két zakót, úgyhogy ha lehet, még rosszabb passzban vannak, mint ellenfelük - Camphor sem volt megoldás, de Middleton sem tűnik annak az eddigiek alapján. A hazai pálya egyértelműen Szrecsko Szekulovicsék felé billenti el a mérleg nyelvét - nagyon nagy a baj Szombathelyen, ha az Arena Savariában is kikapnak a Kecskeméttől.

Szolnoki Olaj KK (4-2) - Atomerőmű SE (2-5)
2016.11.19., szombat, 18:00

Az Olaj az utóbbi két és fél hétben rengeteg pofont és zakót begyűjtött, a játék képe sem volt éppen bíztató a címvédőnél, és ezen még a jászberényi győzelmük sem változtat, itt azonban egyértelmű favoritok. Az ASE pocsékul kezdte az idényt, aztán Forte helyett leigazolták Gilbertet, akiről ítéletet mondani még korai lenne, annyi biztos csak, hogy sokkal jobb kezű kosaras, mint elődje. A vendégeknek lehetne esélye a palánk alatt, mert Wright jelenleg nagyon nem érzi a játékot, Tóth Ádám pedig ha játszik is, akkor is félig sérülten teszi, ahogy Boriszovnak is vannak gondjai. A Paks viszont szintén nem áll jól a magasembereknél Tibynek nagyjából egyedül kell majd felvennie a versenyt a szolnokiakkal, mert Morse nem sokat tett hozzá eddig az ASE eredményességéhez. A Szolnok egyértelmű esélyes az elmúlt időszak eredményei ellenére is, de ha a paksiak ezt fel tudják használni egy felszabadultabb játékra, és úgy sül a kezük, mint a Vasas ellen (16/33 tripla), akkor lehet keresnivalójuk a Tiszaligetben.

Alba Fehérvár (6-1) - Vasas Budapest (1-5)
2016.11.19., szombat, 19:00

Papíron ez lesz a forduló legsimább meccse, hiszen a bombaformában lévő Alba fogadja a feljutó Vasast. A székesfehérváriak most már hetek óta nem tudnak hibázni, hazai pályán ráadásul olyan csapatokat is kiütöttek nemrég 19 és 20 ponttal, mint a Benfica vagy a Chalon. Az lehetne befolyásoló tényező, hogy szerdán a csoportelsőségért játszanak a FIBA Europe Cupban Franciaországban, de van annyira mély keretük, hogy bőven tudják hozni a heti két mérkőzést úgy, hogy senkit nem kell leterhelni egyik fronton sem. A Vasas egészen az előző mérkőzésig egy félidőre nagyon szépen tartotta magát idegenben is, aztán az ASE-tól nagy verést kaptak, az Alba pedig idén több kategóriával jobb a paksiaknál. A fehérváriak nemrég épp a Paksot intézték el egy negyed alatt, ezzel is megoldhatják, hogy hamar a hétközi kupameccsre koncentrálhassanak, toronymagas esélyesek.

Zalakerámia ZTE KK (3-2) - Kaposvári KK (4-3)
2016.11.20., vasárnap, 17:00

A ZTE egyre jobb formába lendült az előző fordulókban, nyertek Szolnokon és Kecskeméten is - azt is hozzá lehet tenni, hogy egy Vojvoda nélküli Olajt vertek, illetve azt a KTE-t, amely finoman szólva sem jó eddig idén, de ezektől függetlenül a két győzelem mellett láthatóan játékban is előrébb léptek a zalaiak. A Kaposvár is nyert Kecskeméten, egy körrel korábban, de éppen ezért a KKK idegenbeli teljesítményével kapcsolatban még mindig óvatosabban kell bánni. Az előző fordulóban, az Alba ellen elszenvedett vereségből sem nagyon indulnánk ki, a Fehérvár és a Körmend eddig más szint, mint a többi csapat, viszont a vendégek kulcsjátékosai rettenetesen hullámzó formát mutatnak, míg Bencze Tamáséknál egyre jobbat (Norfleetre nehéz húzóemberként tekinteni az eddigiek alapján). A két gárda állománya között nincs túl nagy különbség azért, de a hazai pálya miatt a ZTE a favorit.

Naturtex-SZTE-Szedeák (3-2) - JP Auto - JKSE (3-4)
2016.11.20., vasárnap, 18:00

Ez is egy nagyon érdekes meccs lehet, miután a lassan, de biztosan bombaformába lendülő Szedeák az idegenben eddig 3-1-es mérleget hozó Jászberényt fogadja. A vendégeknek eddig esélyük sem volt igazán nagy sorozatba kezdeni a hazai sorsolásuk miatt, de idegenben hozták eddig a nyerhető meccseiket, azt is látni kell viszont, hogy ez a Szedeák jobb csapat, mint akár az ASE, akár a MAFC, akár a Vasas. A Tiszapartiak hazai pályán a legutóbbi három fordulóban pazar támadójátékot mutattak be, Lilov borzasztóan jó igazolásnak tűnik, de a többiek is hozzák magukat, Boltics kitűnően irányít, Juhos Levente pedig kiválóan használja ki a helyzeteit, az elmúlt két fordulóban hibátlan teljesítményt nyújtott ő is. A Jászberényt előre nem írnánk le az idei teljesítményük alapján, de amíg a Szedeáknál képes minden légiós egyszerre is jól játszani, addig ezt a Berénytől még nem láttuk, így egyértelműen a vendéglátók számítanak az esélyesebbnek.

Sopron KC (4-3) - Egis Körmend (5-0)
2016.11.20., vasárnap, 18:00

Ez egy nagy rangadó is lehet, de a formák azért árnyalják a képet, a Sopron ugyanis 3 zakóból érkezik erre az összecsapásra, és az elmúlt időszakban minden meccsen összeestek legalább egy-egy rövidebb periódusra, ami megpecsételte a sorsukat. A vendégek ezzel szemben szárnyalnak, az 5-0-s bajnoki mérlegük mellett az elmúlt két mérkőzést hozták a FIBA Europe Cupban is, legutóbb 25 ponttal verték a francia Gravelines-t, mondhatni bombaformában vannak. A Körmend a győzelmei nagy részét azért hazai pályán hozta eddig, még a bajnokság legelején nyertek Szegeden, illetve a Limburgot verték másfél héttel ezelőtt Belgiumban. A két gárda állománya papíron nem sokban különbözik, és azt is figyelembe kell venni, hogy ezúttal a közönség nem lesz ott a körmendiek mögött, hogy segítse őket, de Saddler nélkül is sokkal jobb passzban vannak, a légiósaik eddig meghatározóbbnak tűnnek, mint a hazai oldalon, ezért idegenben is esélyesebb a listavezető.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus